8o Fashion Week

Στροφή 360° πραγματοποιεί η Εβδομάδα Μόδας

Στροφή 360° πραγματοποιεί η Εβδομάδα Μόδας, που 7-12/10 μετακομίζει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και ανοίγεται θεαματικά στο ευρύ κοινό, φιλοδοξώντας να γίνει ένα πραγματικό φεστιβάλ μόδας και τέχνης.

«Η μόδα δεν βρίσκεται μόνο στα φορέματα αλλά και στον ουρανό, στο δρόμο, έχει να κάνει με ιδέες, με τον τρόπο που ζούμε και το τι συμβαίνει στον κόσμο». Η Coco Chanel το είχε πει από πολύ νωρίς. Η μόδα εκτός από αισθητική έχει και υπόσταση κοινωνική, αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική, καθημερινή, μαζική...

Στην 8η διοργάνωση η παραπάνω ιδέα γίνεται πράξη μέσα από μια non stop εξέλιξη γεγονότων. Την εκκίνηση θα δώσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος με την παράσταση “Garment Culture: Skin is in” (σκηνοθεσία - χορογραφία). Την προσοχή του κοινού θα τραβήξει και η έκθεση φωτογραφίας των Tim & Barry, στην οποία διάσημοι τραγουδιστές και συγκροτήματα της βρετανικής σκηνής φωτογραφίζονται με ρούχα του Castelbajac. Αλλά θα υπάρξουν και αφιερώματα στον κινηματογράφο με θέμα τη μόδα και σε νέες μορφές έκφρασης, θα γίνουν συνέδρια, διαγωνισμοί και εμπορικές συναντήσεις. Στις 11/10 ο επίτιμος καλεσμένος και υπεύθυνος για την pop art εικαστική διαμόρφωση των 8.500 τ.μ. της Τεχνόπολης Jean-Charles de Castelbajac, εμβληματική μορφή της γαλλικής μόδας, θα παρουσιάσει υπό τη μορφή performance τη συλλογή του «Καλοκαίρι 2009», συνοδευόμενος από το βέλγικο, electro-pop συγκρότημα Coco & Curry.

Στο μέλλον της μόδας θα μας «ξεναγήσουν» οι 60 σπουδαστές των σχολών Καλών Τεχνών, Γραφιστικής, Αρχιτεκτονικής, Ενδυματολογίας και Μόδας, δημιουργώντας επιτόπου πρωτότυπα έργα που θα διερευνούν τη σχέση μόδας - τέχνης. Οι γνώσεις αυτών των νέων ανθρώπων θα διευρυνθούν με τη νέα προσθήκη των workshops, που εγκαινιάζεται φέτος με τα: «Φωτογραφία και Μόδα», «Λόγος - Πλοκή – Πλέξη - Μάσκα» και «Από την αρχιτεκτονική στο ρούχο», στα οποία εισηγητές είναι η αφρόκρεμα των κορυφαϊων Ελλήνων επαγγελματιών στον τομέα τους (Τάσος Βρεττός, Γιάννης Καρλόπουλος, Εύη Μανιδάκη, Άγγελος Μέντης κ.ά.). Την 7η μέρα οι επόμενοι «μεγάλοι σχεδιαστές» θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και έτσι με τη φρεσκάδα της νεανικής ματιάς η δημιουργία της νέας Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας μόλις θα έχει ολοκληρωθεί. Την επιτροπή του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελούν οι: Δημήτρης Αρβανίτης, Νάντια Αργυροπούλου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Γιώργος Τζιρτζιλάκης και Ανδρέας Ψυχούλης. Την παραγωγή ανέλαβε η Athens Fashion Productions και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Αντώνης Κιούκας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice