Η Σιλβάνα Αρμάνι άνοιξε το νέο κεφάλαιο για τον οίκο Giorgio Armani στο Μιλάνο

H ανιψιά του εκλιπόντος δούλεψε για χρόνια στο πλευρό του μεγάλου σχεδιαστή

Newsroom |

Μετά τον Τζόρτζιο Αρμάνι η ανιψιά του δείχνει τον δρόμο του οίκου

Η Σιλβάνα Αρμάνι, ανιψιά του εκλιπόντος Τζόρτζιο Αρμάνι, παρουσίασε στο Μιλάνο την πρώτη συλλογή του οίκου που φέρει αποκλειστικά τη δική της δημιουργική σφραγίδα, δίνοντας το στίγμα μιας «ήρεμης» αλλά ξεκάθαρης μετάβασης στη νέα εποχή του brand.

Η συλλογή Αρμάνι παρουσιάστηκε την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, με τίτλο «New Horizons», και κινήθηκε σε δύο ενότητες. Στο άνοιγμα κυριάρχησαν πιο αυστηρά, σχεδόν ανδρόγυνα looks, με φαρδιά παντελόνια σε αρρενωπή γραμμή, μακριά παλτό και παλέτα που πήγαινε από το γκρι ως το πράσινο του φασκόμηλου, «σπασμένη» με καθαρό λευκό.

Στη συνέχεια, το σόου πέρασε σε βραδινές προτάσεις, με ελαφριά βελούδινα φορέματα και tunics φορεμένα πάνω από παντελόνια, σε μπορντό και βαθύ μπλε, με αναφορές στην Ανατολή.

«Μια γυναίκα που ντύνει γυναίκες, σκεπτόμενη την πρακτικότητα αλλά και την κομψότητα», είπε η Σιλβάνα Αρμάνι στο περιθώριο της επίδειξης, περιγράφοντας τη φιλοσοφία της νέας κατεύθυνσης.

Η Σιλβάνα Αρμάνι εργαζόταν για δεκαετίες στο πλευρό του Τζόρτζιο Αρμάνι και, μετά τον θάνατό του τον Σεπτέμβριο, έχει αναλάβει τον δημιουργικό ρόλο με σταδιακά πιο ορατή παρουσία. Είχε προηγηθεί το ντεμπούτο της ως επικεφαλής δημιουργικού στο Armani Privé, στα couture shows του Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Reuters, στη διαθήκη του ο Τζόρτζιο Αρμάνι είχε ζητήσει από τους κληρονόμους του, μεταξύ των οποίων και η Σιλβάνα, να κινηθούν σταδιακά προς πώληση ή εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Το φινάλε του σόου είχε και ένα έντονα συμβολικό στοιχείο: οι εμφανίσεις έκλεισαν υπό μουσική επένδυση από την Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίνα, με ένα cover που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως φόρος τιμής στον ιδρυτή του οίκου.

Πηγή: Reuters