5 microtrends του φθινοπώρου που βλέπουμε παντού
© Instagram @keziacook
Fashion

7 microtrends του φθινοπώρου που βλέπουμε παντού

Από το suede μέχρι ατο cow print, δείτε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να απογειώσουν μια εμφάνιση

7 microtrends που πρωταγωνιστούν στο φθινόπωρο 2024

Το φθινόπωρο 2024 φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από μικρές αλλά εντυπωσιακές τάσεις που κερδίζουν έδαφος στον χώρο της μόδας. Τα microtrends αυτά μπορεί να φαίνονται διακριτικά, αλλά προσθέτουν φρεσκάδα και μοναδικό στυλ σε κάθε εμφάνιση. Από έντονα χρώματα στα αξεσουάρ μέχρι πιο τολμηρά μοτίβα και ασυνήθιστα σχέδια, ας δούμε τα 7 microtrends που ξεχωρίζουν τη φετινή σεζόν.

Κόκκινα παπούτσια
Τα κόκκινα παπούτσια είναι αναμφίβολα το αξεσουάρ-δήλωση για το φετινό φθινόπωρο. Είτε πρόκειται για κόκκινες γόβες, loafers ή μποτάκια, η έντονη αυτή απόχρωση δίνει έναν εντυπωσιακό τόνο σε κάθε εμφάνιση. Το κόκκινο μπορεί να φορεθεί εύκολα τόσο με μονόχρωμα σύνολα, όπως μαύρο ή γκρι, για έντονη αντίθεση, όσο και με άλλες φωτεινές αποχρώσεις για πιο τολμηρούς συνδυασμούς. Είναι ο τέλειος τρόπος να προσθέσετε ένταση σε ένα casual σύνολο ή να ολοκληρώσετε μια βραδινή εμφάνιση. Δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια στο στυλ: μπορείτε να τα συνδυάσετε σε όποια εκδοχή και αν τα επιλέξετε με total black ή γκρι και blue τζιν και φούστες, για να είστε κομψές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μπότες ιππασίας
Οι μπότες ιππασίας επιστρέφουν δυναμικά ως μια από τις κορυφαίες τάσεις στα υποδήματα για το φθινόπωρο. Αυτή η all-time classic μπότα μέχρι το γόνατο, θα φορεθεί αυτή τη σεζόν σε αριστοκρατικές απόχρωσεις, όπως καφέ, μαύρο ή μπορντό, για να τις φοράτε όλο τον χειμώνα με τα πάντα. Συνδυάστε τις με φορέματα, φούστες ή ακόμα και skinny jeans για ένα κομψό και άνετο look. 

Suede τσάντες
Οι σουέντ τσάντες είναι από τα πιο κομψά αξεσουάρ της σεζόν, και αυτή τη χρονιά πρωταγωνιστούν σε διάφορες μορφές: από μεγάλες τσάντες ώμου έως μικρά τσαντάκια. Το μαλακό υλικό και οι γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ, το μπεζ και το μπορντό, είναι ιδανικά για φθινοπωρινές εμφανίσεις. Το σουέντ προσδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας και διακριτικότητας, ενώ ταιριάζει απόλυτα με casual αλλά και πιο επίσημα σύνολα.

Γυαλιά οράσεως με λεπτό σκελετό
Τα γυαλιά οράσεως δεν είναι απλά ένα πρακτικό αξεσουάρ αλλά πλέον αποτελούν και βασικό κομμάτι της εμφάνισής μας. Φέτος το φθινόπωρο, τα γυαλιά με λεπτούς και ντελικάτους σκελετούς είναι στο επίκεντρο της μόδας. Επιλέξτε έντονα χρώματα και απογειώστε αυτό το '90s αξεσουάρ κατακτώντας την απόλυτη “office serene“ αισθητική που υιοθετούν αμέτρητες celebrities και fashionistas.

Cow print
Τα animal prints τα τελευταάι χρόνια έχουν αδιαμφισβήτητα κυριαρχική θέση στη μόδα, αλλά το cow print συγκεκριμένα είναι η πιο διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη τάση που έχει τραβήξει την προσοχή μας για το φθινόπωρο 2024. Αν και αρκετά τολμηρό, το cow print μπορεί να ενσωματωθεί σε μικρές δόσεις, όπως σε αξεσουάρ (τσάντες, παπούτσια) ή σε βασικά κομμάτια όπως jackets και πουκάμισα. Αν θέλετε να υιοθετήσετε την τάση χωρίς να υπερβάλλετε, ένα cow print πανωφόρι ή μια τσάντα είναι αρκετά για να προσθέσετε έναν funky και διασκεδαστικό τόνο στο look σας.

Bag Charms
Τα bag charms επιστρέφουν και φέτος με ιδιαίτερη δυναμική. Αυτά τα μικρά διακοσμητικά που κρέμονται από τις τσάντες σας προσθέτουν προσωπικότητα και στυλ σε κάθε εμφάνιση. Από παιχνιδιάρικα λούτρινα κουκλάκια μέχρι κομψές μεταλλικές λεπτομέρειες, τα bag charms είναι ο εύκολος τρόπος να ανανεώσετε την τσάντα σας χωρίς να αγοράσετε καινούργια. Το φθινόπωρο φέρνει πιο δημιουργικά σχέδια, όπως μονογράμματα, σύμβολα ή ακόμα και μικρά πορτοφολάκια.

Rolled Up Jeans
Τα rolled up jeans είναι η επιτομή του casual cool για το φέτος. Το απλό κόλπο του να διπλώσετε τα μπατζάκια του τζιν σας προσθέτει αμέσως μια ανεπιτήδευτη, χαλαρή αίσθηση στην εμφάνισή σας. Φορέστε τα με μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια για ένα πιο καθημερινό look ή συνδυάστε τα με loafers για μια πιο κομψή προσέγγιση. Τα rolled up jeans ταιριάζουν τέλεια με oversized πλεκτά και μπλούζες για ένα φθινοπωρινό look που αποπνέει στυλ και άνεση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice