7 must - have trends για την άνοιξη

Τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου

7 ανοιξιάτικα trends για στυλάτες καθημερινές εμφανίσεις

Η επιστροφή στο γραφείο μετά το Πάσχα μας έχει σίγουρα δυσκολέψει όλους και η συγκέντρωση μας έχει «αποχαιρετήσει», με το μυαλό μας να τρέχει σε ταξίδια και τριήμερα μακριά από την πόλη. Ακόμα λιγότερη ενέργεια δαπανούμε στις στυλιστικές μας καθημερινές επιλογές - αν μπορούσαμε να πηγαίνουμε στο γραφείο με τις πιτζάμες καλά θα ήταν - κάτι που μας ρίχνει την διάθεση ακόμα περισσότερο. Είτε ψάχνετε λίγο motivation για να ξαναμπείτε στο πρόγραμμα λοιπόν, είτε ετοιμάζετε βαλίτσες για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα, σας παραθέτουμε 7 ανοιξιάτικα trends που πρέπει να προσθέσετε στη ντουλάπα σας και σας υπόσχονται πως θα απογειώσουν τις καθημερινές σας εμφανίσεις, αλλά και τη διάθεσή σας. 

Κόκκινα παπούτσια
Το έντονο κόκκινο μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας πολλούς μήνες τώρα, και το street style βρίσκει τρόπους να το εντάσσει ξανά και ξανά στην ντουλάπα μας. Το χειμώνα φορούσαμε έντονα κόκκινο καλσόν, ενώ την ανοιξιάτικη σεζόν εστιάζουμε σε καουμπόικα μποτάκια, Mary Janes, πέδιλα ή μπαλαρίνες, όλα φυσικά στην απόχρωση του φλογερού κόκκινου.

Μαρινιέρα παντού
Μια από τις πιο σικ και all time classic επιλογές που όλοι ανα τα χρόνια έχουμε λατρέψει γιατί μας έχει βγάλει από τη δύσκολη του τι να φορέσουμε. Η μαρινιέρα είτε ως ζακέτα, είτε ως πλεκτό είτε ως μπλουζάκι, δίνει μια Μεσογειακή φινέτσα σε κάθε σύνολο και μας μεταφέρει νοερά στην Αμάλφι ή σε ένα σκάφος στο Αιγαίο. Ακριβώς όμως επειδή είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που θα φοράτε και όλο το καλοκαίρι, κάθε χρόνο, επενδύστε σε ένα καλό ύφασμα και ένα κολακευτικό κόψιμο.

Λεοπάρ παντελόνι
Μια πιο ροκ νότα στο ανοιξιάτικο styling δίνει φέτος το λεοπάρ, που είναι αδιαμφισβήτητα ο απόλυτος πρωταγωνιστής της σεζόν. Αναβαθμίζει και το πιο απλό μονόχρωμο σύνολο, ενώ ταιριάζει τέλεια με έντονες αποχρώσεις όπως το ροζ και το κόκκινο. Για αυτό το λόγο το αγαπούν τόσο και οι fashionistas, επειδή μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του να το συνδυάσουμε και φοριέται από το πρωί ως το βράδυ, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα. 

Off shoulder μπλουζάκι
Αν και θα παραδεχτούμε πως δεν είναι η πιο πρακτική και άνετη επιλογή, καθώς δεν ευνοεί το layering και δυσκολεύει λίγο στην κίνηση, τα off shoulder μπλουζάκια αναδεικνύουν την θηλυκή σας πλευρά και φανερώνουν όσο δέρμα πρέπει, ώστε να αισθάνεστε σέξι αλλά και κομψή. Άλλωστε «μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος»! Συνδυάστε τα λοιπόν με tailored παντελόνια και loafers για ένα σικ απογευματινό look ή με ένα τζιν καμπάνα και μια πλατφόρμα για μια πιο βραδινή 70s εμφάνιση. 

Ριγέ πουκάμισο 
Ένα passepartout κομμάτι που έχουμε όλοι στην ντουλάπα μας και το προτιμάμε καθημερινά αλλά κυρίως τα πρωινά που βιαζόμαστε να ετοιμαστούμε για το γραφείο, δεν μας απογοητεύει ποτέ. Το ριγέ πουκάμισο είναι ιδανικό για τον ανοιξιάτικο καιρό, που κάνει ακόμα λίγο ψύχρα, και συνδυάζεται τέλεια με τζιν για άνετες, all-day εμφανίσεις. Προτιμήστε πέρα από το κλασικό γαλάζιο-λευκό και κίτρινες ή φούξια αποχρώσεις που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στο street style.

Scandinavian tops
Τα scandi girls επηρεάζουν πλέον περισσότερο τον χώρο της μόδας και από τις Γαλλίδες γιατί πάντα έχουν μια φρέσκια, πολύχρωμη ιδέα αλλά ταυτόχρονα μινιμαλιστική ιδέα να προσφέρουν στο διάλογο του styling. Η ανοιξιάτικη νέα μας εμμονή λοιπόν, που ξεκίνησε από τη Σκανδιναβία, είναι αέρινα μπλουζάκια που δένουν μπροστά με φιογκάκια, επηρεασμένα από το πολυαγαπημένο coquette aesthetic, σε παστέλ χρώματα, με έντονους φραμπαλάδες και λουλουδάτα κεντήματα.

Ρομαντικά καρό 
Άλλη μια άκρως ρομαντική και girly επιλογή, τα πολύχρωμα καρό. Είτε σε ένα μίντι φόρεμα με μπαλαρίνες είτε σε ένα πουκάμισο με τζιν, το καρό είναι το απόλυτο ντεσέν της άνοιξης, καθώς θυμίζει βόλτες στην εξοχή, χαλαρά Σαββατοκύριακα και μια νοσταλγική μόδα άλλης εποχής.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice