Aφιέρωμα στον φωτογράφο Guy Bourdin

Ο φωτογράφος μόδας της γαλλικής έκδοσης της Vogue

Aινιγματικός, cinematic, με ωμές εικόνες σεξ. Πολλές φορές η ματιά του Guy Bourdin απαθανάτιζε πρόσωπα με ένα δικό του, μοναδικό, τρόπο που έμεινε στην ιστορία. Από τη δεκαετία του '70 και για πολλά χρόνια, υπήρξε o φωτογράφος μόδας της γαλλικής έκδοσης της Vogue, από όπου έγινε γνωστός και απογειώθηκε η φήμη του.

Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και η εγκατάλειψη από την οικογένειά του σε τρυφερή ηλικία, του άφησαν ανεπούλωτα ψυχολογικά τραύματα που πολλές φορές φαίνονταν έντονα στα κλικ του.

image

O Guy Bourdin θεωρείται από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους μόδας και διαφήμισης του 20ου αιώνα και influencer για νεότερους διάσημους φωτογράφους της γενιάς μας, όπως ο Μert Alas, ο Marcus Piggot και ο Nick Night.

image

Όσοι τυχεροί βρίσκεστε στο Λονδίνο ή βρεθείτε εκεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015 μπορείτε να επισκεφτείτε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις «ρετροσπεκτίβα» για το φωτογράφο Guy Bourdin.

Η έκθεση φιλοξενεί πάνω από 100 σημαντικά του έργα και δεσπόζει μέσα στο αριστοκρατικό αγαπημένο μου μέρος «Somerset House».

image

Διεύθυνση: The Somerset house: Strand, London WC2R 1LA, United Kingdom

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice