Σόφη Δελούδη: Καλοκαίρι 2024
Sophie Deloudi, 2024
Fashion

Sophie Deloudi: Μαγιό για το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής μας

H καμπάνια για το καλοκαίρι 2024 αφηγείται και υπονοεί, αγγίζει και αφυπνίζει τις αισθήσεις και μιλά γαλλικά
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η νέα συλλογή μαγιό και beachwear της Σόφης Δελούδη φέρνουν το καλοκαίρι της καρδιάς μας πιο κοντά

Η Σόφη Δελούδη δεν θυμάται πόσο ήρθε τελικώς ο αγώνας που παρακολουθούσαν οι κάτοικοι του νησιού στο θερινό σινεμά την ημέρα του γυρίσματος του βίντεο για τη νέα της καμπάνια. Δεν έχει σημασία. Τα απίθανα κορίτσια που πρωταγωνιστούν μοιάζουν να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Call me by your name, Jeux denfants, La piscine.

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη ταινία; 

Κάθε συλλογή της Σόφης διηγείται μια μοναδική ιστορία

Καλοκαιρινή, από εκείνες που μας ακολουθούν για πάντα στην καρδιά μας. Έρωτες απρόσμενοι, θυελλώδεις. Συζητήσεις που διαρκούν ώρες και μεγάλες σιωπές που χωράνε ακόμη πιο πολλές κουβέντες ανείπωτες.

Βουτιές ανέμελες σε μέρη που ο χρόνος δεν μετράει -κυρίως δεν μετράει αντίστροφα. Με μεγάλες παρέες πάνω στο κύμα, με εκλεκτότερη παρέα σε μέρη που δεν έχει σήμα.
Όλα είναι καλοκαίρι: είναι η προσμονή και οι αναμνήσεις, η αλληλουχία, η συνέχεια. Οι πινέζες στον χάρτη. Τα μαγιό που στεγνώνουν στον ήλιο. Ο ήλιος. Τα μαγιό.

H καμπάνια για το καλοκαίρι 2024 αφηγείται μα και υπονοεί, αγγίζει και αφυπνίζει τις αισθήσεις και μιλά γαλλικά, την πιο ερωτική γλώσσα του κόσμου. Μάλιστα, ακούγεται κι ένα πρωτότυπο γαλλικό κείμενο γραμμένο ειδικά για το βίντεο του εξαιρετικού Νίκου Παπαδόπουλου που ακολουθεί τα κορίτσια μια μέρα καλοκαιριού.

«Τι θα κάνουμε σήμερα;», είναι η ερώτηση που ενώνει ζευγάρια και παρέες.

«Θα δούμε»

Είναι πάντα η σωστή απάντηση. Ρεζερβέ και ραντεβού είναι τα λάθος γαλλικά. Πλαζ και πλονζόν τα σωστά γαλλικά. Βουτιές, βόλτες, βιβλία, ραστώνη και η εκείνη η αίσια πεποίθηση πώς ό,τι αγαπάμε είναι εδώ δίπλα μας. Πάνω στο κύμα.

Η μόδα μάς έχει συνηθίσει πια να είναι ακαριαία: σήμερα ράβονται, αύριο πωλούνται. Σήμερα παρουσιάζονται στις μεγάλες επιδείξεις, αύριο κοπιάρονται και πωλούνται στα καταστήματα fast fashion.
Η Σόφη δεν δουλεύει έτσι. Έχει στο ήθος και στη φιλοσοφία της μια ακεραιότητα κι έναν ρυθμό δοκιμασμένο.

Ταξιδεύει, δειγματίζει υφάσματα, σχεδιάζει, δοκιμάζει και φωτογραφίζει ένα καλοκαίρι πριν. Βλέπει τόσο μπροστά και παραμένει επίκαιρη γιατί στο DNA του Sophie Deloudi πρωταγωνιστεί το κορίτσι, ανεξαρτήτως ηλικίας, που θέλει να είναι και άνετη, θηλυκή, ποθητή, δυνατή και ανεξάρτητη.
Κι αυτό το κορίτσι το αναγνωρίζει, το ξέρει καλά.

Φέτος, για πρώτη φορά, παρουσιάζονται και παρεό ενώ όλα τα κομμάτια των μπικίνι (τοπ και bottom) πωλούνται ξεχωριστά, είτε μονόχρωμα είτε εμπριμέ.
Σε μια προσπάθεια να επιτρέψει στις γυναίκες να διαλέξουν ό,τι ονειρεύονται, η Σόφη Δελούδη αποφάσισε να «χωρίσει» το κλασικό σετ και να επιτρέψει στην κάθε γυναίκα να παίξει με τη διάθεσή της. Άλλωστε, η εποχή επιτάσσει την ανεξαρτησία μας με κάθε τρόπο.

Η σύγχρονη γυναίκα δεν καθοδηγείται, δεν συμβιβάζεται, δεν αντιγράφει

Είναι ελεύθερη, δημιουργική, ευφάνταστη. Πρωταγωνίστρια είναι η αύρα που την περιβάλλει, το «άρωμα» που αφήνει στο πέρασμά της. Άρωμα καλοκαιριού.

Sophie Deloudi Spring Summer 2024 Campaign video

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα