Το δικό σου στήθος είναι 45-55;

Νέα έρευνα αποφαίνεται για το τέλειο μπούστο

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Είναι το μόνιμο θέμα ανασφάλειας των γυναικών. Ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ σε εσώρουχα (τα οποία δεν παρατηρεί ποτέ κανείς), για να φαίνεται πιο πλούσιο, πιο στητό, πιο sexy και τελικά σπάνια μένουμε ικανοποιημένες από το στήθος μας. Αν είναι πολύ μικρό, ζηλεύουμε τα μεγαλύτερα στήθη. Αν είναι πολύ μεγάλο, τα μικρότερα. Κορίτσια χαλαρώστε. Νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι όταν πρόκειται για στήθος, δεν είναι το μέγεθος που μετράει.

n

Σύμφωνα με τον καθηγητή πλαστικής Patrick Malluci από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου το τέλειο στήθος δεν έχει να κάνει με το μέγεθος, αλλά με το σχήμα και συγκεκριμένα με την αναλογία 45 προς 55.

Τι σημαίνει αυτό; Αν υποθέσουμε ότι το στήθος χωρίζεται στα δύο, έχοντας ως άξονα τη θηλή, τότε το «τέλειο» είναι το 45% του στήθους να βρίσκεται πάνω από τη θηλή και το 55% κάτω από αυτήν. Επιπλέον η θηλή θα πρέπει να σχηματίζει γωνία 45° με μια νοητή ευθεία που θα ξεκινάει από τη θηλή (με απλά λόγια η ρώγα θα πρέπει να βλέπει προς τα πάνω).

n

Στην έρευνα που πραγματοποίησε ο Malluci, το 90% των ανδρών απάντησε ότι αυτό είναι όντως το τέλειο στήθος, ενώ την ίδια γνώμη είχε και το 94% των πλαστικών χειρούργων. Ο λόγος; Όταν το κάτω μέρος του στήθους είναι ελαφρώς πιο πλούσιο, φαίνεται και πιο φυσικό.

Πάρτε μοιρογνωμόνια, χάρακες, διαβήτες (όχι εντάξει, αυτό θα πονέσει) και αρχίστε τη μέτρηση. Ή και όχι. Το στήθος σου είναι ήδη όμορφο και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το αγαπήσεις. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice