Τα διαβασμένα κορίτσια έχουν ραντεβού στο St. George Lycabettus

Στη διοργάνωση Rooms, 26 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου

Είναι μάλλον το πιο δημοφιλές ετήσιο εκθεσιακό ραντεβού αφού όλοι αντιμετωπίζουν τη διοργάνωση ‘Rooms’ σαν το πάρτι με τις πιο ενδιαφέρουσες φάτσες της πόλης. Το πλήθος ανεβοκατεβαίνει με το ασανσέρ στους ορόφους και χαζεύει τον τρόπο με τον οποίο νέοι καλλιτέχνες μετατρέπουν τα πανομοιότυπα δωμάτια ενός ξενοδοχείου σε προσωπικούς χώρους έκφρασης. Ύστερα, με ένα πότο στο χέρι φλερτάρουν ατενίζοντας τις πιο γοητευτικές θέες της πόλης από τα μπαλκόνια των δωματίων.

Στη φετινή έκθεση που σταθερά διοργανώνει εδώ και 12 χρόνια η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες (Ομάδα Αμάγαλμα, Χρήστος Κωτσούλας, Θάνος Κυριακίδης κ.α) με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εικαστικές- ηχητικές- φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects κ.α.

Εσείς «κυνηγήστε» οπωσδήποτε αυτό με το οποίο θα κολλήσουν όλες οι επισκέπτριες της έκθεσης- το ‘Put a room on’ της δικής μας Ματίνας Κουσίδη, μιας νέας αρχιτεκτόνισσας που της αρέσει πολύ να μπλέκει δημιουργικά το επάγγελμά της με την άλλη μεγάλη αγάπη της– τη μόδα. Όπως λέει και η ίδια : η αρχιτεκτονική είναι ένα σύνολο από υφές και ραφές».

Στο δικό της «φορέσιμο» δωμάτιο οι επενδύσεις επίπλων και αντικειμένων αντικαθίστανται από ισοδύναμες επενδύσεις του σώματος, ενώ το σώμα ανάγεται σε προέκταση και επιμέρους μέλος της αρχιτεκτονικής.

*26/1-12/2 και ταυτόχρονα και στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος (28/1-25/2)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice