Ο Τζόναθαν Άντερσον παρουσίασε τη νέα γυναικεία συλλογή Dior – Ένα «τολμηρό νέο κεφάλαιο» για τον οίκο
© EPA/DANIEL JOUBERT
Fashion

Ο Τζόναθαν Άντερσον παρουσίασε τη νέα γυναικεία συλλογή Dior – Ένα «τολμηρό νέο κεφάλαιο» για τον οίκο

Το σόου ξεκίνησε με ένα σύντομο φιλμ σε ασπρόμαυρη αισθητική

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Τζόναθαν Άντερσον παρουσίασε τη νέα γυναικεία συλλογή Dior – Ένα «τολμηρό νέο κεφάλαιο» για τον οίκο

Ο Τζόναθαν Άντερσον, καλλιτεχνικός διευθυντής της Dior, παρουσίασε στο Παρίσι τη νέα του πρόταση για τη γυναικεία prêt-à-porter συλλογή, εγκαινιάζοντας επίσημα τη δική του αισθητική στο ιστορικό γαλλικό label. Το σόου πραγματοποιήθηκε στους Κήπους των Tuileries, σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες επιδείξεις της σεζόν.

Ο Άντερσον, που ανέλαβε τα ηνία του οίκου τον περασμένο Μάρτιο και είχε ήδη λανσάρει ανδρική συλλογή τον Ιούνιο, επέλεξε να αναμετρηθεί με τα κλασικά στοιχεία της Dior. Επανερμήνευσε το διάσημο bar jacket – γνωστό για τη μέση-δαχτυλίδι – δίνοντάς του χαλαρότερη γραμμή, όγκο στο πίσω μέρος και συνδυάζοντάς το με πιετσίνα μίνι φούστα που επίσης απλωνόταν προς τα πίσω.

«Η συλλογή ήταν μια άσκηση αντιθέσεων: υψηλή ραπτική σε διάλογο με την καθημερινότητα, θηλυκότητα με ανδρόγυνο ύφος, κάλυψη απέναντι στη διαφάνεια», σχολίασε ο Simon Longland, επικεφαλής αγορών στο Harrods.

Dior Spring-Summer 2026 show

Το σόου ξεκίνησε με ένα σύντομο φιλμ σε ασπρόμαυρη αισθητική, που θύμιζε ταινία τρόμου και παρουσίαζε εικόνες από το αρχείο του οίκου. Στη συνέχεια τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με look που συνδύαζαν μίνι φούστες με μάλλινες κάπες, σακάκια με ψηλούς γιακάδες, φορέματα με ανοιχτή πλάτη και ελαφριά πλεκτά σύνολα. Τα τζιν εμφανίστηκαν σε στενή ή φαρδιά γραμμή, ενώ τα παλτό ξεχώριζαν για τους επιβλητικούς γιακάδες τους.

Η επίδειξη προσέλκυσε λαμπερούς καλεσμένους, ανάμεσά τους οι K-pop σταρ Jimin και Jisoo, καθώς και οι ηθοποιοί Jennifer Lawrence, Johnny Depp, Jenna Ortega και Mickey Madison. Στο τέλος, ο Άντερσον καταχειροκροτήθηκε, λαμβάνοντας όρθιο χειροκρότημα για το ντεμπούτο του στη γυναικεία Dior.

Πηγή: Reuters

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice