Κάνε το τεστ και μάθε τι λένε για εσένα οι selfies σου

Πόσο ελκυστικός νομίζεις ότι είσαι;

Οι selfies και το ψυχολογικό προφίλ σου μέσα από ένα τεστ προσωπικότητας του Πανεπιστήμιου του Toronto.

Πόσο συχνά βγάζεις selfies;
Διάλεξε μία απάντηση.

  • Ποτέ
  • Ίσως μία φορά τον χρόνο
  • Σπανίως
  • Μία-δύο φορές τον μήνα
  • Συχνά
  • Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Εφόσον λοιπόν βγάζεις τουλάχιστον μία selfie τον χρόνο, πόσο α) ελκυστικός και β) συμπαθητικός νομίζεις ότι δείχνεις στην φωτογραφία από την κλίμακα του 1 (καθόλου) μέχρι του 7 (πολύ);

Αν απάντησες «συχνά» στην πρώτη ερώτηση, τότε οι πιθανότητες να φαίνεσαι συμπαθής στους υπόλοιπους χρήστες των social media που σε ακολουθούν δεν είναι πολύ μεγάλες. Αν όμως απάντησες «σπανίως» τότε οι εκτιμήσεις σου για το πως σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι  είναι οι σωστές!

Το Πανεπιστήμιο του Toronto χώρισε 200 φοιτητές σε ομάδες φανατικών "selfie takers"  και ατόμων που δεν ασχολούνται πολύ με το άθλημα και στην συνέχεια τους προσκάλεσε να βγάλουν ο καθένας από μία selfie και να την βαθμολογήσουν ανάλογα με το πόσο ελκυστικοί και προσιτοί πιστεύουν πως δείχνουν στην εικόνα.  Όταν οι καθηγητές τους προέτρεψαν να ανταλλάξουν τις φωτογραφίες και να δώσουν βαθμούς στις selfies των συμφοιτητών τους με τα ίδια κριτήρια, η πρώτη ομάδα ανακάλυψε πως είχε πέσει έξω  κατά 1,5 βαθμό στις εκτιμήσεις τους ενώ η δεύτερη μόλις 0.5.

Όταν όμως κλήθηκαν να αξιολογήσουν τον εαυτό τους έχοντας ως σημείο αναφοράς μία φωτογραφία τους βγαλμένη από την κάμερα του καθηγητή τους και τα δυο γκρουπ έπεσαν μέσα.

Επομένως, οι φανατικοί των selfies ίσως υπερεκτιμούν το πόσο ελκυστικοί και αγαπητοί είναι στην πραγματικότητα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 2017

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice