Πίτερ Κόπινγκ
© instagram /@lanvin
Fashion

Ο Πίτερ Κόπινγκ νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Lanvin

Ο Κόπινγκ έχει περάσει από Oscar de la Renta, Nina Ricci και πιο πρόσφατα από Balenciaga

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Lanvin: Ο πιο παλιός εν ενεργεία Οίκος μόδας της Γαλλίας προσέλαβε τον Πίτερ Κόπινγκ (Peter Copping) για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Ο Lanvin, ο παλαιότερος οίκος ραπτικής που λειτουργεί χωρίς διακοπή στη Γαλλία, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Πίτερ Κόπινγκ ως καλλιτεχνικού διευθυντή. [Ο οίκος] Ιδρύθηκε το 1889 από την Jeanne Lanvin και έχει την έδρα του στο Παρίσι. Θα καλωσορίσει τον Κόπινγκ ως δημιουργικό ηγέτη για τις συλλογές γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων από τον Σεπτέμβριο του 2024». Με αυτή την ανακοίνωση ο Οίκος Lanvin γνωστοποίησε στο fashion κοινό την πρόσληψη του νέου του καλλιτεχνικού διευθυντή. Προηγήθηκε αναζήτηση του κατάλληλου ανθρώπου για περισσότερο από έναν χρόνο, εν μέσω αστάθειας της μητρικής κινεζικής εταιρείας.

«Η Jeanne Lanvin ήταν μια οραματίστρια της εποχής της, της οποίας τα ενδιαφέροντα και τα πάθη εκτείνονταν πολύ πέρα ​​από τη μόδα, όπως και τα δικά μου. Είναι μεγάλη μου τιμή που επιλέχθηκα ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Lanvin και που μπορώ, μαζί με το ατελιέ και τις ομάδες, να γράψω το επόμενο κεφάλαιο για αυτόν τον εμβληματικό οίκο», ανέφερε ο Κόπινγκ στη δική του δήλωση.

Ποιος είναι όμως ο Πίτερ Κόπινγκ; Βρετανός, απόφοιτος του Central Saint Martins και του Royal College of Art του Λονδίνου, ξεκίνησε την καριέρα του στη Sonia Rykiel. Συνέχισε για μία περίπου δεκαετία στη Louis Vuitton με τον Marc Jacobs ως επικεφαλής των γυναικείων σειρών. Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Nina Ricci (2009-2014) στο Παρίσι και τον Oscar de la Renta στη Νέα Υόρκη. Ήταν ο ίδιος ο de la Renta που όρισε τον Κόπινγκ διάδοχό του. Κι επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο Oscar de la Renta «προπονήθηκε» σε Lanvin και Balenciaga, πριν ξεκινήσει το δικό του brand. 

Από το 2021 ο Κόπινγκ υπηρετούσε ως Head of Couture στον Balenciaga στο πλευρά του Demna. Κύρια δουλειά του ήταν να ντύνει VIPs για γκλαμουράτα events. Έτσι είναι υπεύθυνος για το ολόμαυρο σύνολο της Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala και για τις οσκαρικές εμφανίσεις της Michelle Yeoh και της Κάρι Μάλιγκαν. 

Η Κιμ Καρντάσιαν με Balenciaga διά χειρός Πίτερ Κόπινγκ στο Met Gala toy 2021
Η Κιμ Καρντάσιαν με Balenciaga διά χειρός Πίτερ Κόπινγκ στο Met Gala toy 2021 / © EPA/JUSTIN LANE

Ο Lanvin ζορίστηκε να βρει άξιο αντικαταστάτη του Alber Elbaz, που αποχώρισε το 2015. Στο μεταξύ εδώ και μία δεκαετία ο οίκος πουλήθηκε στην κινεζική Fosun, που έδωσε τον θώκο του καλλιτεχνικού διευθυντή σε τρία ονόματα: Bouchra Jarrar, Olivier Lapidus και Bruno Sialleli. Αλλά και οι επικεφαλής της επιχείρησης ψάχνουν αγωνιωδώς το στίγμα. «Η άφιξη του Πίτερ Κόπινγκ στον Lanvin είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην αναγέννηση ενός από τους μεγάλους γαλλικούς Οίκους. Είμαι βέβαιος ότι με το όραμα και την τεχνική αυστηρότητα του Πίτερ και τη συνεχή επιμονή των ομάδων μας παγκοσμίως, θα ορίσουμε ένα νέο σύνορο στη μόδα και θα προσφέρουμε εξίσου ομορφιά και αποτελέσματα», δήλωσε o επικεφαλής του επιχειρηματικού τμήματος της εταιρείας, Siddhartha Shukla.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice