We Feel

Η διακριτική γοητεία ενός ελληνικού label μόδας

Γραμμές πάνω σε τοίχους, εξατμισμένα καύσιμα αεροπλάνων όπως τέμνουν τη γραμμή του ορίζοντα, γραμματοσειρές και λεπτομέρειες από το artwork αγαπημένων δίσκων, θολωμένα καρέ από χιλιοπαιγμένες ταινίες, ο Στιβ ΜακΚουίν, οι Future Islands, η street art του Banksy, στίχοι, καρέ, αναμνήσεις, αντικείμενα και μηχανές αναζήτησης. Είτε ψηφιακές είτε απτές. Όπως τα ράφια μιας δισκοθήκης, η πραμάτεια ενός βιντεοκλάμπ που εκποιήθηκε, οι σελίδες κι οι εικόνες από τα ταξιδιωτικά ημερολόγια του Τσάτγουιν στην Κίνα, το google earth, μια insta λήψη, κάποιος, κάπου, κάποτε.

image

image

Στην έκθεση «We Feel», το urban label-δημιουργική κολεκτίβα μόδας των Me Then, λανσάρει τη νέα σοδειά ρούχων του με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν της συνηθισμένης αφήγησης του «περάστε, δείτε, χειροκροτήστε, τελειώσαμε». Εδώ οι σχεδιαστές θέλουν να διηγηθούν μια ιστορία. Και για την ακρίβεια των ιδεών, του εικονοκλαστικού ψαξίματος επί της ποπ κουλτούρας όπως ήδη έχει αποτυπωθεί σε χιλιάδες φετιχιστικά ή ηλεκτρονικά φορμάτ και τη συνολική περιπέτεια και εμπειρία σχεδιασμού, όπου το ρούχο-στιλ δεν είναι μια απλή εφαρμογή κανόνων κοπτοραπτικής μόνον, αλλά κάτι πιο σύνθετο: We Feel σημαίνει αναζήτηση, αποτέλεσμα, αίτιο και αιτιατό, επιρροή, διαδικασία εύρεσης και αποτύπωσης στη χρωματική αποτύπωση του άσπρου μαύρου.

image

image

Το Me Then είναι ένα εξ ολοκλήρου ελληνικό brand. Πνευματικό παιδί μιας ομάδας ανθρώπων με διαφορετικές αισθητικές αλλά και χωροταξικές προσλαμβάνουσες, που όμως η αγάπη τους για τον κοινό τόπο της ομορφιάς τούς οδήγησε στη σύμπραξη, τη σύμπτυξη και το συγκερασμό. Σχεδιάζουν και πράττουν unisex και την Παρασκευή 29 Μαΐου, στο Project Space του Six Dogs, παρουσιάζουν τη νέα τους συλλογή, Άνοιξη- Καλοκαίρι 2015. Στήνουν ταυτόχρονα και ένα pop up store που θα λειτουργεί έως και 7 Ιουνίου, όπου τα προηγούμενα κομμάτια πωλούνται με 50% έκπτωση, plus κι ένα παρτάκι με d.j. σετ από τους Λατέρνατιβ. Are you ready to feel? Cause some of us... We Feel!

www.me-then.com

image