Virginie Viard
Virginie Viard © EPA/TERESA SUAREZ
Fashion

Η Virginie Viard αποχωρεί από τον Οίκο Chanel

Είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Οίκου το 2019, μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η Virginie Viard αποχωρεί από τον Οίκο Chanel - Είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Οίκου το 2019, μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ

Αποχωρεί από τη Chanel μετά από 30 χρόνια η Virginie Viard, η οποία την τελευταία πενταετία, μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ το 2019, κατείχε την υψηλότερη θέση στον Οίκο, εκείνη της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μόλις η τρίτη σχεδιάστρια που ανέβηκε στον υψηλό θώκο από την ίδρυση του Οίκου το 1910, μετά την Κοκό Σανέλ και τον Καρλ Λάγκερφελντ.

«Η Chanel επιβεβαιώνει την αποχώρηση της Virginie Viard μετά από μια πλούσια συνεργασία πέντε χρόνων ως καλλιτεχνική διευθύντρια των συλλογών μόδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει τους κώδικες του Οίκου σεβόμενη τη δημιουργική κληρονομιά της Chanel, και σχεδόν 30 χρόνια μέσα στον Οίκο» αναφέρει το brand στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Μια νέα δημιουργική οργάνωση θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο. Η Chanel θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Virginie Viard για την αξιοσημείωτη συνεισφορά της στη μόδα, τη δημιουργικότητα και τη ζωτικότητα της Chanel». 

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024/25, που φέρει την υπογραφή της Viard, θα παρουσιαστεί όπως είχε προγραμματιστεί στις 25 Ιουνίου στην Opéra Garnier.

Η Viard ξεκίνησε την καριέρα της στη μόδα ως βοηθός του σχεδιαστή κοστουμιών Dominique Borg. Το 1987, εντάχθηκε στη Chanel όπου εργάστηκε στο τμήμα του κεντήματος. Στη συνέχεια, ακολούθησε τον Καρλ Λάγκερφελντ στον Οίκο Chloé. Οι δύο σχεδιαστές αποχώρησαν μαζί το 1997, για να επιστρέψουν στη Chanel,με τον Λάγκερφελντ να γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής. Το 2000 η Viard αναβαθμίστηκε και επέβλεψε τις συλλογές υψηλής ραπτικής, των ready-to-wear και των αξεσουάρ. 

Καρλ Λάγκερφελντ και Βιρζινί Βιάρ
Καρλ Λάγκερφελντ και Βιρζινί Βιάρ © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Όταν παρουσιάστηκε η συλλογή cruise 2019, στα τέλη του 2018, η Viard υποκλίθηκε μαζί με τον Λάγκερφελντ στο τέλος του σόου, γεγονός που επιβεβαίωνε ότι θα ήταν η διάδοχός του. Τον Ιανουάριο του 2019, εμφανίστηκε μόνη της στο τέλος των δύο επιδείξεων υψηλής ραπτικής του brand, με τη Chanel να εξηγεί ότι ο Λάγκερφελντ ήταν «κουρασμένος. Όταν εκείνος πέθανε, η Viard διορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου. 

Εκτός από τις συλλογές της Chanel, η Viard σχεδίασε τα κοστούμια για την ταινία «Τρία χρώματα: Μπλε» (1993) του Κριστόφ Κισλόφσκι και ήταν υπεύθυνη για την ενδυματολογική πρόταση της τρίτης ταινίας της τριλογίας, «Τρία χρώματα: Λευκό» (1994).

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice