Agroteenagers

Κάνε το κουίζ και μάθε πόσο έτοιμη είσαι να εγκαταλείψεις την πόλη για να στρώσεις μια νέα ζωή σε κάμπους, βουνά, ραχούλες

Κάνε το κουίζ και μάθε πόσο έτοιμη είσαι να εγκαταλείψεις την πόλη για να στρώσεις μια νέα ζωή σε κάμπους, βουνά, ραχούλες.

1. Σε ποιον ανήκε το στούντιο «Αγροτικόν» της Θεσσαλονίκης, που εντός ηχογραφήθηκαν ιστορικοί δίσκοι, όπως «Η εκδίκηση της γυφτιάς» και τα πρώτα άλμπουμ των Τρύπες;

α) Στον Γιάννη Αγγελάκα

β) Στον Νίκο Παπάζογλου

γ) Στον Ντίνο Χριστιανόπουλο

2. Αντίθετα με το βαμβάκι του κάμπου που κάθε χρόνο μένει αδιάθετο, η ταινία «Cotton Club» ξεπούλησε παγκοσμίως. Σκηνοθέτης της ήταν:

α) Φράνσις Φορντ Κόπολα

β) Όλιβερ Στόουν

γ) Μάρτιν Σκορτσέσε

3. «Γέρο, γέρο, γέρο, γέρο, μας κλέψαν τα λιπάσματα»: Ποιανού θεσσαλονιώτικου συγκροτήματος η μεγαλύτερη επιτυχία αφορά προβλήματα του κάμπου;

α) Αξιός

β) Γαλλικός

γ) Λουδίας

4. «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», αμερικάνικο αγροτικό σίριαλ, η αποκλειστική μπέιμπι σίτερ των παιδιών και εφήβων της δεκαετίας του ’70. Πρωταγωνιστούσε η καλοκάγαθη οικογένεια των Ίνγκλις, που ψώνιζε είδη πρώτης ανάγκης από το παντοπωλείο της ζηλόφθονης κυρίας:

α) Όλσεν

β) Γουόλνατ

γ) Γκρόουβ

5. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 σε όλες τις διαδηλώσεις του ΚΚΕ το σάουντρακ ήταν ο δίσκος «Αγροτικά». Συνθέτης ήταν ο:

α) Μαρκόπουλος

β) Λεοντής

γ) Μπακαλάκος

6. Τα τρακτέρ John Deer είναι η Ρολς Ρόις του κάμπου. Για σήμα έχουν:

α) Ένα λιοντάρι

β) Ένα ελάφι

γ) Έναν τάρανδο

7. Καρό πουκάμισα, φτηνά τζιν και πάντα ντυμένος σαν αγρότης, ο Νιλ Γιανγκ δεν έμεινε μόνο στην εικόνα του agrotica chic. Ο καλύτερός του country-folk δίσκος ονομάζεται:

α) Forest

β) Country Man

γ) Harvest

8. Θρησκευτική αίρεση που τα μέλη της κηρύττουν την αυστηρή απομόνωση από τον πολιτισμό και την ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι Άμις ζουν κυρίως:

α) Πενσιλβάνια

β) Άινταχο

γ) Γιούτα

9. Ο «Μεθοριακός σταθμός» υμνούσε τις αρετές της αγροτικής ζωής και της ελληνικής υπαίθρου. Οι ντόπιοι καλλιεργητές δεν είχαν πρόβλημα με τη μουχρίτσα και το δάκο, γιατί ο Αλέξης, ο καλός γεωπόνος, ψέκαζε με τα καλύτερα. Τον ερμήνευε ο:

α) Νίκος Δαδινόπουλος

β) Αλέξης Γκόλφης

γ) Βάσος Ανδριανός

10. Σύμβολο αντίστασης των Γάλλων αγροτών, αλλά και του κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, που πλήρωσε τη δράση του ενάντια στα McDonald’s με φυλακίσεις:

α) Ζακ Μποβέ

β) Ζακ Μπρελ

γ) Ζακ Νταρκ

11. Τιμημένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός, που εξειδικεύτηκε σε ρόλους αγρότισσας παίζοντας σε ουκ ολίγα δράματα. Μιλάμε για τη:

α) Νταϊάν Κίτον

β) Ντόλι Πάρτον

γ) Σίσι Σπέισεκ

12. «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», βουκολικό πολιτικό δράμα της ελληνικής κινηματογραφίας. Ποιος ήταν ο συνετός τσιφλικάς, αδελφός του άσωτου επαναστάτη Νίκου Κούρκουλου;

α) Ανέστης Βλάχος

β) Γιάννης Βόγλης

γ) Κώστας Καζάκος

13. Ποιος έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, πριν γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, εθήτευσε και στην αγροτική τέχνη καλλιεργώντας τη δική του γη;

α) Γιάννης Πουλόπουλος

β) Γιάννης Πάριος

γ) Γιάννης Πλούταρχος

14. Έλληνας σκηνοθέτης που οι ταινίες του διαδραματίζονται με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ντόπιους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους:

α) Στράτος Τζίτζης

β) Δήμος Αβδελιώδης

γ) Μενέλαος Καραμαγκιώλης

Σωστές απαντήσεις

1-β, 2-α, 3-γ, 4-α, 5-γ, 6-β, 7-γ, 8-α, 9-γ, 10-α, 11-γ, 12-β, 13-γ, 14-β

Μέχρι 5 σωστές απαντήσεις

Agricola terram amat. Η μόνη σχέση σου με τη γεωργία είναι αυτό το λατινικό. Μείνει στην πόλη, μείνε φιλόλογος.

Μέχρι 10 σωστές απαντήσεις

Agrino και εγκρίνω. Ξέρεις τα βασικά, τα υπόλοιπα θα τα μάθεις στην πράξη.

14 στα 14, βρε θηρίο!

Είσαι πανέτοιμη! Αν και μήπως να γίνεις αγροφυλακίνα, που είναι πιο εύκολο;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice