Ο παραμυθάς Tim Walker

Φωτογραφίες μόδας σαν εικόνες παραμυθιών

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Υπερβολικές σε κλίμακα και φιλοδοξία και άμεσα αναγνωρίσιμες για την πρωτοτυπία τους, οι φωτογραφίες του Tim Walker κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη ζωή, το χρώμα και το χιούμορ τους. Γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε φιλμ, αυτό το πρόσφατο έργο έρχεται κατευθείαν από τις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου: αγγλική, γαλλική, αμερικανική και ιταλική Vogue, Vanity Fair, W και The new Yorker, μεταξύ άλλων.

Δουλεύοντας με τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης μόδας και κουλτούρας, στο «Tim Walker Story Teller» θα συναντήσουμε τον Alber Elbaz μ’ ένα ζευγάρι αυτιά κουνελιού, την Karen Elson ενάντια σε έναν τεράστιο κροκόδειλο, την Agyness Deyn στους αμμόλοφους της Ναμίμπια, την Tilda Swinton στην Ισλανδία, τον Alexander McQueen σ’ ένα memento mori με ένα κρανίο και τσιγάρα, την Helena Bonham Carter και τον Tim Burton να μετατρέπουν ένα φυτώριο στο Essex σε μακάβριο χορό, την Stella Tennant σε ένα ροζ σύννεφο ανάμεσα στα ροδόδεντρα ενός βρετανικού επαρχιακού κήπου και έναν επισκέπτη από το υπερπέραν να εκπλήσσει ένα κυνήγι αλεπούδων στο Νορθάμπερλαντ.

Με μια φαντασία που δε γνωρίζει όρια, ο Walker μετατρέπει τις φωτογραφίσεις μόδας σε παραμύθια, ή όπως λέει και ο ίδιος «Ονειροπολήσεις σε φωτογραφίες». Κατασκευάζει μοναδικούς κόσμους που ξεδιπλώνονται σελίδα-σελίδα, σαν μια σειρά φωτογραφιών από ακυκλοφόρητη ταινία. Η φωτογράφιση αρχίζει να θυμίζει έντονα το κινηματογραφικό σετ: κομμωτές και μακιγιέρ, στυλίστες, σχεδιαστές, τεχνίτες, παραγωγοί, προμηθευτές και ένα καστ μοντέλων να παίζουν φανταστικούς ρόλους. Στο κέντρο είναι ο Walker αξιοποιώντας δημιουργικά και τεχνικά ταλέντα για να πλάσει ένα αρμονικό σύνολο σε μια μοναδική εικόνα.

image

image

image

image

image

image

image

Alexander McQueen

image

image

image

Tilda Swinton

image

image

Info: Το βιβλίο «Tim Walker Story Teller» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Thames & Hudson

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice