Δέκα θετικές σκέψεις που θα σε βγάλουν από την κακή διάθεση όταν τίποτα άλλο δεν πιάνει

Απαραίτητες για σήμερα!

Δύσκολη ημέρα η σημερινή. Από το είδος των δύσκολων ημερών που σε γεμίζει με φόβο διότι ξέρεις πως θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες ή ακόμα χειρότερες. Όσο η Αμερική καίγεται στα λάθη της στον απόηχο του χτεσινού αποτελέσματος και ο υπόλοιπος πλανήτης τρέμει το άγνωστο , εμείς θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί πιτσιλώντας μια στάλα πολύχρωμης αισιοδοξίας στον κατά τα άλλα κατάμαυρο καμβά. Δέκα σκέψεις που μπορείς να κάνεις για να βγεις έστω προσωρινά από την κακή διάθεση:

1.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Είτε θέλεις να ξεσπάσεις ακούγοντας  μέχρι το μόνο που υπάρχει στο κεφάλι σου είναι ένας ήχος που κάνει μπζζζζζτ είτε προτιμάς  να κλάψεις ενώ οι αγαπημένοι σου τραγουδιστές σου τραγουδούν στοργικά, η μουσική απαλύνει τον πόνο όσο τίποτα άλλο. Σκέψου ποιο κομμάτι ταιριάζει με την περίσταση, κλείσου στο δωμάτιο σου και ξέχασε για λίγο τον κόσμο και τα προβλήματά του.

2. ΤΑ “ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ” EXOYN 10 ΣΕΖΟΝ

Σίγουρα κάποιο επεισόδιο υπάρχει που δεν θυμάσαι τόσο καλά! Βάλε ένα DVD ή δες τα στο youtube μέχρι το μόνο που να σε ενδιαφέρει να είναι οι ερωτικές ζωές μίας τηλεοπτικής παρέας Αμερικάνων προ εικοσαετίας. Μπορεί να ακούγεται λίγο ξεπερασμένο, αλλά πιάνει ακόμα.

3. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Βοηθάει στην καλή λειτουργία των αρτηριών και μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος. Συνεισφέρει στην προστασία του δέρματος  και σε πολλές περιπτώσεις  ενισχύει την δραστηριότητα της ινσουλίνης στον οργανισμό. Κυρίως είναι αγχολυτική και λαχταριστή, γεμίζει το στομάχι και την ψυχή ως το απόλυτο comfort food . Όταν την καταναλώνουμε με μέτρο, μπορεί να είναι το καλύτερο σημείο της ημέρας.

4.TO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΖΩΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ

Πέρασε την ημέρα σου παρακολουθώντας γάτες να πλέκουν και σκύλους να τραγουδούν Stevie Wonder. Βάλε και τους φίλους να κάνουν το ίδιο μέχρι τα πολιτικά του κόσμου να σταματήσουν να έχουν σημασία. Το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι οι γάτες.

5.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (η οικονομική εκδοχή)

Πάρκα, μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής, κήποι και βιβλιοθήκες. Βγες από το σπίτι, τηλεφώνησε σε έναν φίλο, απόλαυσε τον ήλιο και δες κάτι όμορφο. Τα προβλήματα θα είναι ακόμα πίσω όταν γυρίσεις αλλά εσύ μπορεί να τα δεις λίγο πιο ψύχραιμα.

6.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (η μη οικονομική εκδοχή)

Τα μαγαζιά. “Όταν ψωνίζω ο κόσμος φαντάζει καλύτερος. Και μετά παραμένει καλύτερος για μερικές στιγμές. Όταν ξανά ασχημαίνει τότε πρέπει πάλι να ψωνίσω”  Όσοι έχουν διαβάσει το κλασσικό έπος Confessions of a Shopaholic ξέρουν από πού προέρχεται αυτή η ατάκα.  Tα θετικά του shopping στην ψυχική υγεία είναι αρκετά:  σου δίνει μία αίσθηση σκοπού και ικανοποίησης, σε βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και ως επιπρόσθετο μπόνους καις και μερικές θερμίδες περπατώντας από το ένα μαγαζί στο άλλο.  Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις το μηνιάτικο σου. Αγοράζοντας μία μικρή πολυτέλεια, από ένα καινούριο ρουζ μέχρι μια γλάστρα, θα  μπορέσεις να αισθανθείς πως κάτι καλό σου συνέβη.

7.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Το twitter, το tumblr και κυρίως το Facebook είναι τεράστιες πηγές άγχους, πόσο μάλλον μετά από πολιτικά γεγονότα. Μπορούν να σε οδηγήσουν στην κατάθλιψη και στις κρίσεις πανικού, καθώς οι διαφορετικές γνώμες, η απελπισία της χαμένης πλευράς και οι online καβγάδες διογκώνουν το πρόβλημα και σε αφήνουν με το συναίσθημα ότι είσαι ένας απλός θεατής  χωρίς την δυνατότητα να βοηθήσεις σε τίποτα. Κάνε log out για μία ημέρα. Κανείς δεν θα το προσέξει.

8.ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ

Βρες τον! Είτε ζείτε στην ίδια χώρα είτε επικοινωνείτε μόνο μέσω Skype, μην τον αφήσεις να φύγει μέχρι και οι δύο να έχετε βρίσει, φωνάξει, κάνει χειρονομίες, ξαναβρίσει και ξεσπάσει. Οι φήμες πως τίποτα δεν χτίζει μία φιλία όσο το κοινό μίσος προς την πραγματικότητα είναι εξολοκλήρου αληθινές.

9.ΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ

Μπορεί να σε ταλαιπωρεί καθημερινά, αλλά έχει ήλιο. Σκέψου να ήσουν στην Αγγλία τέτοιες ώρες.

10.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ

Είναι  πιο δύσκολο να το πιστέψεις από ότι ήταν ποτέ . Φαντάζει ανούσιο, σαχλό και  ενοχλητικό, κυρίως όταν ο ίδιος ο Βόλντεμορτ είναι πλέον πλανητάρχης. Σκέψου το όμως έτσι: όλες οι ιστορίες που σε μεγάλωσαν με το καλό να νικάει βασίζονται στην ανάγκη του ανθρώπινου είδους για ειρήνη και ηρεμία. Είμαστε χαζοί, κάνουμε λάθη και διανύουμε σκοτεινές εποχές. Εάν όμως χάσουμε την ελπίδα μας για κάτι καλύτερο τότε θα είναι που πραγματικά θα παραδώσουμε τα όπλα.  Υπάρχουν ακόμα λόγοι για να παλεύουμε, βρες τον δικό σου και μην παραιτηθείς!