Μαλλιά που φωσφορίζουν

Σε περίπτωση που θέλεις να λάμπεις το 2017, σου βρήκαμε τον τρόπο

Όταν μιλάμε για δραματική αλλαγή, το εννοούμε! Ο στυλίστας και κομμωτής Guy Tang επινόησε μία καινούρια τεχνική βαφής που μετατρέπει τα απλά και συνηθισμένα σου μαλλιά (χωρίς παρεξήγηση) σε ένα μόνιμο rave party πάνω στο κεφάλι σου, με ζωηρά χρώματα που λάμπουν στο σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το εφέ της βαφής δημιουργεί ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα της φωτιάς που σίγουρα θα γυρίσει αρκετά κεφάλια προς την κατεύθυνσή σου ενώ κάτω από black light, τα μαλλιά μετατρέπονται στην ψυχεδέλεια την ίδια με φωσφοριζέ και ζωηρές αποχρώσεις. Για να δούμε:

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Tang, δεν είναι καθόλου εύκολο να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα χωρίς να προκαλέσεις ζημιά  και έτσι παρακαλεί τις νεαρές κοπέλες να αποφύγουν τα πειράματα με χημικά προϊόντα στο σπίτι τους, όσα tutorials και να δουν στο youtube. Πρώτα η τρίχα πρέπει να ξανθύνει με ντεκαπάζ και στη συνέχεια να βαφτεί προσεκτικά με χρώματα neon για να προκύψει το πρωτότυπο look.

Η μόδα των ακραίων χρωμάτων στα μαλλιά φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο. H επίσημη έναρξη του trend χρονολογείται τη δεκαετία του 1970 με την εμφάνιση του punk κινήματος και ειδώλων όπως οι Sex Pistols και η Soo Catwoman, που έκαναν ανατροπές με τα κουρέματα τους. Την ίδια εποχή στην Νέα Υόρκη έκανε τα εγκαίνιά του το Manic Panic, ένα μικροσκοπικό κομμωτήριο που παρείχε τις καλύτερες βαφές στον κόσμο.

Το 2015 και 2016, εξαιρετική επιτυχία γνώρισαν τα πιο παστέλ χρώματα με τα «it girls» της εποχής όπως η Cara Delevingne και η Kendall Jenner να βάφουν τα μαλλιά τους απαλό ροζ και το instagram να γεμίζει από χιλιάδες άλλες κοπέλες να ακολουθούν το παράδειγμά τους ενώ δημοφιλείς ήταν και οι γκρι αποχρώσεις (το λεγόμενο «granny look» δηλαδή της γιαγιάς). Μέχρι και η Taylor Swift αποφάσισε να κάνει bleach τα χαρακτηριστικά ξανθά μαλλιά της μέχρι να γίνουν σχεδόν άσπρα. Δεν ήταν η καλύτερή της απόφαση ομολογουμένως.

Ας δούμε τι μας περιμένει το 2017!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice