Όλα όσα είναι γνωστά για το Met Gala 2024

Οι καλεσμένοι, τα τιμώμενα πρόσωπα, το φετινό θέμα

Met Gala 2024: Όσα είναι γνωστά για το θέμα, τους οικοδεσπότες, τους χορηγούς του φετινού event.

Το Met Gala είναι η πιο συναρπαστική μέρα στο ημερολόγιο της μόδας. Απασχολεί μύστες και μη για μέρες, ξεσηκώνει αντιδράσεις και αναλύσεις, γενικώς κουβέντα να γίνεται. Πέρα από το τι εξωφρενικό θα φορέσουν οι προσκεκλημένοι, που παραμένει το μεγάλο μυστήριο, όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά για το Met Gala του 2024. 

Θα φιλοξενηθεί, όπως πάντα, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης. Δεδομένου ότι πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, φέτος το πατιρντί θα γίνει στις 6. Οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί πιθανότατα θα ξεκινήσουν γύρω στις 6 μ.μ. Το θέμα του φετινού Met είναι «Ο κήπος του χρόνου» και άντε να δούμε πώς θα το ερμηνεύσουν ενδυματολογικά οι celebrities, οι οποίοι μπορούν να πατήσουν είτε πάνω στο «κήπος» είτε στο «χρόνος».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το θέμα του event σχετίζεται με την ανοιξιάτικη έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών, η οποία τιτλοφορείται «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion». Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2024, θα εκτείνεται σε 400 χρόνια ιστορίας, αντλώντας εκθέματα από τη μόνιμη συλλογή του Ινστιτούτου Κοστουμιών και θα περιλαμβάνει 250 σπάνια κομμάτια σπουδαίων σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων οι Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior.

Οικοδέσποινα του Met είναι από το 1995 η Άνα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια της American Vogue και Global Editorial Director της Condé Nast. Φέτος, έχει ορίσει τις Zendaya, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπαντ Μπάνι και Κρις Χέμσγουορθ ως συμπροέδρους για την εκδήλωση. Είναι η συνέχεια της περσινής της απόφασης να έχει συμπροέδρους στην οικοδεσποσύνη της τους Πενέλοπε Κρουθ, Μικαέλα Κόελ, Ρότζερ Φέντερερ και Ντούα Λίπα.

Το Met Gala έχει συνήθως 450 καλεσμένους, η πλειοψηφία των οποίων είναι υπερδιάσημοι. Διασημότητες όπως η Rihanna, η Beyoncé, η Καρντάσιανς ή η Lady Gaga, είναι συχνά παρούσες, αλλά η πραγματική λίστα καλεσμένων παραμένει μυστική μέχρι την ημέρα που αυτοί καταφθάνουν στο κόκκινο χαλί. Για την ώρα, ξέρουμε πως σίγουρα θα παρευρεθεί η Σελένα Γκόμεζ, ο σχεδιαστής της Loewe Τζόναθαν Άντερσον και ο CEO του TikTok Shou Zi Chew.

Το 2024, το TikTok είναι ο κύριος χορηγός της έκθεσης «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», επομένως κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε μεταξύ των καλεσμένως TikTokers και influencers του ψηφιακού κόσμου.