Victoria's Secret: Έκλεψε την παράσταση το πρώτο τρανς μοντέλο στην ιστορία του σόου

Η πασαρέλα επανήλθε μετά από χρόνια απουσίας

Newsroom |

Victoria's Secret: H απάντηση του πρώτου τρανς μοντέλου σε όσους αντέδρασαν

Το πρώτο ανοιχτά τρανς μοντέλο της Victoria's Secret ανταπέδωσε τα πυρά των επικριτών αφού έκανε το ιστορικό ντεμπούτο της στην πασαρέλα στο ανανεωμένο εμβληματικό σόου μόδας την Τρίτη.

Η Βαλεντίνο Σαμπάιο εμφανίστηκε στο σόου Victoria's Secret στο Duggal Greenhouse στο Brooklyn Navy Yard, στη Νέα Υόρκη, μαζί με το επίσης τρανσέξουαλ μοντέλο Alex Consani.

Το μοντέλο από τη Βραζιλία δήλωσε ότι το να περπατήσει στην πασαρέλα του οίκου Victoria's Secret μετά από έξι χρόνια απουσίας του σόου, ήταν «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένα όνειρο που τόσοι πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν ότι θα ήταν αδύνατο για μένα να το πραγματοποιήσω ποτέ και εγώ απλά το έκανα», δήλωσε η Sampaio στο TMZ. «Με κάνει να αισθάνομαι ότι με βλέπουν, με αποδέχονται και με εκτιμούν για αυτό που είμαι ως άτομο, ως επαγγελματίας». «Είναι συλλογικά ένα βήμα μπροστά στον εορτασμό των δικαιωμάτων της κοινότητάς μου, να ζω και να εργάζομαι με αξιοπρέπεια», πρόσθεσε. 

Στην πασαρέλα εμφανίστηκαν οι Ashley Graham, Paloma Elsesser, Kai Soleil, Devyn Garcia και Jill Kortleve των οποίων τα μεγέθη κυμαίνονται από 8 - 16.

Τα θρυλικά supermodels Tyra Banks, Gigi Hadid και Alessandra Ambrosio περπάτησαν επίσης στην επίδειξη της Τρίτης. Το TMZ αναφέρει ότι η Gisele Bündchen είχε προσκληθεί, αλλά αρνήθηκε την πρόταση.

Η Σαμπάιο είναι επίσης το πρώτο out τρανς άτομο που έγινε μοντέλο για το τεύχος μαγιό του Sports Illustrated. Η Σαμπάιο γεννήθηκε στο χωριό Aquiraz στη βορειοανατολική Βραζιλία. Σύμφωνα με μια συνέντευξη στο Business Insider, το μοντέλο δήλωσε ότι ένας ψυχολόγος την αναγνώρισε ως τρανσέξουαλ σε ηλικία οκτώ ετών, αλλά δεν άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα Valentina και να ταυτίζεται ως γυναίκα μέχρι τα 12 της χρόνια.

Η μεγάλη επιτυχία του μοντέλου ήταν όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Paris με τη λεζάντα «Transgender Beauty». Το πρακτορείο της, Lions Management, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που η Vogue παρουσίασε ένα τρανσέξουαλ μοντέλο σε παγκόσμιο εξώφυλλο και έκτοτε έχει συνεργαστεί με μεγάλες μάρκες όπως Marc Jacobs Beauty, Dior Beauty και H&M.