Η σχεδιάστρια που έγινε γνωστή ως «η νεράιδα νονά της Σταχτοπούτας» και κέρδισε τα περισσότερα Όσκαρ στην ιστορία του κινηματογράφου. H πιο μυστηριώδης γυναίκα του στιλ.
Η Βάσια κατάγεται από την Πάτρα και ζει στο Λονδίνο από το 1993. Έκανε μεταπτυχιακό Composite materials και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Materials Engineering. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε έναν από τους 33 δήμους του Λονδίνου στο London Borough of Hammersmith And Fulham, του δυτικού Λονδίνου, ως Carbon reduction manager (μάνατζερ μείωσης εκπομπής ρύπων). Ενώ τελείωσε το διδακτορικό της σε έναν τομέα καθαρά βιομηχανικό και ερευνητικό και θα μπορούσε να βρει απασχόληση σε μια εταιρεία κατασκευής υλικών, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα περιβαλλοντικά γιατί ένιωθε ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη. «Ασχολούμαι με τη μείωση της εκπομπής ρύπων με τη μορφή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των δημοτικών κτιρίων (όπως για παράδειγμα των γραφείων μας) και των τοπικών σχολείων (έχουμε 56 σχολεία). Η βασική μου απασχόληση τώρα είναι ο υπολογισμός των εκπομπών ρύπων των κτιρίων μας, βάσει της ενέργειας που καταναλώνουν αυτά σε ένα χρόνο. Ο Δήμος, καθώς και άλλοι οργανισμοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι, πρέπει να δηλώνουν επίσημα τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να αγοράζουν “δικαιώματα ρύπων”, για να καλύπτουν τους ρύπους CO2 που εκπέμπουν τα κτίριά τους. Αυτό είναι ουσιαστικά ένας φόρος που πρέπει να πληρώνεται ετησίως στο κράτος. Ο Δήμος πρέπει λοιπόν να βρει τρόπους να μειώσει τις εκπομπές ώστε να πληρώσει λιγότερα στο κράτος και συγχρόνως να κάνει τα κτίρια πιο βιώσιμα και ενεργειακά αποδοτικά. Αυτό το καταφέρνουμε επιλέγοντας τη χρήση πιο αποδοτικού φωτισμού, όπως τα LED, ή με τη χρήση τεχνολογίας παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και φυσικά μέσω προγραμμάτων αλλαγής συμπεριφοράς, για τους υπαλλήλους, τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων, τους εργολάβους αλλά και τους συνεργάτες του Δήμου».
Η Βάσια τις ελεύθερες ώρες της καλλιεργεί στον κήπο της ρόκα, μέντα, μαϊντανό, θυμάρι, φασκόμηλο, ντομάτες και πολλά λουλούδια (όπως γεράνια που είναι ανθεκτικά και δεν θέλουν πολύ νερό). Κάνει επίσης κομποστοποίηση λαχανικών, φρούτων, ανακυκλώσιμου χαρτιού και κομμένου γρασιδιού (τα οποία έπειτα χρησιμοποιεί σαν λίπασμα). Αγαπάει το ποδήλατο και τη γιόγκα και της αρέσει να πηγαίνει βόλτα στη γέφυρα του Hammersmith, «αν είσαι τυχερός μπορεί να δεις και ηλιοβασίλεμα!». Έρχεται στην Ελλάδα 2 φορές το χρόνο και πάει στα νησιά και στην Πάτρα.