364589-754164.jpg
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Lifestyle

15 tips για να οργανώσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου

Προτού κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών και σαλπάρεις για μέρη εξωτικά, διάβασε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις με την καμία

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Αγαπημένοι μου φίλοι, με χαρά σας ανακοινώνω ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Το μυαλό όλων μας το έχουν κατακλύσει θάλασσες, νησιά, ταβερνάκια, ξέφρενα beachparties, βουνά και λαγκάδια. Οτιδήποτε, τελοσπάντων, δεν σχετίζεται με Αθήνα, δουλειά και κλιματιστικά.

Αν, λοιπόν, ο λογισμός σου είναι μόνο στις διακοπές και καρφί δεν σου καίγεται για όλα τα άλλα, ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Τον παράγοντα βαλίτσα. Αγχώθηκες; Μα επ' ουδενί! Σου έχω ετοιμάσει έναν οδηγό- μούρλια, που θα σε βγάλει από τη σύγχυση και θα κάνει αυτήν την αγγαρεία παιχνιδάκι. Δοκιμασμένο!

1. ΚΑΝΕ ΛΙΣΤΑ

ΚΑΝΕ ΛΙΣΤΑ

Πάρε χαρτί και μολύβι και φτιάξε μια λίστα με όσα θέλεις να πάρεις μαζί σου. Με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται να γεμίσεις τη βαλίτσα με άχρηστα πράγματα και φυσικά δεν θα ξεχάσεις τίποτα από ό,τι σου χρειάζεται πίσω.

2. ΣΕΤΑΡΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ

ΣΕΤΑΡΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ

Πόσες φορές έχουμε πάρει ρούχα μαζί μας, που δεν φορέσαμε ποτέ; Πολλές! Απλά πήραν τον αέρα τους μέχρι το νησί και ξαναγύρισαν στην αγαπημένη τους ντουλάπα. Φέτος, λοιπόν, ήρθε η ώρα να φτιάξεις ωραιότατα σετάκια με τα αγαπημένα σου κομμάτια και να έχεις μια πλήρη εικόνα για το τι θα φορέσεις στις διακοπές κάθε μέρα. Είμαστε τώρα να γεμίζουμε τη βαλίτσα με μπλουζάκια και σορτσάκια, που δεν θα βάλουμε ποτέ; Όχι, βέβαια. Σετ και πάλι σετ!

3. ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ GADGETS 

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ GADGETS

Αν έχεις σκοπό να μονάσεις, κάνε skip. Αν είσαι, όμως, είσαι κι εσύ ένας από εμάς, τότε οργανώσου. Κινητό, tablet, ακουστικά, ηχειάκι για την παραλία, φωτογραφική μηχανή και action cam για υποθαλάσσιες λήψεις είναι τα απαραίτητα gadgets για τις διακοπές εν έτη 2017.

4. ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ

ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ

Εδώ σε μία οικογενειακή λήψη με τον αγαπημένο μου, Σπύρο Μαργαρίτη, και το παιδάκι μας τη Μπιζού.

Οι διακοπές θέλουν καλή παρέα. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, είναι το μόνο που θέλουν. Γι’ αυτό φρόντισε να τις περάσεις με ανθρώπους- και όχι μόνο- που θα σε κάνουν να χαμογελάς και να μην θέλεις να τελειώσουν ποτέ.

5. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΑ

Μαγιώ

Κιμονό/ παρεό 

Γυαλιά ηλίου

Καπέλο

Σαγιονάρες

Αντηλιακό

Πετσέτα θαλάσσης 

Ρακέτες

Κορίτσια μου, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να ξεχάσουμε κάποιο από τα παραπάνω. Με τον κατάλληλο συνδυασμό, θα νιώσεις κι εσύ αγγελάκι της Victoria Secret και μπορεί εκεί που πλατσουρίζεις να ξεκινήσεις και μια λαμπρή καριέρα στο μόνδελινγκ. 

6. ΒΙΒΛΙΑ

ΒΙΒΛΙΑΤι πιο χαλαρωτικό και αναζωογονητικό από την ανάγνωση ενός βιβλίου υπό τους ήχους των κυμάτων; Δεν χρειάζεται, βέβαια, να κουβαλήσεις όλη σου τη βιβλιοθήκη. Άσε γιατί την έχω πατήσει πολλές φορές. Διάλεξε αυτά που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και καλού- κακού πάρε μαζί σου κι ένα λεξικό. Αν είσαι ελεύθερο πουλί, μπορεί να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ και τότε να μετανιώσεις για που δεν είχες το λεξικό σου σε εκτίμηση.

7. ΝΟΙΑΣΟΥ ΚΑΙ…ΓΥΜΝΑΣΟΥ

ΝΟΙΑΣΟΥ ΚΑΙ…ΓΥΜΝΑΣΟΥΣίγουρα η ηλιοθεραπεία αποτελεί το κύριο sport κατά τας διακοπάς. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι και το μοναδικό. Σήκω από την ξαπλώστρα, ανέβα στη σανίδα του surf και ετοιμάσου να τιθασεύσεις τα κύματα. Δεν θες surf; Κανένα πρόβλημα! Διάλεξε ένα από τα τόσα άλλα καλοκαιρινά sports που, πιστεύεις ότι σου πάει καλύτερα. Sup, wind surf, beach volley, ρακέτα έστω. Κάνε κάτι!

8. ΤΟ ΝΕΣΕΣΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 

ΤΟ ΝΕΣΕΣΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Λέμε όχι στις μεγάλες συσκευασίες και ναι στα μικρά μπουκαλάκια. Με αυτό τον τρόπο, γλιτώνεις πολύ σημαντικό χώρο στη βαλίτσα και κάνεις το beaute σου μια εύκολη διαδικασία. Τώρα το πόσα μικρά μπουκαλάκια και δειγματάκια καλλυντικών θα στοιβάξεις στο έρμο το νεσεσέρ, αυτό είναι δική σου υπόθεση.

9. ΦΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΑΝ

ΦΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΑΝ

Ήρθε η ώρα να καινοτομήσεις και στις φετινές σου διακοπές να αντισταθείς στο κρύο του καραβιού και στην ψύχρα του νησιού με τα δικά σου πραγματάκια. Είπαμε ιππότης το αμόρε, αλλά πόση πούντα να αντέξει κι αυτός, δίνοντάς σου συνεχώς τα δικά του.

10. ΜΑΓΙΩ

ΜΑΓΙΩ

Τα μαγιώ, φίλη μου, είναι το Α και το Ω για τις διακοπές. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να κουβαλήσεις όλη σου τη collection μαζί, όσο κι αν θέλεις να αλλάζεις μαγιώ κάθε μισή ώρα. Επίλεξε αυτά που πιστεύεις ότι σου ταιριάζουν απόλυτα και ξεκίνα τα μακροβούτια.

11. ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑΜην κουβαλήσεις όλα τα πολύτιμα πετράδια σου, γιατί είμαι βεβαία δεν θα βάλεις ούτε τα μισά. Κράτα όσα θέλεις οπωσδήποτε να έχεις μαζί, τοποθέτησέ τα με αγάπη και τάξη σε μια μικρή μπιζουτιέρα και φρόντισε να ταιριάζουν με τα ρούχα, που θα φοράς. Μην μας πιάσουν και στο στόμα τους οι άλλες, δεν το θέλουμε.

12. ΕΣΩΡΟΥΧΑ

ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Τα εσώρουχα, φίλε και φίλη μου, έχουν επίσης τη σημασία τους. Ούτε εδώ χρειάζονται υπερβολές. Ένα για κάθε μέρα είναι αρκετό. Φρόντισε, όμως, να πάρεις μαζί και κάνα- δυο σέξυ κομμάτια σε περίπτωση ανάγκης. Ξέρεις εσύ!

13. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Το καταλαβαίνω, δεν θες με τίποτα να αποχωριστείς και τα 50 ζευγάρια παπούτσια σου. Όμως, κάτι τέτοιο δε γίνεται για πρακτικούς λόγους. Ξέχνα τα τακούνια σου, διότι μετά βεβαιότητος σου λέω ότι θα σαβουρωθείς σίγουρα σε κάποιο καλντερίμι. Αυτά που θα μας σώσουν φέτος τα καλοκαίρι, είναι τα flatforms. Στυλάτα είναι, ύψος δίνουν, άνετα τα λες και δεν κινδυνεύεις και από αχρείαστες πτώσεις. Εννοείται ότι δεν ξεχνάς τις cool σαγιονάρες σου και ένα- δυο ζευγάρια πλατφόρμες για τις πιο grande περιπτώσεις.

14. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑΔεν θέλω σε καμία περίπτωση να έχεις φροντίσει για όλα τα παραπάνω και να ξεχάσεις τα βασικά. Συνεπώς, προσοχή! Πορτοφόλι τσεκ, κινητό τσεκ, κλειδιά τσεκ, εισιτήρια τσεκ, άρωμα τσεκ, μάσκα ύπνου τσεκ, φορτιστής τσεκ. Τώρα, είσαι έτοιμος/η.

15. PACK YOUR SMILE ΚΙ ΕΦΥΓΕΣ

PACK YOUR SMILE ΚΙ ΕΦΥΓΕΣ

Τη βαλίτσα την κλείσαμε, τα πραγματάκια μας τα πήραμε και οι διακοπές ξεκινούν. Τι  μένει; Μα να φύγεις από το σπίτι με ένα τεράστιο χαμόγελο!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice