Lights, camera, fashion!

Δωρεάν προβολές ταινιών γεμάτες αναμνήσεις από τη «Χρυσή Δεκαετία της Μόδας»

Kαταχρήσεις, καταθλίψεις, υστερίες, το τελευταίο show του Valentino, ο χαμός του Alexander McQueen, ο δημόσιος διασυρμός του John Galliano, μοντέλα που θυμίζουν ολοένα και περισσότερο κρεμάστρες…. Σε σύγκριση με τη δεκαετία των 90s η βιομηχανία της μόδας θυμίζει σήμερα ρακένδυτο καχέκτυπο του εαυτού της.

Την άνοδο και την πτώση αυτού του κάποτε λαμπερού κόσμου αποτυπώνουν ανάγλυφα δύο ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε τις ερχόμενες ημέρες στο Exile Room - έναν από τους πιο ωραίους χώρους της πόλης για να βλέπετε άκρως ενδιαφέρουσες ταινίες με ελεύθερη είσοδο, ποτό και φαγητό κερασμένα.

Στο Unzipped (από το μακρινό 1995) που προβάλλεται στις 9/2 τα φώτα είναι στραμμένα στη Νέα Υόρκη τη στιγμή που ετοιμάζεται να υποδεχτεί έναν καινούργιο fashion hero τον Isaac Mizrahi (του οποίου η παραμονή  στην κορυφή έληξε πιο γρήγορα κι από ένα μπουκάλι φρέσκο γάλα). Το φιλμ λειτουργεί ως μια χρονομηχανή που μας θυμίζει το εξωφρενικό glamour και τις μεγάλες ντίβες - Linda, Cindy, Naomi, Christy.

To φιλμ ‘Valentino the Last Emperor’, πάλι, είναι πιο δραματικό κι από Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα. Τι καταγράφει; Τους τελευταίους μήνες κυριαρχίας του επώνυμου σχεδιαστή στο προσωπικό του βασίλειο λίγο πριν ο μοχθηρός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Matteo Marzotto το εξαγοράσει για πάντα.


Info: Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι, 210 3223395. Οι ταινίες αρχίζουν στις 21:00.

n