Η πιο γρουσούζικη γαμήλια τελετή που έγινε ποτέ

Ένας γάμος και πολλές κηδείες

Πώς, σε έναν πριγκιπικό γάμο που τελέσθηκε στο Τορίνο στις 30/5/1867, πήγαν όλα λάθος.

Νύφη η Maria Vittoria Carlotta Enrichetta, πριγκίπισσα del Pozzo della Cisterna. Γαμπρός ο πρίγκιπας Amedeo της Σαβοΐας, γιος του βασιλιά της Ιταλίας, Vittorio Emanuele II. Τελέσθηκε στο Τορίνο στις 30/5/1867. Πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά την τελετή συνέβη:

Πριν την τελετή η καμαριέρα που είχε την ευθύνη του νυφικού αυτοκτόνησε (κρεμάστηκε). Η νύφη αφού έπαθε λίγο πανικό, αγόρασε καινούργιο νυφικό και οι προετοιμασίες συνεχίστηκαν.

Όταν ξεκίνησε η πομπή για την εκκλησία, ο αξιωματικός που θα οδηγούσε τη γαμήλια τελετή, περιμένοντας στον ήλιο έπαθε ηλίαση και λιποθύμησε. Μέχρι να βρεθεί ένας άλλος για να τον αντικαταστήσει η τελετή καθυστέρησε λίγες ώρες.

Φθάνοντας στις πύλες του παλατιού η πομπή, βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Αναζητώντας τον υπεύθυνο φύλακα, τον βρήκαν νεκρό με κομμένο λαιμό. Μάλλον αυτοκτόνησε. Η τελετή καθυστέρησε κι άλλο, μέχρι ν’ ανοίξουν οι πύλες.

Η τελετή έγινε. Ο κουμπάρος, ίσως στο τσακίρ κέφι, έβγαλε το πιστόλι του με σκοπό να πυροβολήσει στον αέρα, αλλά το πιστόλι εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον έστειλε στον άλλο κόσμο.

Στη διαδρομή, όπου πομπή μετέφερε τον γαμπρό και τη νύφη στο σιδηροδρομικό σταθμό για να φύγουν μήνα του μέλιτος ο υπάλληλος που είχε συντάξει το γαμήλιο συμβόλαιο πέθανε από εγκεφαλικό.

Την ώρα που το τρένο ξεκινούσε με τους μελλόνυμφους μακριά, ο σταθμάρχης γλίστρησε και σκοτώθηκε στις γραμμές του τρένου.

Στη διάρκεια της επιστροφής των συγγενών στο παλάτι, ένας αυλικός έπεσε από το άλογό του και πέθανε.

Μετά από όλα αυτά το ζευγάρι έζησε καλά, ανέβηκε και στον ισπανικό θρόνο, αλλά η βασιλεία τους κράτησε 3 μόνο χρόνια (1870-1873). (Μόλις ορκίστηκε ως βασιλιάς ο Amedeo, δολοφονήθηκε ο μεγαλύτερος υποστηριχτής του, ο Juan Prim, 1st Marquis of los Castillejos…. αλλά αυτή η περίοδος είναι ένα άλλο θέμα).

n

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice