Ζω ένα δράμα

Η κατακόκκινη αυτοκρατορία του (κεραμιδί) Valentino και πώς χάθηκε για πενταροδεκάρες…

Yπόθεση του έργου: Ο Valentino είναι ένας κομψός αυτοκράτορας που είναι πάντα μαυρισμένος από τον ήλιο και ζει στην Ιταλία (και όχι στη Βραζιλία όπως ίσως υποθέσατε αν έχετε επηρεαστεί από τις βραζιλιάνικες σαπουνόπερες). Έχει εκατοντάδες αυλικούς και ράφτρες που δουλεύουν ασταμάτητα γι’ αυτόν, φτιάχνοντας υπερπολυτελή ρούχα για τον ίδιο και για τις φίλες του, διάσημες βασίλισσες, μοντέλες, ντίβες και ανερχόμενες σελέμπριτιζ σε όλο τον κόσμο (Μιλάνο, Λος Άντζελες, Ντουμπάι, Πεκίνο, Κηφισιά). Είναι γνωστός για την αγάπη του στο ίδιο, απαράλλαχτο στυλ, συντηρητικό, στρέητ, ο πλούτος όπως τον φαντάζεται η λαϊκή φιλολογία. Με προτίμηση στο κόκκινο χρώμα της φωτιάς – το βασιλικό κόκκινο. Ένας μοχθηρός πολυεκατομμυριούχος όμως, ο Matteo Marzotto, επιβουλεύεται τον Αυτοκράτορα-Σχεδιαστή. Με κάθε μέσο προσπαθεί να του αρπάξει την αυτοκρατορία του και τελικά το καταφέρνει. Εξαγοράζει τον Οίκο Valentino και βγάζει με το ζόρι στη σύνταξη τον ήρωά μας. Στο πλευρό του αυτοκράτορα υπάρχει και ένας μυστηριώδης συνέταιρος και σύντροφος, ο Giancarlo Giammetti - που αργότερα αποκαλύπτεται ότι ήταν και εραστές (αν και αυτό δεν έπρεπε να σας το αποκαλύψουμε), καθώς και πέντε κακομαθημένα σκυλάκια ράτσας παγκ που είναι κακάσχημα και ο Αυτοκράτορας τα στολίζει με διαμάντια. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Valentino: The Last Emperor. Μία ταινία για τις τελευταίες εβδομάδες της αυτοκρατορίας του διάσημου σχεδιαστή που θα προβληθεί την Πέμπτη 23/2 στις 21.00 στο Exile Room, έναν χώρο που μας έχει (καλο)συνηθίσει στις προβολές ντοκιμαντέρ με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ποικίλη θεματολογία, και μάλιστα δωρεάν.

Η εταιρία Exile Films είναι ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός που ειδικεύεται στα ντοκιμαντέρ, με έδρα την Αθήνα και συνεργασίες με κινηματογραφιστές, σεναριογράφους, παραγωγούς και υπεύθυνους τηλεοπτικού προγραμματισμού από όλο τον κόσμο.

Οι προβολές που διοργανώνουν είναι δωρεάν και γίνονται χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, ενώ υπάρχει και κέρασμα για τους θεατές, φαγητό και ποτό.

Δείτε το trailer της ταινίας

n

n


Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι, 210 3223395, www.exileroom.gr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice