Boho chic: Ντυνόμαστε σαν να είναι 2004 κι όχι 2024
Fashion

Boho chic: Ντυνόμαστε σαν να είναι 2004 κι όχι 2024

Το boho επέστρεψε για να ξαναφέρει την ανεμελιά στην καθημερινότητα
45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Boho chic: Η πιο μεγάλη τάση της εποχής μάς γυρίζει 20 χρόνια πίσω, όταν πρωτοέκανε την εμφάνισή της η bohomania.

20 χρόνια μετά την αποθέωσή του, το boho chic επιστρέφει δυναμικά. Όσες δεν γεννήθηκαν χθες, ξέρουν. Η bohomania παραπέμπει σε αμερικανικά 60s και 70s και υπηρετείται από χίπικα πράματα: πλατφόρμες, μαντήλια, φαρδιά φορέματα, κεντημένα γιλέκα και κεντημένα τζιν, δαντέλες και τούλια, κρόσσια και μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Το boho είναι συνώνυμο του cool και του ελεύθερου πνεύματος, όχι τόσο συνώνυμο με την κομψότητα. Ξεκίνησε από το 2023 να αχνοφαίνεται στις πασαρέλες, και το καλοκαίρι του 2024 φτάνει στο απόγειό του. Καφτάνια και μεγάλα σκουλαρίκι, layers στα αξεσουάρ του λαιμού, πολλά δακτυλίδια είναι μερικά από τα στοιχεία του boho cool.

Τα παντελόνια cargo, τα κοντά μπλουζάκια, τα βολάν σε φούστες και μπλούζες και τα πολύχρωμα κολιέ από πλαστικό, ό,τι έχει κωδικοποίηση Y2K, είναι και πάλι εδώ, 24 χρόνια μετά το πρωτολανσάρισμά τους.

Στις τσάντες μετράει το μέγεθος, όσο πιο μεγάλες τόσο πιο on-trend. Στα μανίκια ισχύει το ίδιο. Όσο πιο φουσκωτά, τόσο το καλύτερο. Συνοψίζοντας: Ξεθάψτε ό,τι υπερμέγεθες έχει η ντουλάπα σας, μπλούζες, μάξι φούστες, κάρντιγκανς. Επίσης ξεθάψτε τα δερμάτινα και τα σουέτ σας.

Μετά από δύο χρόνια μινιμαλισμού και ήσυχης πολυτέλειας, ήρθε εκ νέου το καλοκαίρι της αγάπης και του boho όπου όλα φοριούνται, αρκεί να είναι αέρινα, θηλυκά, ρομαντικά. Αν και αιθέριο, το boho φέρνει και σε κιτς, καθώς είναι βαρυφορτωμένο με πολλά layers και πολλά τσίγκιρλι μίγκιρλι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα