Ο Έλβις με πετούσε στο πάτωμα και μετά τριβόταν

 Η Ρίτα Μορένο θολώνει το γόητρο του βασιλιά

O θρυλικός ρόλος της Ανίτα του West Side Story της έδωσε το Όσκαρ. Ένα όσκαρ που δεν έφερε ιδιαίτερη τύχη στη πορτορικάνα Ρίτα Μορένο, αφού για 7 χρόνια δεν πήρε κανένα ρόλο, μέχρι που αποφάσισε να δεχτεί πια τους ίδιους και τους ίδιους ρόλους της λατίνας, μέλος συμμοριών. Όμως η αυτοβιογραφία της Ρίτα Μορένο –ο Μάγερ την αποκαλούσε «η ισπανίδα Ελίζαμπεθ Τέιλορ» –, που έγραψε τώρα στα 81 της δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον για τις επαγγελματικές της περιπέτειες αλλά για τη σχέση της με τον Μάρλον Μπράντο, τον Ντένις Χόπερ και τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Η Ρίτα στο θρυλικό “America America” στο West Side Story

«Τον Μάρλον τον γνώρισα στο σετ του Desiree (σ.σ. 1954). Ήμουν 22 χρονών και όταν τον είδα τα έχασα, ένιωσα το αίμα μου να βράζει, κοκκίνισε όλο το σώμα μου. Ο έρωτας μας κράτησε για δέκα χρόνια που με οδήγησε στην κατάθλιψη. Δεν ήταν μόνο οι απιστίες του αλλά και οι συναισθηματικές προδοσίες του. Τα χρόνια που ήμασταν μαζί παντρεύτηκε δύο φορές άλλες γυναίκες και έγινε πατέρας. Ωστόσο η σχέση μας συνεχιζόταν. Μέχρι που έμεινα έγκυος και με υποχρέωσε να αποβάλλω. Μετά την έκτρωση άρχισαν οι αλλεπάλληλες αιμορραγίες. Τότε συνειδητοποίησα πως αυτή η σχέση θα με πεθάνει κι έτσι του ζήτησα να μην ξαναβρεθούμε ποτέ».

n

Το εξώφυλλο της αυτοβιογραφίας της

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη ήρθε όμως σε ένα άλλο σημείο της αυτοβιογραφίας: «Ο Μάρλον ήταν πολύ ζηλιάρης. Αυτή του την αρρώστια της επέτεινα φλερτάροντας και με άλλους άνδρες. Δεν τον ενδιέφερε όμως ούτε ο Ντένις Χόπερ, ούτε καν ο JFK, ο οποίος με φλέρταρε ασύστολα και μπροστά στη γυναίκα του. Αυτό που τον τρέλανε ήταν η σχέση μου με τον Έλβις Πρίσλεϊ. Είχα βγει μαζί του μερικές φορές και αυτό που θυμάμαι είναι πόσο του άρεσε να με ρίχνει στο πάτωμα του σαλονιού μου και να τρίβεται πάνω μου. Κουνούσε τους γοφούς του μανιασμένα πάνω στο ντυμένο κορμί μου, χωρίς να κάνει το επόμενο βήμα!».

O Μάρλον Μπράντο και η Ρίτα Μορένο από την ταινία “The Night of the Following day” (1968)

Η Μορένο και ο Μπράντο «υποχρεώθηκαν» να βρεθούν πάλι μαζί όταν έπαιξαν μαζί στην ταινία “The Night of the Following day”. Μια συνάντηση που για την Μορένο ήταν πολύ επώδυνη. Πάντως δεν γράφει τίποτα η Μορένο για το πώς αισθάνθηκε όταν την ημέρα του θανάτου του Μπράντο βρέθηκαν στα χαρτιά του μια παλιά φωτογραφία της.

n

[Στην κεντρική φωτογραφία η Ρ.Μ. στο West Side Story]

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice