Η Ντέμπι Χάρι για τον οίκο Gucci: Τα είδωλα δεν έχουν ηλικία

Η ατίθαση επαναστάτρια των εφηβικών μου χρόνων, αντισυμβατική όσο ποτέ άλλοτε

Ντέμπι Χάρι: Η θρυλική τραγουδίστρια των Μπλόντι στα 79 της, γίνεται φέτος το πρόσωπο της Gucci

Gucci Athens, Πανεπιστημίου 3. Στην αριστερή βιτρίνα της σικάτης μπουτίκ είναι καθηλωτική η ηλεκτρονική αφίσα μιας εξωφρενικά γοητευτικής πλατινέ ξανθιάς. Η γυναίκα είναι σέξι και ώριμη. Δεν έχει καμία σχέση με τα άγουρα μοντέλα που κατά κανόνα φωτογραφίζονται για τις καμπάνιες του πολυτελούς οίκου μόδας.

Μα ποια είναι; Σκύβω λίγο και η λεζάντα με αφήνει άφωνη. Η Ντέμπι Χάρι, η μοναδική Ντέμπι Χάρι στα 79 της, η ατίθαση επαναστάτρια των εφηβικών μου χρόνων, αφέθηκε στο φακό της σπουδαίας, βραβευμένης φωτογράφου και κινηματογραφίστριας Ναν Γκόλντιν. Από το μακρινό παρελθόν όπου ξεφάντωνε με τον Άντι Γουόρχολ η Ντέμπι Χάρι παραμένει, λίγο πριν το κατώφλι της όγδοης δεκαετίας της ζωής της, αντισυμβατική όσο ποτέ άλλοτε.

Βάζω τα ακουστικά, παραδίνομαι στο «Heart of Glass» και παρατηρώ το είδωλο.

© Gucci.com

Στη φωτογραφία της βιτρίνας η θρυλική front woman και συνιδρύτρια του μουσικού συγκροτήματος Μπλόντι, φοράει ένα ιβουάρ μεταξωτό πουκάμισο που αποκαλύπτει τον έναν ώμο, φίνο μάλλινο παντελόνι και μοιράζεται το πίσω κάθισμα ενός λονδρέζικου ταξί με ένα αξιολάτρευτο κουτάβι. Περασμένη χαλαρά στον αγκώνα της η iconic τσάντα Gucci Blondie σε oversized μέγεθος, με αναφορά στην Horsebit Chain, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια.

Πως εξάγεται το συμπέρασμα ότι το ταξί είναι λονδρέζικο; Διότι η Ντέμπι Χάρι πρωταγωνιστεί στην καμπάνια τόσο για την προβολή της τσάντας Gucci Blondie όσο και της συλλογής Cruise 2025 με τίτλο «We will always have London» και είναι μια «ιστορία με μέρη, ανθρώπους και στιγμές, μια ωδή στη διαχρονική γοητεία του Λονδίνου -όπου έκανε το ντεμπούτο της η συλλογή- αλλά και στη βαθιά σύνδεση του οίκου Gucci με την μητρόπολη».

© Gucci.com

Η Ντέμπι Χάρι πρωταγωνιστεί επίσης και στο βίντεο σε στιλ ντοκιμαντέρ για την καμπάνια Cruise 2025 μαζί με την τσελίστρια και συνθέτρια Kelsey Lu, την Alaato Jazyper, το πρόσωπο της καμπάνιας του Gucci για το Φθινόπωρο Χειμώνα 2024, και το μοντέλο Yanan Wan, που άνοιξε την πασαρέλα Cruise 2025 στην Tate Modern. Όλες οι γενιές μαζί σε μια έκρηξη δημιουργικότητας.

«Η ικανότητα της Γκόλντιν να συλλαμβάνει την ωμή ουσία των θεμάτων της υφαίνει μια ιστορία όπου η μόδα ξεπερνά την πασαρέλα, ενσαρκώνοντας την ελεύθερη ενέργεια που βρίσκεται στον πυρήνα του οράματος του Sabato De Sarno», γράφει η Gucci στο δελτίο Τύπου. «Η καμπάνια ακολουθεί τους πρωταγωνιστές της σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης κάτω από μια μυστηριώδη νυχτερινή ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια κινηματογραφική αφήγηση που συνδυάζει διαχρονικές επιρροές με μια σύγχρονη αιχμή».

Γεννημένη στο Μαϊάμι της Φλόριντα την 1η Ιουλίου του 1945 η Ντέμπι Χάρι, γνωστή και για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, εξακολουθεί να εμπνέει και απορεί για το πως έφτασε σε αυτή την ηλικία. «Πως μεγάλωσα τόσο πολύ;» αναρωτιέται για να δώσει την απάντηση «Μάλλον στάθηκα πολύ τυχερή». We will always have Ντέμπι. Κατά προτίμηση μαζί με την oversized Gucci Blondie.