Βίβιαν Γουέστγουντ: Σε δημοπρασία 200 δημιουργίες της 

Ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα που σχεδίασε και φόρεσε η σχεδιάστρια δημοπρατούνται από τον οίκο Christie's

Βίβιαν Γουέστγουντ: Ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα που σχεδίασε και φόρεσε η σχεδιάστρια δημοπρατούνται από τον οίκο Christie's

Δημιουργίες που αντικατοπτρίζουν το καλλιτεχνικό όραμα της θρυλικής σχεδιάστριας και ακτιβίστριας Βίβιαν Γουέστγουντ πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο. Ο σύζυγος και διευθυντής του Οίκου της, Αντρέας Κρόντχαλερ, έχει επιλέξει με επιμέλεια πάνω από 200 χαρακτηριστικά ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα που σχεδίασε αλλά και φόρεσε η Γουέστγουντ, ξεκινώντας από τις πρώτες της συλλογές, όπως η Witches για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 1984. 

Κάθε αντικείμενο που θα δημοπρατηθεί αντιπροσωπεύει μια κομβική στιγμή της ζωής και του έργου της Γουέστγουντ και αναδεικνύει την πρωτοποριακή και καινοτόμα προσέγγισή της στη μόδα. Εκτός από τη Witches (εμπνευσμένη από τον Κιθ Χέρινγκ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν τις συλλογές Dressed to Scale (Φθινόπωρο/Χειμώνας 1999) και το Propaganda (Φθινόπωρο/Χειμώνα 2006), καθώς και τα τραπουλόχαρτα με τον τίτλο «A Strategy 2 Save the World», που σχεδίασε η Γουέστγουντ για τη σωτηρία του πλανήτη.

Πριν από τη δημοπρασία, μια έκθεση με τίτλο «Vivienne Westwood: The Personal Collection» θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Christie's στο Λονδίνο, παρέχοντας στους φαν της σχεδιάστριας και τους συλλέκτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν το σύμπαν και την κληρονομιά του Γουέστγουντ.

«Η Βίβιαν υπήρξε ένα σύμβολο του στιλ σε όλη της τη ζωή. Το πραγματικό της ενδιαφέρον για τις πνευματικές και πολιτικές ιδέες εμπλούτισε τη φυσική της ικανότητα στο σχέδιο μόδας, τομέας στον οποίο έγινε ένας από τους ελάχιστους αληθινούς εμπνευστές» αναφέρεται σε δήλωση του The Vivienne Foundation. «Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη Βίβιαν Γουέστγουντ».

Κέιτ Μος και Βίβιαν Γουέστγουντ © EPA/DANIEL DEME

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστήριζε η Γουέστγουντ εν ζωή, όπως η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Greenpeace. Η δημοπρασία θα πραγματοποιεί σε δύο φάσεις, σε μια ζωντανή δημοπρασία στις 25 Ιουνίου, και μια διαδικτυακή από τις 14 έως τις 28 Ιουνίου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Οίκου Christie's στο Λονδίνο από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου.