Madame Pelagie: Το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό βεστιάριο έφτασε!
«Σούζι τρως!», μόνο αυτό δεν μας είπε η δημιουργός του πρωτότυπου «ατελιέ», Έβελιν Σιούπη. Μάθαμε όμως όλα τα άλλα.
Φαντάσου μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ και αντικείμενα τα οποία μπορούν να σε μεταμορφώσουν σε ό,τι και όποιον μπορείς να φανταστείς. Φαντάσου ότι έχεις πρόσβαση σε αυτή την ντουλάπα ό, τι ώρα και μέρα θες. Φαντάσου ότι εκεί θα βρεις και επαγγελματίες (καταξιωμένους make up artists και κομμωτές και την εικαστικό Σοφία Κλεάνθη) που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την εμφάνιση και το σκηνικό που ονειρεύεσαι. Τώρα σταμάτα να φαντάζεσαι και μπες στο madamepelagie.com, θα βρεις τα πάντα!
Η Madame Pelagie (ναι καλά φαντάζεσαι από που βγήκε το όνομα) είναι το πρώτο ελληνικό οργανωμένο διαδικτυακό βεστιάριο. Το ανακαλύψαμε ένα ωραίο πρωί ψάχνοντας την ιδανική μεταμφίεση για αυτές τις απόκριες. Μοναδικά σχέδια, σπάνια αντικείμενα και συλλεκτικά ρούχα είναι λίγα από τους θησαυρούς που ανακαλύψαμε στο online βεστιάριο της Έβελιν Σιούπη. Ω ναι, πίσω από αυτό το μικρό διαδικτυακό διαμαντάκι βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες ενδυματολόγους στο χώρο του ελληνικής showbiz. Τελειώνοντας το ψαχούλεμα στο Madame Pelagie, επικοινωνήσαμε μαζί της για να μάθουμε περισσότερα...
Γιατί «MadamePelagie»;
H «Παριζιάνα», γνωστή ταινία του Γ.Δαλιανίδη, με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ και να μας δέσει μια φιλία, αντιπροσωπεύει την ηθικοπλασία μιας εποχής, που η Ελλάδα είχε την αγωνία να μιμηθεί το Παρίσι-Λονδίνο-Μιλάνο. Οι πρώτες επιδείξεις μόδας από το Γιάννη Βούρο, κάτω από τις επιρροές του PacoRabanne, AndreCoyrrege, PierreCardin, έρχονται να αντιπαρατεθούν με τις φοβερές λαϊκές ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου «Σούζυ τρως» και «Μίνι θέλει η στραβοκάνα».
Ανοίξατε το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό βεστιάριο. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;
Η τεχνολογία ενώνει πολύ εύκολα και γρήγορα ιδέες, απόψεις, ανθρώπους.
Τι μπορούμε να βρούμε στο madamepelagie.com;
Ρούχα, αντικείμενα, κατασκευές…. Αλλά επειδή η ιδέα είναι διαδικτυακή, περιπλανηθείτε μόνοι σας. Η madamePelagie συνεχώς εμπλουτίζεται.
Συνεργάζεστε μόνο με επαγγελματίες (θέατρα, εταιρείες παραγωγής κτλ) ή μπορούν και ιδιώτες να νοικιάσουν ενδυμασίες, στολές και εξοπλισμό από το site σας;
Ναι, βεβαίως, είναι ανοιχτό και σε ιδιώτες, που έχουν να καλύψουν έξτρα δραστηριότητες π.χ. events,parties, happenings, ακόμα και στο χώρο της εκπαίδευσης, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε ερασιτεχνικές ομάδες και σε οποιονδήποτε, που πιθανά δεν καλύπτεται από τα συνήθη προϊόντα της αγοράς, δεχόμαστε παραγγελίες.
Σαν ενδυματολόγος έχετε μια μακροχρόνια συνεργασία με τον κόσμο του θεάματος. Ποιες συνεργασίες θα ξεχωρίζατε και γιατί;
Από τη «Γιολάντα Ραγιά», τη «ΝτένυΜαρκορά» −ρόλους που ενσάρκωσε η Ντίνα Κώνστα− στη «Ντόλτσε Βίτα» (Παναγιωτοπούλου, Μπαλανίκα, Καβογιάννη), από τη «Τζέλλα Δελαφράγκα» (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) και από το «Να ζει κανείς ή να μη ζει» (Κάτια Δανδουλάκη) έως το «Ποια Ελένη» στο Εθνικό και το «Δάσος της Βιέννης» στο Κρατικό, η πορεία είναι μεγάλη και δημιουργική, που μου έχει αποφέρει τρία βραβεία και τρεις Biennalle.
Υπάρχουν στο madamepelagie.com ενδύματα που έχουν φορεθεί από γνωστούς ηθοποιούς ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και παραστάσεις;
Λόγω του Τριωδίου, θα ήθελα να αναφέρω τα πιο χιουμοριστικά κοστούμια από το «Σπάταλο τερατάκι», «Περασμένα ψεκασμένα» στο Shamone, «Πριν το Χάραμα», «Cinecitta».
Εκτός του ενδυματολογικού, αναλαμβάνετε και το μακιγιάζ ή το hairstyling μιας εμφάνισης;
Nαι βέβαια, η «MadamePelagie» συνεργάζεται με γνωστούς επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στο beautymakeup, αλλά έχουν γνώσεις θεατρικού-ιστορικού μακιγιάζ και κομμώσεων, που μπορούν να σας μεταμορφώσουν σε όποια εποχή επιθυμείτε.
Νομίζω πώς έχω ξεμείνει από ιδέες. Τι θα μου προτείνατε να ντυθώ αυτές τις απόκριες;
Η πρωτοτυπία στη MadamePelagie είναι οι μεταποιήσεις, όπως ένα νυφικό βαμμένο γαλάζιο, με την περούκα στυλ Αντουανέτας με μια φρεγάτα πάνω της −είναι η Αντουανέτα− ή ένα φόρεμα βαμμένο στο χρώμα της λεβάντας, με πρόσθετα λουλούδια, κορδέλες και την αντίστοιχη περούκα με φτερά στρουθοκαμήλου, άνθη και πουλιά −είναι η Marquise de Pompadour− ή αντίστοιχα η «Νύχτα των βρυκολάκων» του Πολάνσκι.
Επεμβαίνοντας σε ένα φόρεμα MaryMary δημιουργήσαμε μια γυναίκα-αράχνη και μία γυναίκα λοκατζού, παράλληλα ένα απλό καπέλο της DKNY −με κάποιες επεμβάσεις− αποδίδει τη ΜissMarple της Αγκάθα Κρίστυ.
Ένα πολύ κομψό σμόκιν με κισσούς και βαμμένο πράσινο βραδινό πουκάμισο με ημίψηλο καπέλο και μανικετόκουμπα έχει άποψη. Ένα φράκο με ουρά, πότε με μία μάσκα γίνεται το «Φάντασμα της όπερας», πότε με μία γκρι ανδρική περούκα με μπούκλες και φιόγκο γίνεται «Επικίνδυνες σχέσεις». Περιηγηθείτε στο site και όχι μόνο στο τμήμα του BaltaFan, διότι υπάρχουν πρωτότυπα και εκκεντρικά κομμάτια, που μπορείτε να δημιουργήσετε και μόνοι σας την προσωπική σας στολή. Για μένα αυτή είναι η μαγεία του καρναβαλιού.
Και για να νοικιάσω τη στολή ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;
Υπάρχουν αναλυτικές μετρήσεις σε όλα τα προϊόντα και σας οδηγεί το site στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες.