Το show συγχρονισμένης κολύμβησης του Christian Louboutin
Το show συγχρονισμένης κολύμβησης του Christian Louboutin © Instagram
Fashion

«Κι όμως μπορείς να κολυμπάς με τακούνια!» - Το αριστοτεχνικό show συγχρονισμένης κολύμβησης του Christian Louboutin

«Paris is Louboutining» σε μία ένωση μόδας και τέχνης

62224-137655.jpg
Newsroom |

Το αριστοτεχνικό show συγχρονισμένης κολύμβησης του Christian Louboutin με τα νέα μεταλλικά Miss Z

Το να παρακολουθείς τα μέλη της γαλλικής Ολυμπιακής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης σε ένα πρόγραμμά τους είναι από μόνο του συναρπαστικό. Αυτό όμως που σίγουρα δεν ξέραμε είναι ότι μπορούν να το κάνουν ακόμα καλύτερα φορώντας ένα ζευγάρι Miss Z σε μεταλλικά χρώματα του οίκου Christian Louboutin.

 Σε ένα σκηνικό ονειρεμένο στο θρυλικό Piscine Molitor του Παρισιού και ένα θέαμα που ένωσε τη μόδα και την τέχνη η επίδειξη του οίκου Christian Louboutin για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2025 που πραγματοποιήθηκε χτες (28.09) μαγνήτισε τα βλέμματα του πλανήτη και απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί όλα όσα δημιουργεί και υπογράφει μένουν χαραγμένα στο μυαλό μας.

Christian Louboutin: Η επίδειξη που ένωσε τη μόδα και την τέχνη με πρωταγωνιστή τα νέα μεταλλικά Miss Z

Σε μία καθηλωτική καλλιτεχνική παράσταση σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον περίφημο David LaChapelle και με χορογραφία της Blanca Li, η παράσταση γιόρτασε τον χορό σε όλες τις μορφές του.

Ο οίκος κάλεσε τη γαλλική Ολυμπιακή ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης να γράψει ιστορία ερμηνεύοντας για πρώτη φορά με τακούνια, ενώ η παράσταση περιλάμβανε επίσης μια μουσική εκτέλεση από την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό LP.

Τα μέλη της εθνικής της Γαλλίας, φορώντας τις δημιουργίες του σχεδιαστή, τα νέα μεταλλικά Miss Z, γλίστρησαν στην πισίνα από μια τσουλήθρα - ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες, με τις συγχρονικές κινήσεις τους απόλυτα εναρμονισμένες με τα ζωντανά φωνητικά της LP.

Τα γιγαντιαία παπούτσια δεν ήταν απλά σκηνικά- ήταν μια λειτουργική τσουλήθρα. Κάτω από τα mules και μέσα στην πισίνα μπήκε η γαλλική Ολυμπιακή ομάδα, ξεκινώντας μια 15λεπτη παράσταση που παρουσίαζε επιτεύγματα αθλητισμού και τις μυτερές, μεταλλικές σιλουέτες της Miss Z. 

Η χορογραφία της Li είχε να κάνει μόνο με το πόδια. Δούλεψε με τους κολυμβητές, ντυμένους με τιρκουάζ και μοβ μαγιό, για να προσαρμόσει τις κινήσεις ώστε να λειτουργούν με τα παπούτσια. «Τους είπα από την αρχή, 'Αυτό δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό'», είπε η Li. «Θα κάνουμε κάτι όμορφο».

Η Claudia Janvier, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, δήλωσε ότι οι κολυμβήτριες δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ με ψηλά τακούνια στο παρελθόν.

Πάντως ακόμη και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Louboutin είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα να χρησιμοποιεί αθλητές για να παρουσιάζει τη συλλογή του. Οραματιζόταν κάτι εκπληκτικό, «όπου δεν θα περιμένατε αθλητές και δεν θα περιμένατε παπούτσια», δήλωσε πριν από την επίδειξη. «Σκέφτηκα, βασικά, την κολύμβηση».

Το «Paris is Loubouting» πήγε την ιδέα σε άλλο επίπεδο. Ολόκληρη η επιθεώρηση ήταν υπέροχη, ξεκινώντας από τον τίτλο της, ένα παιχνίδι με το ντοκιμαντέρ «Το Παρίσι καίγεται».

«Είναι λίγο σαν ταινία», δήλωσε ο Louboutin, ο οποίος οραματίστηκε ένα χολιγουντιανό υδάτινο μπαλέτο της δεκαετίας του 1950, γεμάτο χρώμα, φως και δράμα. 

Και η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε στο τέλος όταν τόσο ο LaChapelle, όσο και ο Louboutin βούτηξαν κι εκείνοι με τη σειρά τους στιην πισίνα, υπογράφοντας ένα φινάλε που άφησε τους θεατές με το στόμα ανοιχτό.

Με πληροφορίες από New York Times

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice