Μπαντάνα
Instagram / Nargiz Surkhayzade
Fashion

How to «bandana»: Πώς να φορέσεις το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ

Με μπαντάνα στην παραλία, το beach party, αλλά και στη βραδινή έξοδο

Μπαντάνα: Πώς να την συνδυάσεις σωστά

Ένα από τα πιο διαχρονικά αξεσουάρ του καλοκαιριού, η μπαντάνα, μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο basic σύνολο σε iconic. Μονόχρωμη ή εμπριμέ με δεκάδες μοτίβα, από λαχούρια μέχρι λουλούδια, ταιριάζει εξίσου στις κοπέλες με μακριά λεία μαλλιά, σγουρά, καρέ και ράστα κοτσιδάκια. Φοριέται στο κεφάλι, αλλά και στον λαιμό, περνιέται ανάμεσα στις κοτσίδες και ανάλογα με το μέγεθός της τυλίγεται σαν τοπ ή μίνι φούστα. 

Μπαντάνα: Πώς να την φορέσεις

Ο πιο δημοφιλής τρόπος να φορεθεί η μπαντάνα είναι αυτός του πειρατή ή αλλιώς του rockstar, όπου καλύπτει το μέτωπο. Ταιριάζει ιδανικά με μαγιό στην παραλία και δίνει μια 90s διάθεση στη συνολική εικόνα.

Πολλές κοπέλες αγαπούν το στιλ «Babuska» κατά το οποίο η μπαντάνα τυλίγεται κάτω από το πιγούνι έτσι ώστε να θυμίζει γιαγιά στο χωριό. Με cateye γυαλιά, η εικόνα αναβαθμίζεται και παραπέμπει σε movie star του ’50 σε cabrio.

Με την μπαντάνα μπορεί να δημιουργηθεί και τουρμπάνι. Το πάνω μέρος της κεφαλής καλύπτεται και ο κόμπος γίνεται ακριβώς πάνω από το μέτωπο, για ένα πιο boho αποτέλεσμα.

@nicolasavage22 save this for your next grungy day 🤘😉 5 easy bandana hairstyles, what one will you try ? #bandanahairstyle #bandanalook #grungystyle #bandanahack #fivestyles #90sbandana ♬ Build It Way Up No Lead-JP - Bold Eagle

Η μπαντάνα μπρεί να τυλιχθεί και να λειτουργήσει ως κορδέλα για τα μαλλιά, να δέσει την αλογοουρά ή τον κότσο τύπου μπαλαρίνας στην κορυφή της κεφαλής.

Με ένα λευκό tank top και jeans, αναβαθμίζει το look και ανάλογα με το χρώμα της (π.χ. κεραμιδί ή κυπαρισσί) μπορεί να υποστηρίζει την εμφάνιση όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το φθινώπορο ή την άνοιξη.

Πέρα από το κομμάτι του hair style όμως, η μπαντάνα φοριέται στον λαιμό παραπέποντας στο στιλ των κομψών αεροσυνοδών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζωνάρι σε παντελόνι ή φούστα, ακόμα και ως διακοσμητικό σε τσάντα. Σε κάθε περίπτωση, το ύφασμά της καθορίζει τη χρήση της, για παράδειγμα μια μεταξωτή ή γυαλιστερή μπαντάνα μετατρέπει αυτόματα το outfit σε πιο επίσημο ή βραδινό.

Επίσης, εύκολα τυλίγεται γύρω από το σώμα και κλέβει τις εντυπώσεις ως το πιο χαρακτηριστικό τοπ του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα μπορεί να αναδείξει ένα απλό μονόχρωμο πουκάμισο, δίνοντας του μια νέα πνοή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice