Πώς βλέπει η Μαρία - Φλώρα Παπαπαναγιώτου το μέλλον

Στη δημιουργία μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας, πιστεύει η σχεδιάστρια των ΣΟΜΦ

|

Το 2016 μας έδειξε από νωρίς ότι θα είναι η χρονιά των αλλαγών. Σε μια εποχή που η αβεβαιότητα κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, δημιουργείται η ανάγκη να αμφισβητήσουμε τα καθιερωμένα και να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Οι προσωπικές μας φιλοδοξίες θα πρέπει να αποτελούν το κίνητρο που θα μας αλλάξει, θα μας κάνει πιο δημιουργικούς και θα μας οδηγήσει στο μέλλον που έχουμε οραματιστεί. Κι αν κάπου στην πορεία υπάρξουν εμπόδια που μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό και τις ικανότητές μας, μπορούμε πάντα να εμπνευστούμε από την πορεία ανθρώπων που πίστεψαν στην μοναδικότητά τους, επένδυσαν στην αυθεντικότητά τους και τα κατάφεραν. Νέους δημιουργούς και ανθρώπους από διαφορετικά background με κοινό στοιχείο το θάρρος με το οποίο κοιτούν το μέλλον. Όπως η Μαρία Φλώρα Παπαπαναγιώτου, σχεδιάστρια των ΣΟΜΦ, η οποία εκπροσωπεί την Αθήνα και ενσαρκώνει ακριβώς αυτές τις αξίες και τα μηνύματα στη νέα καμπάνια FUTURE των adidas Originals. Φορώντας το πιο fashion-forward παπούτσι της σειράς, το TUBULAR, η Μαρία Φλώρα μας μίλησε για όσα την εμπνέουν και την κινητοποιούν να κυνηγήσει την δική της ευτυχία.

Τι σε εμπνέει σαν σχεδιάστρια αλλά και σαν άνθρωπο;

Η γλυκόπικρη Αθήνα του σήμερα και τα ταξίδια στα βουνά της Αρκαδίας, οι υπέροχοι φίλοι μου, οι ξέγνοιαστες Κυριακές στην οδό Μελανθίου, τα γκραφίτι του Ψυρρή και πολύ μουσική, ανυπομονώ για τα live του ερχόμενου καλοκαιριού όπως το περσινό Plissken Festival.

Αν σου ζητούσαν να σχεδιάσεις την Αθήνα σαν ρούχο, πώς θα το φανταζόσουν;

H Αθήνα είναι σκοτεινή, με εκρήξεις χρώματος. Kάπως σαν το look που φοράω στη καμπάνια του TUBULAR των adidas Originals, κάτι φαρδύ άνετο και μαύρο με κρυφές λεπτομέρειες από διαφάνεια και splashes έντονου πορτοκαλί και πολλά στοιχεία από 90's.

image

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τα adidas Originals για το TUBULAR;

Όταν με προσέγγισαν τα adidas Originals και είδα την official καμπάνια από το εξωτερικό, ήθελα πραγματικά να συμμετέχω σε αυτό το project. Αισθάνομαι πως αντικατοπτρίζει απόλυτα την αισθητική μου. Είμαι φανατική sneaker-ού και φοράω πολύ αθλητικά παπούτσια από τις καθημερινές μου εμφανίσεις μέχρι τις πιο βραδινές μου, τίποτα ποιο «φρέσκο» από ένα σέξι girlie φόρεμα φορεμένο με το αγαπημένο σου sneaker. Το νέο γυναικείο TUBULAR, είναι ακριβώς αυτό το sneaker που θα συνδύαζα όλη μου την γκαρνταρόμπα μαζί του, από τα ρούχα που σχεδιάζω τα ΣΟΜΦ, μέχρι τα αγαπημένα vintage κομμάτια της ντουλάπας μου.

Πώς διαμορφώνεις εσύ το δικό σου μέλλον;

Χωρίς φόβο και με τόλμη και αγάπη για αυτό που κάνω. Θαυμάζω την υπεροχή της ατομικότητας μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη από followers, και σκέφτομαι πάντα θετικά. Αν είμαστε τυχεροί και βρούμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους, πρέπει να το κυνηγήσουμε.

Τι να περιμένουμε στη νέα σου κολεξιόν;

Η καλοκαιρινή συλλογή των ΣΟΜΦ «Beach Goth», έχει πολλά αγαπημένα στοιχεία από παλιότερες κολεξιόν και νέα digital prints σε ασπρόμαυρα, έντονα κόκκινα και μπλε ρουά. Έχει σίγουρα πιο σέξι χαρακτήρα και όπως πάντα είναι η δική μας εκδοχή του lifestyle του ελληνικού καλοκαιριού. Μπορείτε να δείτε όλη την συλλογή στο www.somf.gr.

image

Advertisement

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice