Αγόρι συναντά κορίτσι

Υπέροχα φωτογραφικά ζευγάρια από τα ημερολόγια Zeiss

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Από την μία είναι οι Ιταλοί με την λεπτή προφορά τους επιμένουν ότι «η ζωή είναι η τέχνη της συνάντησης» (la vita è l’ arte dell’ incontro) με αυξημένη πειθώ. Από την άλλη είναι εκείνο το συναπάντημα, σύντομο ή όχι, που μοιάζει σαν καρέ φωτογραφίας, όμως δεν είναι. Μάλιστα άθελά σου παίρνεις πόζα μοιραία, αλλά δεν ακούγεται κανένα κλικ. Κάπου αυτήν την στιγμή στον κόσμο συμβαίνει ένα φωτογενές υπέροχο love story χωρίς θεατές και μάρτυρες, με πρωταγωνιστές αλλά χωρίς σκηνοθέτες. Και θα ξεχαστεί με τον χρόνο.

 Κόντρα σ’ αυτήν την προσωρινότητα με θέμα "Αγόρι Συναντά Κορίτσι", το Zeiss Αrt Calendar επεξεργάζεται το θυμικό. «Παγώνει» στον φακό του την από καταβολής ετερόφυλη προσδοκία της συνάντησης, συνοψίζοντας τις πόζες που έμειναν χωρίς κοινό.

Επάνω: Φλερτ. Νέα Υόρκη. Σε κάδρο της φαντασίωσης ο Alec Baldwin και η Gemma Arterton ποζάρουν τρυφερά στον φακό της Mary McCartney

image

Ο Douglas Kirkland "πιάνει" τους τραγουδιστές Cecilia Bartoli και Rolando Villazón να βγάζουν την ενέργειά τους μακριά από την σκηνή της Όπερας.

image

Ο Wim Wenders φωτογραφίζει τον Willem Dafoe και την σούπερ μόντελ Amber Valletta σε επικίνδυνη αποστολή ψάχνοντας έξοδο κινδύνου.

Στο Ημερολόγιο του Zeiss από το 2009 μέχρι σήμερα διάσημοι φωτογράφοι απαντούν στην πρό(σ)κληση και στήνουν ζευγάρια σε σκηνοθετημένες ιστορίες για τον φακό τους. Τρυφερό τετ-α-τετ για τον Alec Baldwin με την Gemma Arterton σε φόντο νεοϋορκέζικο. Περιπέτεια και ρόλος οικείου ήρωα για τον Willem Dafoe ανάμεσα σε χαλάσματα με το τοπ μόντελ Amber Valletta σε θέση αγαπημένης. Το Zeiss, συγκεντρώνει τις φωτογραφίες όλων το προηγούμενων ετών των φωτογράφων Wim Wenders, Bryan Adams, Ellen von Unwerth, Michel Comte, Mary McCartney και προσθέτει και αυτές του 2015 από τον φωτογράφο Douglas Kirkland με πρωταγωνιστές δυο τραγουδιστές της όπερας καθώς και back stage στιγμιότυπα από το project και δημιουργεί ένα θεαματικό φωτογραφικό, πλούσιο άλμπουμ. Με δράμα, ρομάντζο ή χιούμορ οι φωτογραφικές ιστορίες σηκώνουν ερμηνείες που αλλάζουν ανάλογα με τις διαθέσεις και την οπτική. Πολύ προσωπικό. Και πολύ ευχάριστο.

 

Το Zeiss Art Calendar Κυκλοφόρησε από την teNeues, τον Ιανουάριο.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice