Πανωφόρια: 6 τάσεις που έχουν την προσοχή μας

Τι να προσθέσετε στο wishlist σας

6 trends για φθινοπωρινά πανωφόρια που αξίζει να επενδύσουμε

Ένα από τα βασικότερα κομμάτια της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας είναι τα πανωφόρια. Βαδίζοντας ολοένα και περισσότερο προς τον χειμώνα, θα γίνονται must για την ολοκλήρωση των συνόλων μας. Μάλιστα, ο ρόλος τους είναι πολλαπλός, καθώς δεν προσθέτουν μόνο την απαραίτητη ζεστασιά αλλά αναβαθμίζουν το στιλ κάθε γυναίκας. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να αναδείξετε το στυλ σας με πανωφόρια που συνδυάζουν κλασικές γραμμές και μοντέρνες πινελιές, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα outerwears είναι το πρώτο item που μαγνητίζει τα βλέμματα στα σύνολα μας. Τα παρακάτω κομμάτια είναι από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά, και φέτος επιστρέφουν στο προσκήνιο με ανανεωμένες λεπτομέρειες. Ας δούμε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτά τα πανωφόρια στη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα σας.

Καμηλό παλτό
Το καμηλό παλτό αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια της μόδας, που κάθε γυναίκα (και άντρας) μπορεί να έχει στη ντουλάπα του. Φέτος, το βλέπουμε σε κομψές, minimal γραμμές, με καθαρές σιλουέτες και ποιοτικά υλικά. Η ουδέτερη απόχρωσή του το καθιστά ευέλικτο, ταιριάζοντας εύκολα με casual ή επίσημες εμφανίσεις. Συνδυάστε το με μαύρα ή λευκά σύνολα για μια κομψή αντίθεση ή με γήινες αποχρώσεις για ένα πιο αρμονικό look.

Leather μπορντό jacket
Το δερμάτινο τζάκετ είναι αναμφίβολα ένα statement κομμάτι που ποτέ δεν βγαίνει εκτός μόδας. Φέτος, κυριαρχούν οι πιο μαλακές υφές και τα oversized κοψίματα, που δίνουν έναν πιο χαλαρό αέρα. Ιδανικό για casual εμφανίσεις, το leather jacket συνδυάζεται άψογα με τζιν και πουλόβερ ή ακόμα και με φορέματα για ένα πιο edgy look. Επενδύστε σε μια κλασική μαύρη επιλογή ή πειραματιστείτε με χρώματα όπως το μπορντό που είναι αν μη τι άλλο το χρώμα της σεζόν.

Trench coat
Το κλασικό trench coat είναι ελαφρύ αλλά και προστατευτικό, καθώς συνδυάζει πρακτικότητα και κομψότητα. Για το 2024, βλέπουμε ποικιλία στα μήκη και στα υλικά, από παραδοσιακές καμπαρντίνες μέχρι δερμάτινες εκδοχές. Ένα μακρύ, nude trench με ζώνη στη μέση είναι κλασική επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει.

Suede jacket
Το σουέντ είναι ένα υλικό που προσδίδει άμεσα μια αίσθηση πολυτέλειας και ρετρό κομψότητας. Το σουέντ μπουφανάκι είναι ιδανικό για φθινοπωρινές εμφανίσεις, καθώς προσφέρει μια πιο απαλή υφή σε σχέση με το δέρμα, διατηρώντας παράλληλα την κομψότητα. Επιλέξτε γήινες αποχρώσεις, όπως καφέ, μπεζ ή ακόμα και σκούρο πράσινο, και συνδυάστε το με denim ή μάλλινα για μια cozy, αλλά στυλάτη εμφάνιση.

Faux Fur
Ένας λόγος που λατρεύουμε τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι οι συνθετικές γούνες. Ένα από τα πιο κομψά πανωφόρια όλων των δεκαετιών, έχει καταφέρει, τα τελευταία χρόνια να επικρατήσει ακόμα και στις day to night εμφανίσεις μας. Είτε πρόκειται για μακριά πανωφόρια από faux fur, είτε για κοντά γούνινα τζάκετ, αυτά τα κομμάτια προσθέτουν αμέσως μια πινελιά πολυτέλειας. Φέτος οι σχεδιαστές επέλεξαν να αναδείξουν την cropped εκδοχή τους, προσφέροντάς τους μία πιο cool διάθεση. Οι καφέ αλλά και οι burgundy αποχρώσεις βρίσκονται στο radar μας. Από πρωινά σύνολα με τζιν μέχρι βραδινές εμφανίσεις με φορέματα, αυτό το πανωφόρι θα γίνει το αγαπημένο σας. 

Shearling γιλέκο
Για πιο χαλαρές, αλλά ζεστές επιλογές, το αμάνικο παλτό από πρόβατο ή shearling είναι η ιδανική πρόταση. Αυτό το είδος πανωφοριού προσθέτει ζεστασιά χωρίς να επιβαρύνει την εμφάνιση με πολλά στρώματα. Φορέστε το πάνω από πουλόβερ ή ένα μακρυμάνικο πουκάμισο για στυλ που ξεχωρίζει και συνδυάστε το με τζιν ή υφασμάτινα παντελόνια. Είτε σε φυσικές αποχρώσεις, είτε σε πιο μοντέρνες επιλογές, το shearling γιλέκο είναι η τέλεια επιλογή για ζεστές και μοδάτες εμφανίσεις.