Ρούχα, gadgets, apps και wtf ομορφιές
5 e-shops για να πουλήσεις τα παλιά σου ρούχα
Ώρα να βγάλεις λεφτά από το πουλόβερ που θες να ξεφορτωθείς
Re{fashion}er
Πώς γίνεται: Το συγκεκριμένο shop έχει βάλει σκοπό να γίνει ο νούμερο ένα προορισμός για τους λάτρεις κάθε τι παλιού και ρετρό. Εάν λοιπόν έχεις κανένα κομμάτι από την γκαρνταρόμπα της μαμάς σου που δεν θέλεις πια ή η ντουλάπα δεν χωράει τα φουρό της γιαγιάς σου από την δεκαετία του ’50, έχεις βρει το κατάλληλο μέρος για να τα πουλήσεις. Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα, το re{fashion}er επιθυμεί να «υιοθετήσει» όμορφα παλιά κομμάτια από επικές συλλογές ρούχων και να φροντίσει ώστε να πάνε σε ένα σπιτικό που θα τα εκτιμήσει.
Τι να προσέξεις: Θα πάρουν 20% από την κάθε σου πώληση. Επιπλέον είναι πολύ προσεκτικοί με τα ρούχα που δέχονται και έτσι θα χρειαστεί να τα βγάλεις φωτογραφίες από κάθε γωνία και να γράψεις μία μικρή περιγραφή για το κάθε ένα και τι σημαίνει για εσένα. Η επιθυμία τους να χτίσουν μία online κοινότητα που λατρεύει το vintage μπορεί να καταλήξει κουραστική, ειδικά όταν εσύ το μόνο που θες είναι χρήματα και να ξεφορτωθείς μερικά πουλόβερ.
Tradesy
Πώς γίνεται: Ένα πάρα πολύ καλό και εύκολο στη χρήση του e-shop που αναλαμβάνει τις μεταφορές των ρούχων που επιθυμείς να πουλήσεις, στέλνοντάς σου ένα δέμα για κάθε κομμάτι. Σε αφήνει να θέσεις την τιμή που θεωρείς εσύ σωστή, αλλά εάν πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια σου προτείνουν εκείνοι το ποσό που θα πρέπει να χρεώσεις ανάλογα με την ποιότητα και κατάσταση του ρούχου. Ως επιπλέον μπόνους, «καθαρίζουν» ότι φωτογραφία τους στείλεις και την κάνουν να φαίνεται επαγγελματική.
Τι να προσέξεις: Παρόλο που κρατούν μόνο το 9% των πωλήσεων, στο Tradesy συνήθως προτιμούν να φιλοξενούν μάρκες και ρούχα υψηλής ραπτικής, επομένως εάν τα δικά σου προέρχονται από πιο φτηνά μαγαζιά υπάρχει η πιθανότητα να μη γίνουν δεκτά.
Patari
Πώς γίνεται: Στο ελληνικό αυτό website έχεις τη δυνατότητα να πουλήσεις όχι μόνο ρούχα αλλά βιβλία, αξεσουάρ, έπιπλα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εντοπίσεις ενδιαφέρουσες αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανεβάσεις μία αγγελία με ό,τι θέλεις να ξεφορτωθείς και αν κάποιος ενδιαφερθεί θα σου στείλει email.
Τι να προσέξεις: Ακριβώς εξαιτίας της ποσότητας και ποικιλίας μεταχειρισμένων, τα πράγματά σου έχουν λιγότερες πιθανότητες να πωληθούν, ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εγγυήσεις για την ποιότητα από ό,τι αγοράσεις εσύ.
Poshmark
Πώς γίνεται: To μεγαλύτερο συν του poshmark είναι η αμεσότητά του. Ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου στο προσωπικό σου προφίλ που ονομάζεται «ντουλάπα», αφού συμπληρώσεις μία απλή φόρμα επικοινωνίας, και εάν τα ρούχα σου αγοραστούν, αναλαμβάνουν εκείνοι τα έξοδα μεταφορών. Μπορείς επίσης να «ακολουθήσεις» κάποιους πωλητές που ταιριάζουν με το στιλ σου και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν πουλούν κάτι καινούργιο.
Τι να προσέξεις: Θα κρατήσουν το 20% των κερδών σου, ενώ όπως ισχύει και με το Tradesy, ίσως να μη δεχτούν όσα ανεβάζεις εάν ανήκουν σε πιο φτηνές μάρκες. Eπιπλέον υπάρχουν εποχές που δεν επιτρέπουν τις συναλλαγές στην Ευρώπη.
E-Market
Πώς γίνεται: Άλλο ένα ελληνικό e-shop με δωρεάν καταχώρηση αγγελιών αλλά και ποσοστό επί των επιτυχημένων πωλήσεων, που ξεπερνούν τα 100 ευρώ ανά μήνα. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του ελληνικού διαδικτύου και φυσικά μπορείς να ψάξεις για τα πάντα, όχι μόνο ρούχα.
Τι να προσέξεις: Iσχύουν όσα είπαμε για τo patari. Eπίσης και τα δύο sites θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα σχεδιασμένα, σε πιάνει μια μιζέρια με το που μπαίνεις. Κρίμα!