Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Μερικά πράγματα που μάθαμε για τη σύζυγο του νέου προέδρου της Ν.Δ.

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Η πρόσφατη εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρόεδρου της ΝΔ έφερε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η Ελληνοπολωνή κ. Μητσοτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι ήδη γνωστή για την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία με την εταιρεία ρούχων Zeus & Δione.

1. Ο αιγυπτιώτης παππούς της, Φίλιππος, ήταν ναυπηγός, Πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas, ενώ ο άλλος, Ματίας, ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία.

Ο πατέρας της Μαρέβα, συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο, ενώ διατηρούσε και δική του γκαλερί έργων τέχνης στη Βρετανία, την Grabowski Gallery. Η γιαγιά της, Μαίρη Άνταμς, προέρχεται από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης.

image

2. Έχει ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες, ένα δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία, καθώς και ένα μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά.

image

3. Το 1996, η Μαρέβα ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank, όπου έμεινε για 12 περίπου χρόνια. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors S.A. (Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity) και το 2010 την Eternia Capital (επενδύσεις Hedge Fund).

Το 2012 λάνσαρε μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα τη δική τους επιχείρηση Zeus + Dione (δείτε όσα είπαν στην Athens Voice εδώ), εταιρεία η οποία δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα με μεράκι από Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες.

Παράλληλα, η Μαρέβα ανέλαβε την αντιπροεδρία της Endeavor Greece -τοπικό γραφείο του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού στην Αθήνα για τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

image

4. Η Μαρέβα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ πριν 20 περίπου χρόνια. Παντρεύτηκαν στην Αγία Ειρήνη, στην Πλάκα ενώ η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Στη συνέχεια απέκτησαν ακόμη δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Λέγεται ότι η σχέση τους αρχικά δεν έγινε αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες συγκρούσεις, ενώ υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι η Μαρέβα υπήρξε ο υποκινητής του πολιτικού αναστήματος που όρθωσε ο Κυριάκος στις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στην οικογένεια Μητσοτάκη. Η ίδια υπήρξε ανέκαθεν ιδιαίτερα δυναμική γυναίκα και μάλιστα είχε δηλώσει: «Εγώ ήμουν και είμαι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και οικονομικά και ως προσωπικότητα».

Οι συνεχεία συγκρούσεις της Μαρέβας με την οικογένεια Μητσοτάκη οδηγούν το ζευγάρι σε χωρισμό. Διατηρώντας φιλικές σχέσεις για χάρη των παιδιών παρέμειναν χώρια για περίπου πέντε χρόνια -χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει σε διαζύγιο. Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι είναι πάλι μαζί.

image

5. Όπως και ο πατέρας της είναι συλλέκτρια έργων τέχνης, ενώ της αρέσουν πολύ η όπερα και οι πιλάτες. 

image

image

image

image

image

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice