Τι το ωραίο έχει να είσαι μοντέλο;

6 εικοσάχρονα κορίτσια, που κάνουν τα πρώτα τους διεθνή βήματα, μας λένε τι αγαπούν και τι σχεδιάζουν για το μέλλον

A.V. Guest |

Νοέλ Κούτρα

Στο επάγγελμα του μοντέλου αγαπώ περισσότερο το γεγονός ότι σε κάθε δουλειά μεταμφιέζεσαι σε κάτι διαφορετικό, παίζεις ένα διαφορετικό ρόλο ανακαλύπτοντας διάφορες πτυχές του εαυτού σου. Σε αυτή τη δουλειά ταξιδεύεις πολύ, γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς, νοοτροπίες, κόσμο, δημιουργείς φιλίες. Μελλοντικά σχέδια… If you want to be happy, do not dwell in the past, do not worry about the future, focus on living fully in the present. 

Χριστίνα Κυδωνίδη

Χριστίνα Κυδωνίδη

Αυτό που μου αρέσει στο επάγγελμα του μοντέλου είναι η ευελιξία που μπορώ να έχω στο πρόγραμμά μου και επίσης αγαπώ τα δημιουργικά κόνσεπτ όπου μπορώ να μεταμορφώνομαι σε κάτι διαφορετικό. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να τελειώσω τη σχολή μου και να ξεκινήσω ταξίδια με αφορμή το μόντελινγκ ώστε να εφοδιαστώ με όσο περισσότερες γνώσεις και εικόνες γίνεται, για να συνεχίσω έπειτα τις σπουδές μου μ’ ένα μεταπτυχιακό (ίσως στον τομέα της διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας).

Ίλια Παπαδοπούλου

Ίλια Παπαδοπούλου

Το επάγγελμα του μοντέλου είναι ίσως ένα από τα πιο απαιτητικά, στο χώρο του θεάματος. Η συνεχής κριτική και απόρριψη είναι γεγονός, όμως υπάρχουν πάντα θετικές στιγμές που σε κάνουν να συνεχίζεις. Η δυνατότητα να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο είναι κάτι που αποτελεί όνειρο, πολλές φόρες άπιαστο, για πολλούς ανθρώπους. Μέσα από το μόντελινγκ έχεις τη δυνατότητα όχι μόνο να βρεθείς σε μια ξένη χώρα, αλλά και να γνωρίσεις από κοντά τους σημαντικότερους ανθρώπους της μόδας. Επίσης, με θέληση, αποφασιστικότητα και λίγη τύχη, είναι ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα. Τέλος, η προβολή στα social media και γενικότερα στο χώρο της μόδας και του θεάματος μπορεί να προσφέρει αργότερα, όταν τελειώσει κανείς την καριέρα του στο μόντελινγκ, νέες προοπτικές για εργασία (ηθοποιός, μάνατζερ κλπ.).

Θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορέσω. Κατά τη γνώμη μου η τύχη παίζει το μικρότερο ρόλο στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος, που μόνο με συνεχή προσπάθεια μπορεί κανείς να ξεχωρίσει. Τα φυσικά χαρακτηριστικά φυσικά παίζουν το σημαντικότερο ρόλο. Αυτή την εποχή θα βρίσκομαι μεταξύ Ινδίας και Λονδίνου. Θα ήθελα να ταξιδέψω σε όσο περισσότερους προορισμούς είναι δυνατόν και να πάρω διαφορετικές εμπειρίες.

Σοφία Χαρμάνδα

Σοφία Χαρμάνδα

Σαν μοντέλο έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω πολύ και να συλλέγω συγκλονιστικές εμπειρίες, αυτό είναι δώρο ζωής, δεν υπάρχει ρουτίνα, γίνεσαι πολύ ανεξάρτητη και αυτάρκης. Πρόσφατα συνεργάστηκα με ένα μεγάλο πρακτορείο στο Λος Άντζελες. Η υποκριτική είναι στα άμεσα σχέδιά μου μιας και μου έχουν γίνει προτάσεις για ταινίες. 

Αμαλία Λιούτα

Αμαλία Λιούτα

Το μόντελινγκ στην οικονομική κρίση σού δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις πολιτισμούς που διαφορετικά δεν θα μπορούσες. Λατρεύω το ότι κάθε μέρα είμαι άλλη. Χορεύω από τριών χρονών, άρχισα πρωταθλητισμό στη ρυθμική από τα έξι, πριν τρεις μέρες έγινα μπαλαρίνα με πουέντ και κινεζικά ρούχα. Το πρόγραμμα αυτή την εποχή περιλαμβάνει  Μπανγκόκ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Παρίσι. Είμαι ευγνώμων για το επάγγελμά μου, που μoυ δίνει  τόσα πολλά. 

Nαυσικά Παναγιωτακοπούλου

Nαυσικά Παναγιωτακοπούλου

Το μόντελινγκ, όταν γίνεται σωστά, είναι κάτι πολύ δημιουργικό. Εσύ και η εκάστοτε ομάδα έχετε ένα concept το οποίο στο τέλος καταφέρνετε να το υλοποιήσετε και να δημιουργήσετε απίστευτες εικόνες. Κάθε φορά μεταμορφώνεσαι σε κάποια άλλη, με άλλο make up, χτένισμα και στιλ. Οι φωτογραφίσεις είναι τέχνη. Ως γυναίκα μου αρέσει και το αποτέλεσμα, αλλά και όλη αυτή η διαδικασία. Εκτός αυτού, χάριν στο μόντελινγκ έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο και να δεις απίστευτα μέρη, κουλτούρες, πολιτισμούς. Να συναναστραφείς με ανθρώπους άλλων χωρών και να δεις τη νοοτροπία τους και το πώς δουλεύουν. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά τα οποία με κάνουν να αγαπάω αυτό το επάγγελμα. Προς το παρόν μόλις γύρισα από την Ινδία με κάποιες πολύ καλές δουλειές στο «βιογραφικό» μου και στόχος μου είναι να συνεχίσω να κλείνω τέτοιες καλές δουλειές στην Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες. Εκτός αυτού είμαι και σε συζήτηση για κάποιους ρόλους, μετά την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση στις «Προδοσίες» του Στρατού Μαρκίδη.

Μαρία Τσαγκαράκη

Μαρία Τσαγκαράκη

Σίγουρα ξεχωριστή θέση στο βιογραφικό μου έχει η φωτογράφιση που έκανα για την ινδική έκδοση της «Vogue». Ήταν μια πραγματική υπερπαραγωγή με ρούχα από υπέροχα υφάσματα, συνδυασμένα με ρουμπίνια και διαμάντια, δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Θα πρωταγωνιστήσω σε μια μικρού μήκους ταινία παραγωγής Ντουμπάι, το καστ είναι όλο από το εξωτερικό και επέλεξαν και μια Ελληνίδα. Υποδύομαι την ερωμένη του πρωταγωνιστή και θα γίνουν αρκετά γυρίσματα στην Ελλάδα. Είμαι ενθουσιασμένη με αυτή τη συμμετοχή γιατί με ενδιαφέρει η υποκριτική. Σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον να παρακολουθήσω μαθήματα σε κάποια δραματική σχολή.

Ελισάβετ Δοβλιατίδου

Ελισάβετ Δοβλιατίδου 

Αγαπώ τη δουλειά μου γιατί μου δίνει την ευκαιρία κάθε φορά να κάνω και κάτι διαφορετικό, να συνεργάζομαι με διαφορετικούς ανθρώπους και να μην πλήττω. Κάνω το δικό μου πρόγραμμα και δεν υπάρχει ρουτίνα. Επίσης, ταξιδεύω συχνά κι αυτό είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ! 

Στο μέλλον θέλω να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό – βγαίνοντας από το παιχνίδι του Survivor μου γεννήθηκε αυτή η ιδέα κι αν γινόταν θα έμενα στην Καραϊβική. Προς το παρόν όμως θέλω να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ όσο περισσότερο γίνεται, όπως επίσης και με το σχέδιο μόδας το οποίο σπούδασα. Θέλω να φτιάξω ρούχα για γυναίκες με καμπύλες.