Loewe
Loewe / © WWD/WWD via Getty Images
Fashion

Vegetable fashion trend: Καιρός φέρνει τα λάχανα, μόδα τα ραπανάκια

Αποχαιρετάμε τα floral και τα τριαντάφυλλα, υποδεχόμαστε τα ζαρζαβατικά
45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Vegetable fashion trend: Το νέο trend που θέλει στάμπες με λαχανικά, ραπανάκια και άλλα προϊόντα του μπαξέ. 

Ήταν η Έμιλι Μπλαντ που έκανε την αρχή με το μποστάνι στα ρούχα. Η εμφάνιση της πρωταγωνίστρια της ταινίας Fall Guy στο κόκκινο χαλί έδειξε πως τα καρότα, οι μελιτζάνες, τα λάχανα, τα λογής λογής ζαρζαβατικά και κυρίως τα ραπανάκια ήρθαν για να πρασινίσουν τα ρούχα μας και να «σκοτώσουν» τα λουλούδια. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή του μπαξέ.

Ξαφνικά το floral άρχισε να μοιάζει βαρετό και να αποσύρεται στο θερμοκήπιό του. Πέρσι είχαμε τα «tomato girls», φέτο έχουμε ραπανάκια, γογγύλα, ρέβες όπως θέλετε πείτε τα, μήπως στο MasterChef είμαστε;

Ο δημιουργικός διευθυντής  της Loewe, Jonathan Anderson, έφερε στην τελευταία του συλλογή, που την παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Μάρτιο, τόσα λαχανικά όσα έχει κι ένα χορτοφαγικό εστιατόριο στην κουζίνα του.

Εκτός από ραπανάκια ως μοτίβο υφάσματος, η συλλογή της Loewe περιείχε επίσης μια τσάντα που έμοιαζε με ένα μάτσο σπαράγγια. Οι περισσότεροι πίστεψαν πως η τρέλα του σχεδιαστή με τα ζαρζαβάτια θα έμενε στο σόου. Ώσπου μια χαρακτηριστική δημιουργία του φόρεσε η Έμιλι Μπλαντ κάνοντας τους βετζετέριαν να τη λιμπίζονται και να τρέχουν τα σάλια τους (αν βέβαια μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο με μπρόκολα και κουνουπίδια και όχι με μπριζόλες).

Και επειδή οι διάφορες τάσεις τεστάρονται στο Met Gala, ο ηθοποιός Μάικ Φάιστ, συμπρωταγωνιστής της Zendaya στην ταινία «Οι Αντίπαλοι» και ταχέως ανερχόμενο αστέρι, φόρεσε στο event σμόκιν με ένα ραπανάκι κεντημένο στο πέτο.

Δεν είναι μόνο η Loewe όμως που την έπεσε στους υφασμάτινους λαχανόκηπους και τις βιολογικές καλλιέργειες. Η Kitri Studio έφτιαξε υφάσματα με μαρουλόφυλλα (τα βλέπεις και αμπελόφυλλα έτοιμα για λαχταριστά ντολμαδάκια), ενώ η Wolf & Moon αξεσουάρ για φάγωμα. Αν θέλαμε να θεωρητικοποιήσουμε την τάση, θα ρίχναμε το «φταίξιμο» στην κλιματική κρίση ή στην ανάγκη της μόδας για βιωσιμότητα. Κλάιν, το Vegetable fashion trend έχει πλάκα, οπότε ας το φορέσουμε χωρίς εκλογικεύσεις και βαρύγδουπες θεωρίες. Και φορώντας t-shirtάκια με μπρόκολα και αγγουράκια, μπορούμε να τραγουδούμε τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ, «θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα