15 insta-λογαριασμοί που πρέπει να ακολουθείς αν σου αρέσει το καθετί vintage

Ταξίδεψε πίσω στον χρόνο με ένα follow και πολλά like

Ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν πως έπρεπε να έχουν γεννηθεί σε μία προηγούμενη δεκαετία, όπου η μόδα φαινόταν να σφύζει από φαντασία, η μουσική γεννούσε αριστουργήματα και οι άνθρωποι ήταν πιο ρομαντικοί και καλοσυνάτοι; Κατ' αρχάς ξανασκέψου το, γιατί τότε τα γυναικεία δικαιώματα ήταν ακόμα πιο περιορισμένα, ο ρατσισμός το ακριβώς αντίθετο, και η εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας θεωρούταν επικίνδυνη. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να γυρίσεις πίσω στο χρόνο για να απολαύσεις το vintage στιλ. Μπορείς να το κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου εξετάζοντας τους παρακάτω λογαριασμούς στο instagram. Θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να προσθέσεις μία νότα άλλης εποχής στο ντύσιμο, το δωμάτιο και τη γενικότερη αύρα σου.

1. @martine.lightblue

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fanette (@martine.lightblue) στις Απρ 12, 2017, 1:59πμ PDT

Aποκαλεί τον εαυτό της μία «θηλυκή φεμινίστρια», μένει στο Παρίσι και οι φωτογραφίες της θυμίζουν καρτ ποστάλ που θα έβρισκες στην πόρτα ενός γαλλικού καμπαρέ. Ο λογαριασμός της αποπνέει ερωτισμό και φινέτσα.

2. @seventiees

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SaveThePlanet!! PrayForPeace!! (@seventiees) στις Φεβ 20, 2017, 2:18μμ PST

Δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτόν τον λογαριασμό αλλά θα μπορούσε άνετα να είναι ένας φωτογράφος που έζησε την εποχή του '60 και του '70, ακολουθώντας διάσημα συγκροτήματα στις συναυλίες τους και κάνοντας παρέα με χίπηδες και groupies.

3. @novemberbooks

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη november books (@novemberbooks) στις Νοέ 30, 2016, 12:59μμ PST

To November Books είναι υπαρκτό μαγαζί στο Λονδίνο και συχνά ανεβάζει εικόνες από την τεράστια συλλογή βιβλίων μοντέρνας τέχνης, μόδας και φωτογραφίας που πουλάει από τις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90.

4. @ iddavanmunster

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idda van Munster (@iddavanmunster) στις Μάρ 29, 2017, 4:47πμ PDT

Η Idda van Munster είναι μία fashion blogger από τη Βοσνία που λατρεύει να ταξιδεύει και παίρνει μαζί το retro της ντύσιμο όπου και αν βρεθεί. Οι φωτογραφίες της είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα σύνολα που φοράει είναι μοναδικά. Δεν θα μετανιώσεις το follow!

5. @vintagefashion

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @vintagefashion στις Μάρ 15, 2017, 3:01πμ PDT

Η Kate Moss θεωρείται ήδη vintage;! Εφόσον οι φωτογραφίες που θα βρεις στο συγκεκριμένο λογαριασμό είναι όλες από την αρχή της καριέρας του διάσημου μοντέλου (δηλαδή 20 χρόνια πριν), έχουν περάσει πλέον σε αυτή την κατηγορία!

6. @labeltime

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LABELS! (@labeltime) στις Φεβ 20, 2017, 2:44μμ PST

Η Dana Cohen, η συλλέκτης πίσω από το Label Time, εκτιμά τις περίεργες, ρομαντικές, καλλιτεχνικές, αστείες ταμπέλες που βρίσκει στα vintage ρούχα που αγοράζει και μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσω του Instagram.

7. @reiflerpaige

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAIGE REIFLER (@reiflerpaige) στις Ιαν 1, 2017, 3:35μμ PST

H Paige Reifler είναι μοντέλο, μοιάζει αρκετά με την Marianne Faithful και φαίνεται να προσδοκά έναν παρόμοιο τρόπο ζωής − ίσως χωρίς τα τόσα ναρκωτικά. Το προσωπικό της στιλ έχει ισχυρά vibes δεκαετίας του '70, όταν δεν ποζάρει τελείως γυμνή.

8. @callmeblondeinstagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Call Me Blonde (@callmeblondeinstagram) στις Αύγ 14, 2015, 3:04μμ PDT

Αν το σκέφτεσαι σοβαρά να βάψεις τα μαλλιά σου, το callmeblondeinstagram και οι φωτογραφίες από ξανθιές γυναίκες-θρύλους, όπως η Brigitte Bardot, θα σε πείσει να δώσεις στο πλατινέ μία ακόμα ευκαιρία.

9. @yokopium

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yoko Honda (@yokopium) στις Απρ 2, 2017, 10:46μμ PDT

H Yoko Honda είναι σχεδιάστρια μόδας και illustrator, ενώ τα έργα που ανεβάζει στο Instagram θυμίζουν ψυχεδελικό όνειρο ή εξώφυλλο δίσκου των Beach Boys.

10. @isabelmusidora

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Isabel (@isabelmusidora) στις Μάρ 25, 2017, 8:27μμ PDT

H Isabel μοιάζει σαν να ξεπήδησε κατευθείαν από τα 30s! Είναι μόλις 18 χρονών, μένει στην California και έχει φτιάξει το δικό της κανάλι στο youtube, γεμάτο με τρόπους που μπορείς να πετύχεις το μακιγιάζ της.

11. @eleanorhardwick

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleanor Hardwick (@eleanorhardwick) στις Απρ 13, 2017, 6:43πμ PDT

Η βρετανή φωτογράφος έγινε το επίκεντρο της προσοχής το 2010, όταν η Vogue παρουσίασε τη δουλειά της. Οι φωτογραφίες της συνδυάζουν τη μόδα με τη σουρεαλιστική αισθητική και μοιάζουν σαν στιγμές από ταινία.

12. @marilynmonroe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilyn Monroe (@marilynmonroe) στις Μάρ 20, 2017, 10:43πμ PDT

To αιώνιο σύμβολο του σεξ παραμένει αθάνατο μέσω του «επίσημου» λογαριασμού της, ο οποίος ανεβάζει καθημερινά ιστορικές φωτογραφίες της Marilyn στο άνθος της ηλικίας και της καριέρας της. Τι πιο vintage από αυτό;

13. @70s_hunks

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @70s_hunks στις Φεβ 26, 2015, 8:08μμ PST

O παλιός είναι αλλιώς. Οι πιο ωραίοι άνδρες των 70s.

14. @idacath

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ida Cathrine (@idacath) στις Μάρ 9, 2017, 10:25μμ PST

Είναι μπαλαρίνα, σπουδάζει σινεμά και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο των ρούχων της είναι πως όλα αποτελούν αυθεντικά κομμάτια από το 1930 και 1940 χωρίς καμία σύγχρονη προσθήκη!

15. @Vintagemaedchen_by_victoria

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria (@vintagemaedchen_by_victoria) στις Φεβ 28, 2017, 12:04πμ PST

Ρομαντισμός, νοσταλγία και γάτες χαρακτηρίζουν τον πανέμορφο λογαριασμό της Victoria.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice