Tenniscore: Θέλεις να σου μάθω τένις;

Ντύσου σαν τη Zendaya στην ταινία Challengers για να είσαι in fashion

Tenniscore: Η τάση μόδας που αντιγράφει το στιλ της Zendaya στην ταινία Challengers

Μπορεί να μην έχουμε πιάσει στη ζωή μας ρακέτα. Μπορεί να μην ξέρουμε τι είναι το σερβίς ή ότι «love» σημαίνει μηδέν, ζίροου, κουλουράκι, χάλι μαύρο δηλαδή. Μπορεί να μην έχουμε δει αγώνα του Μπιον Μποργκ, να έχουμε ακούσει ότι ένας Τζον Μάκενρο ήταν τσατίλας, και να ακολουθούμε στο instagram τον Στέφανο Τσιτσιπά για τις συμβουλές του για τα μακριά μαλλιά. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, γιατί το Tenniscore είναι άλλο πράμα. Είναι τάση μόδας, σκίζει και μας καλεί να αντιγράψουμε τη στολή των Σερένα Γουίλιαμς, Πάουλα Μπαντόσα, Μαρία Σάκκαρη, όταν βρίσκονται στα tennis courts.

Το Tenniscore είναι στα χάι του γιατί το επέβαλλε το Χόλιγουντ: Υπήρξε κομμάτι της μάρκετινγκ στρατηγικής της ταινίας Challengers με τη Zendaya. Φόρεσε η κοριτσάρα τις φουστίτσες του αθλήματος, έσπευσαν να τις υιοθετήσουν και οι υπόλοιπες κοριτσάρες. Και κάπως έτσι γέμισαν οι βιτρίνες με τενίστικα. Έτσι λειτουργεί η ποπ κουλτούρα, τι να κάνουμε τώρα. 

Η τενίστρια Iga Swiatek με τη Zendaya μετά τη νίκη της πρώτης στο τουρνουά BNP Paribas Open /© EPA/JOHN G. MABANGLO
© EPA/FABIO FRUSTACI

Το στιλ της preppy-sport τάσης δεν είναι διόλου δύσκολο, ακόμα κι αν δεν έχουμε πατήσει το πόδι μας στο γήπεδο για να έχουμε σχετικές προσλαμβάνουσες. Που στην τελική, πόσοι Έλληνες έχουν πατήσει το πόδι τους σε ένα γήπεδο τένις; Στην πραγματικότητα είναι το πιο απλό και προσιτό από τα activewear. 

Απλό και προσιτό, γιατί δεν παρέχει τη δυνατότητα άπειρων συνδυασμών (με 3 κομμάτια όλα κι όλα το φτιάχνεις το ανσάμπλ), αλλά ενδείκνυται για τις τολμηρές, αφού δεν είναι ό,τι πιο φυσικό να εμφανιστείς στο γραφείο με μικροσκοπική σκανδαλιστική φουστίτσα, αθλητικό μπλουζάκι καβαδούρα και αθλητικό. 

Φέτος, η athletic μόδα του δρόμου με το Tenniscore είναι πιο επιτηδευμένη από άλλα χρόνια. Έχει όμως και τα καλά της, ολημερίς και ολονυχτίς δεν βγάζεις τα αθλητικά σου.