Street-style: Φορώντας το κατάλληλο denim για κάθε στιγμή της ημέρας

Ιδέες και fashion tips από τη Ραφαέλα Ψαρρού

G-STAR: Ανακαλύπτοντας τη νέα συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2024 με τη βοήθεια της Ραφαέλας Ψαρρού


Μόδα είναι και γυρίζει, επαναφέρει τάσεις που σχεδόν είχαμε ξεχάσει, δίνει ιδέες για συνδυασμούς που δεν θα φανταζόμασταν εύκολα και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά το στιλ μας. Η ιστορία της μεγάλη, με στιγμές που ακόμα προσπαθούμε να ξεχάσουμε -όπως τα Newsboy καπέλα των 00s- και άλλες που προσπαθούμε να αναβιώσουμε, όπως το coolness των 70s. Της δεκαετίας που δεν υπήρχαν περιορισμοί, εμφανίστηκαν οι hippies με την πολύχρωμη αισθητική τους, η Diane von Fürstenberg έκανε δημοφιλή το «wrap dress» και πλέον η προσέγγιση στη μόδα αποκτά casual chic χαρακτήρα. Το τζιν ύφασμα πρωταγωνιστεί ήδη από τις αρχές του 1970, οι γυναίκες πλέον φοράνε πιο φαρδιές γραμμές και όσον αφορά στα αξεσουάρ, προτιμώνται μίνιμαλ επιλογές. Αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο των 70s, η νέα συλλογή της G-STAR SS24 έρχεται με bold μοτίβα, loose denim και υφασμάτινα overalls και εμείς είμαστε έτοιμοι για ανανέωση.

G-STAR: Στην ντουλάπα της Ραφαέλας Ψαρρού

Το πρωί είναι συνήθως μια δύσκολη στιγμή της ημέρας, πόσο μάλλον όταν πρέπει να αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε. Ιδανικά, θα θέλαμε να πάμε στη δουλειά με τις πιτζάμες, ιδίως όταν επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας μετά από ένα έντονο Σαββατοκύριακο, όμως ξέρουμε πώς δεν πρόκειται για μια εφικτή λύση. Για αυτό και το σωστό τζιν, μπορεί να κάνει το πρωινό μας πιο όμορφο και σίγουρα πιο εύκολο. 

Η Ραφαέλα Ψαρρού μάς ξεναγεί στη ντουλάπα της, δείχνοντάς μας πώς μπορούμε να είμαστε άνετες αλλά ταυτόχρονα chic, αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα items στην γκαρνταρόμπα μας. Για την πρώτη της εμφάνιση, το νεαρό μοντέλο επιλέγει το olive green και το ultra-baggy denim της G-STAR, συνδυάζοντας δύο από τις κυρίαρχες τάσεις της σεζόν. Με απλότητα, αλλά πάντοτε κομψότητα, υιοθετεί το δικό της street-style look και ξεκινάει την ημέρα της.

Για όσους είστε φαν των baggy γραμμών, το Bowey 3d Carpenter παντελόνι θα γίνει ο νέος σας φίλος. Σχεδιασμένο σε boyfriend εφαρμογή αγκαλιάζει ομοιόμορφα το σώμα, ενώ χάρη στην απόχρωσή του συνδυάζεται με κάθε t-shirt. Είτε επιθυμείτε μια πιο loud εμφάνιση, είτε ένα πιο διακριτικό look, το ultra-baggy denim είναι η λύση.

Blue jeans, white shirts 

Η Lana Del Ray τα είχε πει και η μόδα την ακολουθεί. Ένας από τους αγαπημένους και κλασικούς συνδυασμούς για το καλοκαίρι είναι τα λευκά πουκάμισα με τα τζιν σορτσάκια. Δύο κομμάτια που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ντουλάπα, ιδανικά τόσο για πρωινές όσο και βραδινές εξόδους. Η Ραφαέλα Ψαρρού επιλέγει αυτή τη φορά το Barrel loose short της G-STAR, μαζί με ένα all time classic λευκό πουκάμισο, δημιουργώντας την τέλεια εμφάνιση για κάθε στιγμής της ημέρας. Δίνοντας περισσότερο όγκο στο πάνω μέρος της σιλουέτας και διατηρώντας μια πιο στενή μορφή στο κάτω, έχουμε ένα ισορροπημένο outfit, δίχως υπερβολές και περιττά στοιχεία, αναδεικνύοντας την κομψότητα των casual ρούχων. 

Η χαλαρή πλευρά των denim

Κάποιες ημέρες θέλουμε απλά να φορέσουμε τις φόρμες μας και να μην προσπαθούμε άλλο να χωρέσουμε σε κολλητά τζιν, φορέματα και φούστες. Δεν αναζητάμε όμως ένα ακόμα basic σύνολο, δίχως κάποια παιχνιδιάρικη πινελιά. Μας αξίζει άλλωστε να νιώθουμε ξεχωριστές ακόμα και στις φόρμες μας, για αυτό και η  G-STAR μας συστήνει το Overdyed Sweat Short και το Henley top Deep V-Neck.

Ένα σετ το οποίο ξεχωρίζει τόσο για την ποιότητα, όσο και την εφαρμογή του, χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων και εμφάνιση με αναφορές στα 70s, αλλά σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή. Η μπλούζα Henley αποτελεί ένα re-imagined design του κλασικού ριμπ τοπ, συνδυάζοντας έτσι την αίσθηση του denim με την άνεση. Τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό.

Η φετινή συλλογή της G-STAR εμπνέεται από το στυλ του Νιγηριανού καλλιτέχνη, Burna Boy, δίνοντας έμφαση σε σύνολα με δυναμικές σιλουέτες και streetstyle χαρακτήρα. Μακριά τζιν, military παλτό, statement αμάνικα μπουφάν, φαρδιά denim και μια σειρά από unisex μονόχρωμα graphic T-shirts, φτιαγμένα από 100% οργανικό βαμβάκι, συνθέτουν τον νέο κόσμο της G-STAR. Έναν κόσμο για όσους είστε λάτρεις της μόδας και των πιο ιδιαίτερων ρούχων, όπως το χαμηλόμεσο boot-cut τζιν, με άνοιγμα στο γόνατο. Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, η θερμοκρασία έχει ήδη «ανέβει» και ίσως ήρθε η στιγμή για ένα σωστό refresh στη γκαρνταρόμπα μας. Αυτό το καλοκαίρι θα απολαύσουμε τις βόλτες στην παραλία, τα ποτά με την παρέα, ακόμα και τις ώρες στο γραφείο, φορώντας τα πιο άνετα και cool ρούχα.

«Το τζιν δεν είναι απλά ένα ύφασμα. Είναι μια προέκταση του εαυτού μου. Κάθε ραφή, κάθε ξεθώριασμα λέει μια ιστορία. Η G-STAR το αντιλαμβάνεται αυτό. Δεν τους απασχολεί να ακολουθήσουν τις τάσεις της μόδας. Προκαλούν τις νόρμες, όπως κι εγώ. Η σύνδεσή μας είναι πέρα από την μόδα. Έχει να κάνει με το να σπας τα όρια και να αγκαλιάζεις την αυθεντικότητα. Οπότε η συνεργασία με την G-Star ήρθε πηγαία, είμαστε το τέλειο denim ταίρι.»

- Burna Boy

Βρες τη συλλογή στο Attica City Link, r-shop.gr και projectshops.gr 

Κεντρική διάθεση: Sport and Fashion Freedom, 212 00037 00