Monica Belluci στο Φεστιβάλ Βενετίας
Η Monica Belluci περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας με δημιουργία Vivienne Westwood. Photo by Franco Origlia/Getty Images
Fashion

Οι εμφανίσεις των διασήμων στην πρεμιέρα του 81ου Φεστιβάλ Βενετίας

Kορυφαίοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες του κόσμου καταφθάνουν στα ιστορικά κανάλια της Βενετίας

81o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: Οι εμφανίσεις των διασήμων που ξεχωρίσαμε μέχρι στιγμής 

Τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, κορυφαίοι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες του κόσμου καταφθάνουν στα ιστορικά κανάλια της Ιταλίας για το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, φέρνοντας μαζί τους ελπίδες για την απονομή των βραβείων και την εντυπωσιακή μόδα του κόκκινου χαλιού. Μετά από την ήρεμη -σχεδόν αδιάφορη- βερσιόν του 2023 λόγω της απεργίας της ένωσης Αμερικανών ηθοποιών SAG-AFTRA, η φετινή διοργάνωση είναι βέβαιο ότι θα ταράξει τα νερά - και κυριολεκτικά, αφού οι αστέρες του κινηματογράφου έχουν την παράδοση να κάνουν την εμφάνισή τους με θαλάσσιο ταξί.

Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής την πρόεδρο Isabelle Huppert, στην οποία συμμετέχουν οι James Gray και Andrew Haigh, θα αναλάβει να απονείμει το κορυφαίο βραβείο του φεστιβάλ, τον Χρυσό Λέοντα. Μεταξύ των έργων που θα κάνουν πρεμιέρα είναι το Joker με πρωταγωνιστές τη Lady Gaga και τον Joaquin Phoenix: Folié a Deux, η βιογραφική ταινία Maria Callas Maria της Angelina Jolie και του σκηνοθέτη Pablo Larraín, η ταινία Queer του σκηνοθέτη Luca Guadagnino Challengers και το Baby Girl με τις Nicole Kidman και Harris Dickinson.

Εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε μέχρι στιγμής από το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η Angelina Jolie απέπνεε στιλ με μια μπεζ καμπαρντίνα με κοντά μανίκια καμπάνα, γιακά με οδοντωτό πέτο, επωμίδες στους ώμους και ζώνη στη μέση για να τονίζει την κομψή σιλουέτα της. Συνδύασε το ρούχο της με δερμάτινες μαύρες μπότες Celine. 

Η Αντζελίνα Τζολί στο Φεστιβάλ Βενετίας
© Getty Images/ Jacopo Raule

Η Monica Bellucci επέλεξε το διαχρονικό ντουέτο άσπρο και μαύρο. Η ηθοποιός, που έφτασε με τον σύντροφό της και σκηνοθέτη Tim Burton, επέλεξε ένα λευκό σακάκι και παντελόνι συνδυασμένο με ένα ημιδιαφανές μαύρο πουκάμισο. Το σακάκι είχε έντονες ωμοπλάτες και έντονα πέτα, ενώ το παντελόνι ήταν ψηλόμεσο και φαρδύ. Συμπλήρωσε την εμφάνισή της με μια λευκή τσάντα και κομψά γυαλιά ηλίου. Στο κόκκινο χαλί η Ιταλίδα καλλονή σταρ εμφανίστηκε με μία μαύρη τουαλέτα Vivienne Westwood. 

Tim Burton και Monica Belucci στο Φεστιβάλ Βενετίας
© Instagram/ @thefashioncommentator

Η Izabel Goulart φόρεσε μία μαύρη στράπλες τουαλέτα Ermanno Scervino. Πρωταγωνιστούσαν οι διαφάνειες και η λάμψεις.

Izabel Goulart
© Getty images/ @Dominique Charriau

Με cust made δημιουργία Dior, σαν χαμαιλέοντας περπάτησε στο κόκκινο χαλί η Jenna Ortega. Ενώ νωρίτερα είχε επιλέξει ένα custom σετ σακάκι-παντελόνι Paul Smith σε burgundy. 

Jenna Ortega στο Φεστιβάλ Βενετίας
© Getty images/JB Lacroix/FilmMagic

Η Cate Blanchett περπάτησε στο κόκκινο χαλί με μια metallic δημιουργία Armani Prive σε champagne απόχρωση. Κατά την άφιξή της διάλεξε επίσης Armani Prive. Ένα εντυπωσιακό μαύρο βελούδινο σύνολο, με ballon μανίκια και λαμπερές λεπτομέρειες.

Cate Blanchett στο Φεστιβάλ Βενετίας
© Instagram/ @thefashioncommentator

Η Taylor Russel έκανε την εμφάνιση της με ολόλευκη δημιουργία Chanel από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 1993 και κοσμήματα Tiffany & Co. Νωρίτερα φόρεσε ένα vintage σετ John Galliano από τη συλλογή Spring 1995 ready-to-wear.

Taylor Russel στο Φεστιβάλ Βενετίας
©Alessandro Levati/Getty Images

Η Winona Ryder για την ταινία «Beetlejuice Beetlejuice» επέλεξε ένα custom Chanel εμπνευσμένο από το Chanel Spring 2007 Haute Couture.

Η Isabelle Huppert επέλεξε δημιουργία Balenciaga Fall 2021 Couture.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice