Swarovski φορέματα στo Met Gala 2024
© Swarovski
Fashion

Οι καλύτερες εμφανίσεις στο φετινό Met Gala είχαν υπογραφή Swarovski

Karlie Kloss, Irina Shayk, Imaan Hammam και Anok Yai με λαμπερές δημιουργίες της Creative Director του οίκου Giovanna Engelbert

Met Gala 2024: φορέματα υψηλής ραπτικής από τον οίκο Swarovski

Ποτέ δεν αγαπούσα ιδιαίτερα τα Swarovski, μέχρι που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση η Giovanna Engelbert ή Bat Gio, όπως ήταν παλιά το nickname της, δίνοντας στο brand μια πολύ φρέσκια αισθητική. Αυτή η γυναίκα που το στιλ «ρέει στο dna» της, για ακόμη μια φορά, μας υπενθύμισε το ταλέντο της. Στη βραδιά του Met Gala, η Swarovski έδωσε δυναμικά το παρόν με πέντε μοναδικά κομμάτια Haute Couture που δημιούργησε η Creative Director, Giovanna Engelbert, συνοδευόμενα από τις μούσες της καμπάνιας Άνοιξης/Καλοκαίρι 2024 και τις φίλες του οίκου, Karlie Kloss, Irina Shayk, Imaan Hammam και Anok Yai. Μάλιστα, ενώ κοσμήματα Swarovski είχαν κάνει την εμφάνιση τους στο κόκκινο χαλί του Met Gala, φέτος, είναι η πρώτη φορά που ο αυστριακός οίκος δημιούργησε φορέματα υψηλής ραπτικής για την περίσταση.

«Το όραμά μου ήταν οι μούσες μας να ενσαρκώσουν στοιχεία της φύσης που βρίσκονται στον μαγεμένο κρυστάλλινο κήπο και τα φορέματά τους να ενωθούν με τα κοσμήματά μας – να μεταμορφωθούν, να γίνουν ένα. Ήθελα να φέρω τον ίδιο βαθμό τέχνης και δημιουργικότητας στις εμφανίσεις που φέρνουμε στα κοσμήματά μας και να αποτυπώσω την ομορφιά και το χαρούμενο πνεύμα της φύσης, καθώς και την κομψότητα και την πολυτέλεια της Swarovski σε αυτήν τη σημαντική στιγμή για τη μόδα και την ποπ κουλτούρα», λέει η Engelbert.

Karlie Kloss, Irina Shayk, Imaan Hammam, Anok Yai και Giovanna Engelbert με haute couture φορέματα Swarovski

Η Irina Shayk, που υποδυόταν τον Αέρα, εμφανίστηκε με ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής με διάφανο κρυστάλλινο πλέγμα που χρειάστηκαν 200 ώρες για να δημιουργηθεί. Η εφαρμοστή σιλουέτα δημιουργούσε την ψευδαίσθηση ότι το φως διαπερνά το σώμα της, θυμίζοντας τη ρευστή κίνηση και την αιθέρια φύση του στοιχείου. Η λάμψη του μοντέλου ενισχύθηκε με ένα κατά παραγγελία choker Millenia και σκουλαρίκια, καθώς και πολλά βραχιόλια Hyperbola και Millenia, όλα με διάφανα κρύσταλλα.

Irina Shayk
Irina Shayk
Sketch Irina Shayk

Η Karlie Kloss ενσάρκωσε ένα κρυστάλλινο Λουλούδι επιλέγοντας ένα κεντημένο ροζ μεταξωτό φόρεμα από ζέρσεϋ, διακοσμημένο με 180.000 κρύσταλλα από τις συλλογές Florere και Millenia της Swarovski. Η σιλουέτα της τονιζόταν από έναν περίτεχνο κορσέ με κοσμήματα, στολισμένο με 60.500 κρύσταλλα (!) και 75 κοσμήματα Florere. Η εμφάνιση χρειάστηκε 1.600 ώρες για να δημιουργηθεί.

Karlie Kloss
Karlie Kloss
Sketch Karlie Kloss

Η Anok Yai αναπαρίστανε το Νερό με ένα φουτουριστικό τούλινο κοστούμι στολισμένο με λαμπερούς κρυστάλλους σε ice blue και aquamarine. Ένα εντυπωσιακό κολιέ Galaxy, φτιαγμένο με διαμάντια Swarovski στόλιζε το λαιμό της.

Anok Yai
Anok Yai
Sketch Anok Yai

Η Imaan Hammam έλαμψε σαν Ήλιος σε ένα golden two-piece σύνολο που αποτελούνταν από μια κρυστάλλινη κάπα με 3.456 κρύσταλλα Gema και μια σατέν column skirt στολισμένη με 100.000 χρυσούς κρυστάλλους. Το looks της συμπληρώθηκε από ασορτί γάντια από 25.000 κρύσταλλα και κοσμήματα Gema.

Imaan Hammam
Imaan Hammam
Imaan Hammam

Η Giovanna Engelbert ενσάρκωσε τη Φύση με ένα σμαραγδένιο πράσινο μεταξωτό σατέν φόρεμα με περίτεχνες χάντρες. Το μπούστο ήταν επενδυμένο με σειρές από πράσινα dégradé κρύσταλλα Millenia, ενώ το φόρεμα ήταν κεντημένο με πράσινα κοσμήματα Gema που «έσβηναν» σε κρυστάλλινο πλέγμα από πράσινο peridot, μαζί με άλλα 55.000 κρύσταλλα και χάντρες. Η εμφάνιση ολοκληρώθηκε με ασορτί κρυστάλλινα γάντια και κοσμήματα Swarovski. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από αυτό το icon.

Giovanna Engelbert
Giovanna Engelbert
Sketch Giovanna Engelbert

 

Εξίσου εντυπωσιακά outfits σε πιο cocktail διάθεση επέλεξαν και στο after party.

Swarovski και υψηλή ραπτική

Η σχέση του οίκου με την υψηλή ραπτική όμως δεν είναι κάτι νέο. Η μακρά κληρονομιά της Swarovski στον κόσμο της υψηλής ραπτικής χρονολογείται από το Παρίσι της δεκαετίας του 1890 και τα κρύσταλλά της έχουν κοσμήσει με λαμπερή γοητεία μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις. Η ίδρυση της Swarovski το 1895 συνέπεσε με την άνθιση της υψηλής ραπτικής. Ακριβώς τη στιγμή που οι πρώτοι σχεδιαστές μόδας του Παρισιού άρχισαν να αποκτούν διεθνή αναγνώριση, ο ιδρυτής Daniel Swarovski ταξίδεψε στα ατελιέ τους, προσφέροντάς τους νέες κοπές, χρώματα και φρέσκες ιδέες. Σύντομα, ο αυστριακός οίκος κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, καθώς οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν τους κρυστάλλους για να προσδώσουν βάθος, υφή, χρώμα, αντανάκλαση και λάμψη στα ρούχα, τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ τους, καθιστώντας τα πιο πολυτελή και ζωντανά. Σήμερα, οι σχεδιαστές που παρουσιάζουν τις συλλογές τους σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι εξακολουθούν να βασίζονται στους κρυστάλλους Swarovski, για να δώσουν στις δημιουργίες τους την πιο εκθαμβωτική εμφάνιση.

 

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice