Muzitee: Το πιο μουσικό ελληνικό T-shirt

Ένα t-shirt brand με μουσικές αποκλειστικότητες σε συσκευασία έκπληξη!

Το T-shirt είναι ίσως το μοναδικό all time classic ρούχο που δε λείπει από καμία ντουλάπα, αντρική ή γυναικεία. Γιατί τα αγοράζουμε ασταμάτητα; Ίσως επειδή ταιριάζουν σε κάθε στιλ, ή εξαιτίας των πειραγμένων σχέδιων, των πρωτότυπων σταμπών και των έξυπνων motos. Στην περίπτωση των Muzitee είναι όλα αυτά μαζί και κάτι ακόμα: η αγάπη μας για μουσική. Γιατί ο Βαγγέλης Ορφανίδης, όχι μόνο σχεδιάζει τα πιο προχώ μουσικά t-shirts, αλλά με κάθε αγορά σου δίνει έναν κωδικό για να κατεβάσεις μουσική δωρεάν, κι όλα αυτά σε μια υπέροχη vintage συσκευασία μουσικής κασέτας.

image

image

Ο Βαγγέλης Ορφανίδης εξομολογείται πως η ιδέα του project είναι «Made in crisis», όπως λέει κι ένα σλόγκαν μίας ελληνικής εταιρίας επίπλων που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. «Όταν πριν από 3 χρόνια έμεινα άνεργος, άρχισα να ψάχνω πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω το ίντερνετ ώστε να κάνω κάτι που θεωρητικά θα μπορούσε να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα της κρίσης. Τα t-shirts εκτός από πολύ ωραίος καμβάς έκφρασης είναι και το μόνο ρούχο που αγοράζω με ευχαρίστηση. Η διαδικασία του να αγοράζω παντελόνια, παπούτσια κλπ είναι μια βαρετή αγγαρεία για μένα. Επίσης η μουσική είναι το πάθος μου οπότε σκέφτηκα να τα συνδυάσω. Ούτως ή άλλως δεν είχα καταφέρει να βρω κάποιο brand που να ασχολείται με τη μουσική κουλτούρα και όχι με merchandise συγκροτημάτων. Οπότε, είπα να το φτιάξω εγώ. Κι έτσι γεννήθηκε το Muzitee. Ένα t-shirt brand για όσους αγαπούν τη μουσική».

image

image

Όπως φαίνεται όμως, είχε ακόμα μια ενδιαφέρουσα ιδέα για το project... «Κάπου διάβασα ότι “ευτυχία είναι να συζητάς για μουσική με κάποιον που καταλαβαίνει”. Κι επειδή αυτό είναι κάτι που και μένα πραγματικά με κάνει ευτυχισμένο, σκέφτηκα ότι το Muzitee θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά μία έννοια ως μια κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική και τους αρέσει να ψάχνουν νέα πράγματα. Επειδή κι εγώ ως μουσικός ψάχνω πάντα διεξόδους για να δείξω τη μουσική της μπάντας μου σε περισσότερο κόσμο, σκέφτηκα ότι αφού τα Muzitee t-shirts απευθύνονται σε music lovers γιατί να μην τους προτείνω νέες μουσικές; Έτσι προσέγγισα καλλιτέχνες της ανεξάρτητης σκηνής και τους ζήτησα εάν θέλουν να ετοιμάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους, το οποίο κάθε μήνα θα το παρουσιάζω στους Muzitee owners. Όσοι δέχτηκαν, πραγματικά έχουν βάλει πολύ μεράκι, με αποτέλεσμα κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο site η δουλειά του καλλιτέχνη μέσα από ένα EP που επιμελείται ο ίδιος και είναι διαθέσιμο σε όλους τους κατόχους ενός Muzitee». Ο Βαγγέλης πιστεύει ότι δε γίνεται να αγαπάς τη μουσική και να περιορίζεσαι μόνο σε ένα είδος. Με αυτό κατά νου και την επιθυμία το Muzitee να απευθύνεται στους απανταχού ανά τον κόσμο μουσικόφιλους, επιλέγει καλλιτέχνες που εκτιμά προσωπικά, φροντίζοντας μόνο να είναι της αγγλόφωνης σκηνής.

image

image

Μπαίνεις λοιπόν στο muzitee.com, χαζεύεις τα νέα σχέδια, διαλέγεις το αγαπημένο σου και λίγες μέρες μετά παραλαμβάνεις το πολυπόθητο μπλουζάκι. Ανοίγεις, και τι βλέπεις; Μια τεράστια κίτρινη κασέτα. Για την ακρίβεια, μια χάρτινη συσκευασία που μοιάζει με τεράστια κασέτα. «Έψαχνα μια ιδιαίτερη συσκευασία για τα t-shirts. Κάτι που θα εξέφραζε τη φιλοσοφία της μάρκας αλλά να είναι και κάτι που ο άλλος θα θέλει να το κρατήσει και όχι να το πετάξει μόλις παραλάβει το t-shirt του. Ψάχνοντας λοιπόν διάφορες ιδέες, έπεσα πάνω σε κάποιες παλιές κασέτες των 80s της μητέρας μου και ειδικά μία κίτρινη που έγραφε "Νταλάρας - Αλεξίου" μου έκανε το κλικ. Όχι για τον Νταλάρα και την Αλεξίου, αλλά για το κίτρινο χρώμα της που ταίριαζε πολύ με το λογότυπο του Muzitee. Σκέφτηκα λοιπόν η συσκευασία να είναι αυτή η κίτρινη κασέτα η οποία να λειτουργεί και ως διακοσμητικό για τη βιβλιοθήκη σου για παράδειγμα. Τη φωτογράφισα απ’ όλες τις πλευρές και πήγα σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνει συσκευασίες. Ρώτησα αν θα μπορούσαμε με αυτές τις φωτογραφίες να φτιάξουμε ένα τρισδιάστατο κουτί - κασέτα. "Μπορούμε, απλά δε θα παίζει" μου απάντησαν κι έτσι κατασκευάστηκε ένα πραγματικά όμορφο κουτί το οποίο το έχω πετύχει μέχρι και ως διακοσμητικό σε μπαρ!»

image

image

Το concept συσκευασία-κασέτα και τα EPs για δωρεάν download μουσικής μας άρεσαν τρελά και αναρωτηθήκαμε αν η συσκευασία κρύβει κι άλλες εκπλήξεις… «Με κάθε Muzitee, ο ιδιοκτήτης θα βρει μέσα στο κουτί το καθιερωμένο αυτοκόλλητο και μία ευχαριστήρια χειρόγραφη κάρτα -και αυτή σε σχήμα κασέτας- με έναν κωδικό για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα EPs που έχουν ετοιμάσει οι καλλιτέχνες. Κάποιες φορές όμως, υπάρχουν αφορμές για επιπλέον δωράκια. Όποιος αγόραζε ένα Muzitee την Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής της Μουσικής, θα έβρισκε μέσα στο t-shirt του το cd των 10 Code, ενώ τον περασμένο μήνα έπαιρνε δώρο και το CD της Angelika Dusk. Μία άλλη αφορμή είναι ο… Απρίλιος! Το Muzitee κλείνει ένα χρόνο, οπότε ετοιμάζω ένα συλλεκτικό επετειακό t-shirt με πολλές μη ψηφιακές εκπλήξεις!»

image

image

Και μια που είπαμε για εκπλήξεις, ίσως σου φανεί περίεργο ότι τα μπλουζάκια πωλούνται στην τιμή των 19,81€ και όχι 19,99€ ή 19,90€. Υπάρχει όμως λογική εξήγηση και είναι ότι οφείλεται στη χρονολογία γέννησης του Βαγγέλη. «ΟΚ, το ξέρω ότι αυτό δεν είναι και η ιδανική τιμολογιακή πολιτική και ήδη μου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην κερδοφορία. Αλλά... γιατί όχι; Άλλωστε αυτό είναι ένα προσωπικό project που τρέχει πριν και μετά την πρωινή μου δουλειά. Οπότε γιατί να μην έχει και κάτι προσωπικό δικό μου;»

imageimage

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice