Think Mini

Ο Marcello Niktas αλλάζει τα μεγέθη

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Το μικρότερο κατάστημα ρούχων της Αθήνας παίζει να είναι και 1 x 2 αλλά μεγάλο όσο η καρδιά, το χιούμορ, το κουράγιο και η διάθεση για επιβίωση του ιδιοκτήτη. Ο σχεδιαστής Μάρκελος Νύκτας αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κρίση με τόλμη και νεανική διάθεση και άνοιξε στη γειτονιά του, στο νούμερο 20 της οδού Κολοκοτρώνη στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, ένα τόσο teeny tiny μαγαζί που κυριολεκτικά θα το έλεγες boutique.

Σε έναν αποκλειστικά γυναικείο δρόμο, γεμάτο από υφασματάδικα, κοσμηματοπωλεία, υλικά μοδιστρικής αλλά και πολλά μοδάτα στέκια και μπαρ, στην είσοδο ενός τυπικού αθηναϊκού κτιρίου «γραφείων», άνοιξε εδώ και λίγους μήνες το μικρό γυάλινο «κουτί» με τα ρούχα του Μάρκελου. Στη βιτρίνα δύο κούκλες ντυμένες με τα πλαστικά τζάκετ by Marcello και πιο μέσα μία ράγα με τα ρούχα του, μία μικρή σκάλα που οδηγεί στο (κυριολεκτικά) πατάρι και ένα καραβόσκοινο που κρέμεται από το ταβάνι – διακοσμητικό element («Αν χρειαστεί μπορώ και να κρεμαστώ από αυτό» λέει).

Ο Marcello Niktas σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνος του τα ρούχα που πουλάει. Στο μικρό του μαγαζί (πρώην χαντράδικο), έχει κυρίως tops και τζάκετ, με προτίμηση στο μαύρο και στο post-punk στυλ, αλλά και παντελόνια, γούνινους γιακάδες, σακάκια και αξεσουάρ. Το διακριτικά θεατρικό του στυλ δείχνει το παρελθόν του, ένα παιδί των ‘80ς που σχεδίασε ρούχα για μουσικές παραστάσεις, υπήρξε DJ και «φυσιογνωμία» του club scene της Αθήνας σε μία εποχή που η νύχτα ήταν πιο ιδιαίτερη και λαμπερή απ’ ό,τι τώρα.

«Τώρα οι εποχές άλλαξαν» λέει. «Θα επιβιώσουμε και θα συντονιστούμε με τις νέες συνθήκες». Το αποδεικνύει με τις τιμές του - ρεαλιστικές, από 20 και 30 € μέχρι 200 και 300 €, με το άμεσο σέρβις και με το χιούμορ του.

Ακόμα και οι αστρολόγοι όταν λένε ότι «ο κόσμος όπως τον ξέραμε τελειώνει», εννοούν ότι αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας.

Think mini, ευέλικτα, όπως θα έλεγε και ο Μάρκελος.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice