«Baron Filou», ένα οικολογικό brand με αγάπη από την Αυστρία

Ο βαρόνος αρκούδος είναι της μόδας και ήρθε και στην Αθήνα

H ιστορία της αυστριακής εταιρείας οικολογικής μόδας Baron Filou

Αν θέλεις να νιώσεις βαρόνος δεν είναι απαραίτητο να ντυθείς σαν να παίζεις στο Bridgerton. Φόρεσε τον γαλαζοαίματο αρκούδο και βγες στο δρόμο ή κάνε μια βουτιά στην πισίνα. Δεν χρειάζεσαι και πολλές φιοριτούρες. Ντυμένος ή ντυμένη με Baron Filou κάνεις εντύπωση. Γιατί αυτή η εταιρία έχει πλάκα και οι σχεδιαστές της δουλεύουν με κέφι. Ο αρκούδος είναι και οικολόγος και κομψός και το στιλ του απαράμιλλο και γουστόζικο. Μπορεί να είναι γκόλφερ, πλέι μπόι Χιου Χέφνερ, εμίρης, οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας, πολιτικός, σοφιστικέ, κουλτουριάρης, σκιέρ, φιλόζωος, σούγκαρ τέντι, γιατρός, σκιέρ, μεγιστάνας, ροκάς, παίκτης paddle, τενίστας, γκόλφερ, σόπερ, διαβόητος, κυριλέ, κλασάτος ακόμα και γιόντλερ. Ένας βαρόνος, οικολόγος και κομψός. Ένας βαρόνος από την Αυστρία που έχει κάνει σημαία του το κομψό streetwear και αγαπιέται διεθνώς.

Baron Filou

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι αποτέλεσμα καλών προθέσεων, όπως η ιστορία της αυστριακής εταιρείας οικολογικής μόδας Baron Filou. Η εταιρία βιώσιμης ένδυσης με έδρα το Γκρατς της Αυστρίας ξεκίνησε με όραμα το πράσινο αποτύπωμα. Η start up είναι γνωστή για το λογότυπο με την αρκούδα και τα ρούχα σε στυλ street wear που χρησιμοποιούν 100% οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένα ή οικολογικά ουδέτερα υλικά.

Η βασική ιδέα της νεανικής, δημιουργικής ομάδας ήταν να συνδυάσει τη δίκαια παραγόμενη μόδα με το νεανικό design και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα νέο στυλ έχοντας ως πρότυπα τον Καρλ Λάγκερφελντ, τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και την Κοκό Σανέλl. Στόχος του οίκου είναι η δημιουργία σύγχρονης, κομψής, διαχρονικής και πάνω απ' όλα fairstreet couture με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Baron Filou

Η αγάπη για τους συνανθρώπους μας και τον μοναδικό πλανήτη μας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Baron Filou. Γι' αυτό και η εταιρεία προσπαθεί να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε ό,τι κάνει.Προϊόντα που σέβονται τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τους καταναλωτές.

Οι κατασκευαστές επιλέγονται προσεκτικά με βάση την ποιότητα, την τεχνογνωσία και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων τους. Για την παραγωγή των ρούχων χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο 100% βιολογικό βαμβάκι. Η παραγωγή βιολογικού βαμβακιού διαφυλάσσει την υγεία του εδάφους, των οικοσυστημάτων και των ανθρώπων, καθώς δεν χρησιμοποιούνται τοξικά φυτοφάρμακα ή γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Σε σύγκριση με το συμβατικό βαμβάκι, η διαδικασία παραγωγής Fair Fashion εξοικονομεί νερό, ενέργεια και διοξείδιο του άνθρακα. Με μια πρώτη ματιά, αυτό το ένα μπλουζάκι ή το ένα ρούχο μπορεί να φαίνεται μόνο σαν ένα μικρό βήμα. Αλλά δεν είναι.

Baron Filou

Ο βαρόνος Φίλου ξέρει να κάνει τη διαφορά με αγάπη για το περιβάλλον, άλλωστε είναι ένας υπέροχος, κοσμοπολίτης αρκούδος. Χιούμορ, αυτοσαρκασμός, άνεση κι αισθητική πάνω σ’ ένα μπλουζάκι. Μπράβο στους Αυστριακούς, αποδεικνύουν πως έχουν και μια φλέβα μεσογειακής ιδιοσυγκρασίας. Δεν τους το είχα, αλλά το πιστώθηκαν μόλις με υποδέχθηκαν τα πολλά πρόσωπα του αρκούδου στο φωτεινό αεροδρόμιο της Βιέννης.

Ο Baron Filou ταξιδεύει παντού και αν θέλετε να τον συναντήσετε απλά κάντε μια βόλτα στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι και περπατήστε στο αριστερό πεζοδρόμιο προς τον Ευαγγελισμό. Σας περιμένει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice