Πώς είναι να κάνεις (original) styling για μια ημέρα με την adidas

Δες τα outfits που φτιάξαμε με τα εμβληματικά sneakers, Gazelle, Samba και Handball Spezial

Ta adidas originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με τη νέα παγκόσμια καμπάνια «1000 back»

Υπάρχουν κομμάτια που δεν ανταποκρίνονται σε μόδες, που ξεπερνούν τάσεις και καιρούς. Κομμάτια ευπροσάρμοστα, που πάντα θα έχουν μία θέση -και δικαίως- στη γκαρνταρόμπα μας. Κομμάτια originals, που μαζί γράφουμε την κοινή μας ιστορία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα «classic sneakers» της adidas, που τόσα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, εξακολουθούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, σε κάθε κουλτούρα, και σε πλήθος κινημάτων, ακολουθώντας τη μαγική ικανότητα του brand να παραμένει συνεχώς “talk of the town”- σε όποιο μήκος και πλάτος της γης και να βρίσκεται αυτή η πόλη.

Gazelle, Samba και Handball Spezial: τα classic sneakers της adidas

Gazelle, Samba και Handball Spezial: τα classic sneakers της adidas

Gazelle, Samba, Handball Spezial. Τρεις λέξεις, τρία βασικά χαρακτηριστικά. Άνεση, coolness και ένα αβίαστο urban style που πρωταγωνιστεί. Τρία εμβληματικά -ναι σίγουρα μπορούμε να τα πούμε- timeless sneakers που φέρνουν μια νοσταλγική αύρα άλλων δεκαετιών στο σήμερα. Θυμίζω πως στο μακρινό παρελθόν ξεκίνησαν ως αθλητικά παπούτσια, ειδικά για να φορεθούν είτε στην προπόνηση, είτε στον ποδοσφαιρικό αγώνα και στο handball. Ωστόσο σήμερα, τα «σποτάρει» το μάτι σου σε κάθε γωνιά της πόλης: στο μετρό, στο λεωφορείο, στο γήπεδο, στο πανεπιστήμιο, στο σινεμά, στο θέατρο, στο μπαράκι, ακόμη και σε αυτό το επίσημο πάρτι-που μεταξύ μας βαριόσουν και να πας. Ο λόγος; Απλός. Ταιριάζουν με όλους και με όλα, πάντα και παντού.

Με sport εμφάνιση, με βραδινά φορέματα, με τζιν ή με κοστούμι, τα εν λόγω sneakers είναι εκεί. Σαν μαγικά παπούτσια που κάπως παράδοξα ταιριάζουν με όλα τα outfits. Κάτι που κληθήκαμε να διαπιστώσουμε δημιουργώντας στην πράξη, διαφορετικά σύνολα για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικά γούστα. Το θέμα του event; Stylist for a day!

adidas Gazelle

Συγκεκριμένα, στο Exclusive Press Preview and Dinner Hosted by Ozon, είχαμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε, διαλέγοντας για τα μοντέλα μας σύνολα που μπορούν να συνδυαστούν με τα Gazelle, Samba και Handball Spezial. Στην αρχή έβγαλα “Error 504”, σκεπτόμενη ότι ναι μεν γράφω για μόδα, αλλά μπορώ να τη δημιουργήσω; Γρήγορα κατάλαβα ότι όταν δουλεύεις με τόσο καλή πρώτη ύλη, είτε είναι τα ιδι-όμορφα μοντέλα, είτε τα items της adidas, το αποτέλεσμα βγαίνει αβίαστα καλό. Εκεί που δεν ήξερα ποιο outfit να παρουσιάσω, ξαφνικά το πρόβλημα μου ήταν ότι τα sneakers, μού ταίριαζαν κυριολεκτικά με τα πάντα. Περιορίστηκα όμως σε τρία. Ένα για κάθε iconic sneaker, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Ας τα δούμε παρέα.

Handball Spezial με denim on denim

Handball Spezial με denim on denim
Handball Spezial με denim on denim

H street κουλτούρα «ζητάει» τζιν, επομένως της το «έδωσα». Για την Imany επέλεξε ένα unisex total denim outfit με oversized στοιχεία- πολύ 90s vibe. To μπλου τζιν ως χρώμα, συνδυάζεται πολύ καλά με το λευκό, χτίζοντας μια calm εικόνα, με το γαλάζιο, αναδεικνύοντας μια ομαλή συνοχή και με το κόκκινο, συνθέτοντας μια «ιντριγκαδόρικη» θεμιτή παραφωνία. Επομένως; Λευκό bucket hat, κόκκινο 3-stripes jacket και τα γαλάζια Handball Spezial! Ένα απαραίτητο addition σε μία (γυναικεία) εικόνα είναι η τσάντα. Για αυτό το look, επέλεξα την trefoil monogram jacquard bag.

Samba με total black (& white)

Samba με total black (& white)
Samba με total black (& white)

Για τη Fleur επέλεξα μια πιο σέξι εικόνα. Δεν είναι καθολικό, αλλά στα μάτια μου το μαύρο χρώμα, κάποιες φορές αποδίδει καλύτερα το σέξι στοιχείο. Επέλεξα να συνδυάσω το adicolor Τ-shirt με τo adibreak pants, δίνοντας το εφέ ενός φορέματος, αλλά με ένα πιο αναπάντεχο τρόπο. Ως αξεσουάρ, χρησιμοποίησα ένα leather clutch bag με το ανάγλυφο logo του brand και μαύρα γυαλιά ηλίου σε biker style. Όπως μου είπε η ίδια, ένιωθε πολύ ωραία μέσα σε αυτά τα ρούχα, το οποίο ήταν και το ζητούμενο. Ολοκλήρωσα την εικόνα με τα λευκά Samba- είναι ένα από τα πιο βολικά παπούτσια που έχεις φορέσει ποτέ, αρκεί να το πάρεις στο σωστό νούμερο. Tip: Επίλεξε ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Gazelle με baseball chic

Gazelle με baseball chic
Gazelle με baseball chic

Το DNA του gazelle συναντιέται με αυτό του baseball style στο πρόσωπο του Λάμπη. Ξεκίνησα από τo παντελόνι. Navy blue με κίτρινα stipes; Wow! To θέλω. Ήθελα να φτιάξω μια οριζόντια αδιάκοπη παλέτα που θα βασίζεται σε αποχρώσεις του μπλε. Επομένως baseball cup, polo shirt, pants και sneakers, κυμαίνονται από πολύ ανοιχτό γαλάζιο (το λες και γκρι) έως σκούρο μπλε. Για πανωφόρι επέλεξα κάτι σε πιο muted τόνους. Το χακί μου ταίριαξε γάντι. Και εκεί που όλα θυμίζουν ένα καλοστημένο preppy ανδρικό στυλ σε μια πιο σπορ εκδοχή, γίνεται το twist. Χιαστί τσάντα σε κίτρινο χρώμα με το logo της adidas- γιατί και οι άνδρες έχουν το δικαίωμα. Αυτή η εικόνα μου βγάζει κάτι ρετρό και φρέσκο μαζί. Μου αρέσει! Εσένα;

Αυτή η πολύ διαφορετική ενέργεια -που με επέτρεψε να εξερευνήσω τα άδυτα του styling- έγινε στο πλαίσιο της νέας καμπάνια «1000 BACK» των adidas Originals. Αυτή περιλαμβάνει φωτογραφίες ατόμων που βάσει της δικής τους προσωπικότητας, δημιουργούν διαφορετικούς στυλιστικούς συνδυασμούς φορώντας το Gazelle, το Samba αλλά και το Handball Spezial με το δικό τους μοναδικό τρόπο, γράφοντας νέα κεφάλαια στην ιστορία του κάθε μοντέλου. Η καμπάνια αυτή είναι η συνέχεια της προηγούμενης με τίτλο «We gave the world an original. You gave us a thousand back», αλλά επικοινωνεί ένα νέο πιο συγκεκριμένο μήνυμα πως ένα παπούτσι μπορεί να φορεθεί με χιλιάδες εναλλακτικούς τρόπους. Πράγμα που επιβεβαιώνω!

Gazelle, Samba και Handball Spezial: τα classic sneakers της adidas

H φιέστα των τριών εμβληματικών sneakers, συνεχίστηκε με ένα ανατρεπτικό Street Runway Show με opening από τη viral τραγουδίστρια LILA που πραγματοποιήθηκε στο μέρος που «χτυπά» η καρδιά του brand, στο adidas Original Store Athens. Αλλά οι original άνθρωποι, θέλουν και original beats, επομένως σειρά είχε ένα up hype Block Party με DJ Set από τον Steve Onemanshow.

Αυτός ήταν μόνο ένας από τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να γιορταστούν τα αγαπημένα μας items. Αυτά τα παπούτσια που αν είχαν φωνή, θα διηγούνταν τις πιο προσωπικές μας ιστορίες- γιατί αν και ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, τότε τη μοιράστηκε με εμάς. Ραντεβού στην πόλη!

Τα 3 iconic μοντέλα της νέας καμπάνιας των adidas Originals θα τα βρείς στα adidas stores, στο www.adidas.gr σε επιλεγμένα sneaker stores και στο adidas Originals Store.