Τοπ μοντέλο αποκαλύπτει ότι γεννήθηκε ερμαφρόδιτη (εικόνες)

Hanne Gaby Odiele: «Στην εποχή μας δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Το μοντέλο Hanne Gaby Odiele αποκάλυψε για πρώτη φορά στη ζωή της και στην 11χρονη καριέρα της ότι γεννήθηκε ερμαφρόδιτη. Η 29χρονη Βελγίδα γεννήθηκε με το σύνδρομο θηλεοποιητικών όρχεων (AIS), μια σπάνια διαταραχή των γεννητικών οργάνων. Μια διαταραχή που «δίνει» στα κορίτσια χρωμοσώματα XY, τα οποία συνήθως απαντώνται σε άτομα του αρσενικού φύλου. Η Odiele προχώρησε σε επέμβαση αφαίρεσης των όρχεων σε ηλικία 10 ετών καθώς οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει για το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

 «Στην εποχή μας δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού»

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα σε αυτή τη φάση της ζωής μου να σπάσω ένα ταμπού», δήλωσε η Βελγίδα στο USA Today. «Σε αυτήν την εποχή που ζούμε δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα να μιλά κανείς ανοικτά για τη σεξουαλικότητά του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη τα ερμαφρόδιτα-μεσοφυλικά άτομα αποτελούν το 1,7% του παγκόσμιου πληθυσμού.

 «Στην εποχή μας δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού»

«Μετά την επέμβαση κατάλαβα πως δεν μπορέσω ποτέ να αποκτήσω παιδιά. Δεν είχα περίοδο. Καταλάβαινα ότι είχα κάποιο πρόβλημα», είπε η Hanne Gaby Odiele, η οποία υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση σε ηλικία 18 ετών για την αποκατάσταση του αιδοίου της.  

Όλες αυτές οι επεμβάσεις άφησαν το σημάδι της στη ζωή και στην ψυχολογία του μοντέλου. Ο λόγος που μίλησε ανοικτά για την κατάστασή της είναι για να αποθαρρύνει άλλους γονείς να υποβάλουν τα παιδιά τους στη διαδικασία αλλεπάλληλων και μη αναγκαίων εγχειρήσεων. «Δεν είναι πια και τόσο σοβαρό θέμα να είσαι ερμαφρόδιτος», λέει η Hanne. «Αν ήταν ειλικρινείς από τη αρχή θα είχα αποφύγει τα ψυχικά τραύματα», σχολίασε αναφερόμενη στους γονείς της.

 «Στην εποχή μας δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού»

Ο σύζυγος της Βελγίδας, επίσης μοντέλο, δήλωσε «περήφανος» για την Hanne που μίλησε δημόσια και ανοικτά για το πώς γεννήθηκε. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice