Ζευγάρι φιλιέται
©Unsplash/ Alejandra Quiroz
Lifestyle

Πόσοι τρόποι φιλιού υπάρχουν;

Τι ξέρεις για το λοβοφιλί, το φιλί-φρουτάκι και το φιλί-πεταλούδα;

Μία χιουμοριστική περιγραφή των τρόπων που υπάρχουν για να φιλήσεις.

Προσοχή! Δίνουμε φιλιά μόνο αν ξέρουμε καλά τον άλλο και έχουμε πάρει τις προφυλάξεις μας.

Φιλί - Πεταλούδα: Τα δύο πρόσωπα πλησιάζουν μέχρι να αγγίζονται οι βλεφαρίδες τους και τις πεταρίζουν. Ακόμα καλύτερα αν τα πρόσωπα έχουν βλεφαρίδες Νταίζη Ντακ. 

Μάγουλο (γνωστό και ως «Πρώτο Ραντεβού»): Ευγενικό, απαλό, κρατώντας ελαφρά τους ώμους του άλλου προσώπου, λέγοντας «καληνύχτα». (Άντε, ξημερώσαμε.)

Λοβοφιλί: Παίρνετε απαλά το λοβό του αυτιού του άλλου προσώπου με το στόμα σας και τον πιπιλάτε (χωρίς αγενείς θορύβους,γιατί το αυτί είναι ευαίσθητο όργανο).

Κασάτο: Φιλί στο οποίο ανταλλάσσεται από στόμα σε στόμα, με τη βοήθεια της γλώσσας, ένα κομμάτι πάγου μέχρι να λιώσει. Συνοδεύεται και με ουισκάκι, αν θέλετε.

Ποδαράτο: Ερωτικό και ρομαντικό φιλί στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, που συνοδεύεται από μασάζ στην καμάρα. Προσοχή μήπως γαργαλιέται ο αγαπημένος σας και φάτε κλωτσιά στη μύτη.

Το Όχι Πια Σεξ, Μόνο Φίλοι Φιλί: Γνωστό και ως «μετωπικό».

Φιλί-Φρουτάκι. Δαγκώνετε ένα μικρό κομμάτι φρούτου (σταφύλι, φράουλα, μάνγκο) και μασουλάτε το μισό, ενώ ο αγαπημένος σας μασουλάει το άλλο μισό μέχρι να φτάσετε στο μη-περαιτέρω.

Χειροφίλημα: Με ελαφριά υπόκλιση, ο κύριος φέρνει το χέρι της κυρίας και το ακουμπάει ανάλαφρα στα χείλη του. Ακούγεται σεμνό, αλλά ο τύπος μπορεί να κάνει πολλά με τα χείλη του (ειδικά αν έχει και μουστάκι).

Πιπιλιά: Το ζητούμενο δεν είναι να ρουφήξετε το αίμα του αγαπημένου σας σαν να είστε η Βαμπιρέλα, αλλά να του αφήσετε ένα διακριτικό σημάδι για να θυμάται, το επόμενο πρωί, ότι αυτό που έζησε μαζί σας δεν ήταν όνειρο.

To Φιλί Κάτω Από Το Γκυ: Χριστουγεννιάτικο έθιμο που δεν το ακολουθεί κανένας, κυρίως επειδή όλοι πια φιλιούνται όπου γουστάρουν.

Χι Χι Χι Χι Χι: Όταν θέλουμε να στείλουμε πολλά φιλιά, στο τέλος μιας επιστολής.

Δαγκωτό: Φιλώντας απαλά, δοκιμάζετε κάτι πολύ ερωτικό – ανεπαίσθητα δαγκώνετε τα χείλη του αγαπημένου σας. Επαναλαμβάνουμε: ανεπαίσθητα.

Παρλοφόν: Την ώρα που φιλάτε τον καλό σας, ψιθυρίστε του γλυκές ασυναρτησίες ανάμεσα στο φιλί σας. Δεν πρόκειται να καταλάβει λέξη, αλλά θα το εκτιμήσει πολύ.

Το Φιλί της Αρκούδας: Αγκαλιάζετε από πίσω τον αγαπημένο σας και του φιλάτε/ψιλοδαγκώνετε το σβέρκο βγάζοντας μικρά γρυλίσματα. Ή θα τον τρελάνετε με τα ερωτικά κόλπα που ξέρετε ή θα σας δώσει κανένα κόκαλο να ηρεμήσετε.

Ρουφηχτό: Παραλλαγή του γαλλικού, μόνο που εδώ ρουφάτε, κι αν τα πράγματα σοβαρέψουν ακόμα περισσότερο, φυσάτε κιόλας. Οι μικρές ρουφηχτές ανάσες και μετά το απαλό φύσημα αέρα στο στόμα θεωρούνται από τις πιο ερωτικές στιγμές του στοματικού foreplay.


(Φωτό: Ο Robert Doisneau, το 1950, φωτογραφίζει την εργατική τάξη. Το νεαρό ζευγάρι περνάει στην ιστορία, δίνοντας το διασημότερο φιλί στο Παρίσι, και γίνεται η πιο κλασική καρτ-ποστάλ της πόλης.)

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2012 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice