7 items απαραίτητα για να δημιουργήσετε μια φθινοπωρινή capsule wardrobe
© Instagram @clairerose
Fashion

7 items απαραίτητα για να δημιουργήσετε μια φθινοπωρινή capsule wardrobe

Τα all-star κομμάτια που πρέπει να επενδύσετε

Capsule Wardrobe: Ποια διαχρονικά κομμάτια πρέπει να προσθέσετε στη φθινοπωρινή σας γκαρνταρόμπα;

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το fast fashion, η ιδέα της capsule wardrobe αποτελεί μια αναζωογονητική και βιώσιμη αντιπρόταση. Τι είναι όμως πράγματι μια capsule wardrobe; Πρόκειται για τη δημιουργία μιας μικρής συλλογής από βασικά, ευέλικτα κομμάτια που αγαπάτε και φοράτε συχνά, σε ουδέτερους τόνους, που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν αμέτρητους συνδυασμούς. Aντί λοιπόν να αισθάνεστε κατακλυσμένοι από μια υπερβολικά γεμάτη ντουλάπα, επενδύστε σε διαχρονικά κομμάτια, από καλά υφάσματα που αντέχουν το τεστ του χρόνου, κάτι που δεν θα σας βοηθήσει μόνο να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας, αλλά και να αναπτύξετε μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη μόδα. Βρείτε παρακάτω τα κομμάτια που δεν γίνεται να λείπουν από την δική σας εκδοχή της φθινοπωρινής caspule γκαρταρόμπας σας και εκείνα με τα οποία θα δημιουργήσετε προσεγμένα σύνολα στην καθημερινότητα σας, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να σκεφτείτε έναν συνδυασμό.

Καμπαρντίνα
Ένα ελαφρύ trench παλτό είναι ιδανικό για τις δροσερές φθινοπωρινές μέρες και τις βροχερές νύχτες. Μπεζ ή μαύρο, αποτελεί ένα διαχρονικό πανοφώρι που προσθέτει στυλ σε οποιαδήποτε εμφάνιση.

Ζακέτα με κουμπάκια
Μια λεπτή ζακέτα με κουμπάκια μπορεί να φορεθεί ως τοπ ή πάνω από κάποιο φανελάκι. Συνδυάζεται με τζιν και sneakers για μια πρωινή βόλτα αλλά και με μια σατέν φούστα για ένα ποτό το Σαββατοκύριακο. Μια κομψή και preppy επιλογή που ανάλογα με το πόσα κουμπάκια αφήνετε ανοιχτά, ρυθμίζετε και το επίπεδο του sexiness.

Μονόχρωμα μπλουζάκια
Απλά, μακρυμάνικα μπλουζάκια, t-shirts ή φανελάκια σε ουδέτερα χρώματα είναι βασικά κομμάτια για το απαραίτητο φθινοπωρινό layering. Επενδύστε σε καλά υφάσματα, σωστή εφαρμογή και ουδέτερα χρώματα - ιδανικά ασπρο, μαύρο, μπεζ και γκρι - που συνδυάζονται και με έντονα χρώματα αλλά και μεταξύ τους.

Λευκό πουκάμισο
Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για το «βασιλιά» της ντουλάπας σας. Επιλέξτε μια γραμμή που να σας κολακεύει, σωστές ραφές και καλή ποιότητα και πειραματιστείτε με τους αμέτρητους τρόπους που μπορείτε να το απογειώσετε στυλιστικά.

Εκρού jeans
Το τζιν του φθινοπώρου θα είναι μπεζ και κερδίζει πόντους χάρη στην ουδέτερη γήινη απόχρωσή του που του εξασφαλίζει τον τίτλο του key-piece της σεζόν. Με αυτό μπορείτε να συνθέσετε ένα casual chic outfit, συνδυάζοντάς το με ένα μαύρο φανελάκι ή μια μαρινιέρα και μπαλαρίνες. 

Γιλέκα ως τοπ
Τα αμάνικα γιλέκα είναι μια κομψή επιλογή που μπορείτε να φορέσετε με το τζιν σας αλλά και σε σετ ως κοστούμι, από το πρωί έως το βράδυ. Επίσης μη φοβηθείτε να αναμείξετε διαφορετικά υφάσματα καθώς δίνουν άλλη διάσταση σε ένα απλό look.

Μαύρο blazer 
Το μαύρο σακάκι συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός wardrobe essential και αποτελέι μια επένδυση, για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα και σίγουρα δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε σαν μια εφήμερη αγορά. Είναι το κομμάτι που σας συνοδεύει σε κάθε περίσταση και λειτουργεί και ως πανωφόρι.  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice